pierde ulei din cutie
Moderator: Echipa Tehnica
pierde ulei din cutie
salutare tuturor.am intampinat o mica problema la "batrana" mea si anume pierde uleiul din cutie pe la planetara de pe stanga.banuiesc ca simeringul e de vina si vreau sa il schimb. Problema e ca nu stiu exact cum sa scot planetara din cutie,ce sistem de fixare are in cutie. Cand bag uleiul in cutie,gaura de umplere are cumva o supapa? Cine a mai umblat la asa ceva, va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. Multumesc anticipat!!
Cu poze: http://www.forum-auto.com/marques/citro ... t23581.htm
Nu e decat supapa de aerisire de sus, bagi pana curge prin busonul de umplere din lateral - cel marcat cu verde in pozele frantuzului (circa 1,8 litri intra in cutie). Poti face umplerea cu un pet de 1 litru cu fundul taiat si cu un furtun infipt in dop (pe care il gauresti in prealabil, evident, ca sa intre greu furtunul acolo) pe post de "dispozitiv de umplere".
Planetara stanga se scoate prin tragere afara, are in cel mai bun caz o siguranta de tip "C" pe canelurile care intra in diferential (daca e ca la XM), deci o sa trebuiasca un mic soc in directia de scoatere. Evident, ca sa o scoti afara trebuie sa o scoti intai din portfuzeta, partea dinspre roata.
Nu e decat supapa de aerisire de sus, bagi pana curge prin busonul de umplere din lateral - cel marcat cu verde in pozele frantuzului (circa 1,8 litri intra in cutie). Poti face umplerea cu un pet de 1 litru cu fundul taiat si cu un furtun infipt in dop (pe care il gauresti in prealabil, evident, ca sa intre greu furtunul acolo) pe post de "dispozitiv de umplere".
Planetara stanga se scoate prin tragere afara, are in cel mai bun caz o siguranta de tip "C" pe canelurile care intra in diferential (daca e ca la XM), deci o sa trebuiasca un mic soc in directia de scoatere. Evident, ca sa o scoti afara trebuie sa o scoti intai din portfuzeta, partea dinspre roata.
Nici macar Chuck Norris nu poate repara un XM ca sa fie functional 100
https://www.youtube.com/watch?v=ZkvdX-R8VSo
https://www.youtube.com/watch?v=ZkvdX-R8VSo
multumesc de sfat! Am schimbat simeringul respectiv dar acum vad ca mai pierde si prin alta parte,undeva deasupra planetarei pe la o tija ce intra in cutie si care are la capat o articulatie de la timonerie( cred ca e cautatorul). Nu stiu cat de corect m-am exprimat dar sper sa intelegeti despre ce vorbesc. As putea sa ii fac ceva? Multumesc anticipat!!