Citroen Xsara Coupe - "schimbarea la fata"

Aşteptam descrieri şi poze cu maşinile membrilor

Moderator: Echipa Tehnica

cristidica
pasionat

Mesajde cristidica » Mar 04-Aug-2015 10:40

Superbe jantele
Alegerea perfecta

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 04-Aug-2015 10:53

s-ar putea sa mai fie un set, dar nu arata asa de bine...
scuze de offtopic :lol:

julius.d
simpatizant

Mesajde julius.d » Mar 04-Aug-2015 11:06

multam Cristi
abia astept sa le montez la final :)

julius.d
simpatizant

Mesajde julius.d » Mie 05-Aug-2015 16:43

printre picaturi de serviciu.... si nerabdar, am inceput imbracarea stalpilor de la interior
primul facut, si cam urat la interior (prima data cand imbrac ceva de plastic cu piele ecologica) este cel de mai jos
revin cu poze si pentru ceilalti 5 cand ii termin...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

julius.d
simpatizant

Mesajde julius.d » Joi 13-Aug-2015 11:36

salutari din nou... a trecut ceva vreme de cand nu am mai pus ceva pe aici... dar nu am avut timp deloc :(

asa ca...

Sambata 8 august
am terminat de matuit ce mai ramasese si am trecut la chituit... toata ziua cat a fost de lunga...
multe defecte... foarte multe...
dar de cand s-a inventat chitul... nu mai reprezinta o problema :D
poze mai jos

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

julius.d
simpatizant

Mesajde julius.d » Joi 13-Aug-2015 11:51

Duminica 7 august

chituit, slefuit si pregatit plastice pentru vopsit
se pare ca duminica ce urmeaza intra in rol (sper) stratul de Primer... mai e ceva drum pana la finish... dar parca s-a mai scurtat :D
tot duminica am reusit sa decopertez si scaunele de huse care sunt intr-o stare avansata de degradare... rupturi, arsuri de tigara si toceala cat cuprinde

Intrebare: aveti idee unde pot sa merg in Bucuresti sa imi coasa si mie cineva noile huse? vreau sa cumpar material (piele ecologica), sa iau tiparele si sa cos... numai ca nu am masina de cusut... cu atat mai putin masina pt piele.... urmaresc sa fac asta pt ca am primit niste oferte cuprinse intre 800-1000euro pt un set nou de huse din piele ecologica... fara nimic special pe ele... simple simple... imi pare enorm pretul... avand in vedere ca masina nu valora atat inainte sa o bag in curte...

buretii sunt cat de cat ok... mai trebuie sa il repar putin pe cel din stanga fata - sezut (cam sfasiat)

am reusit sa matuiesc piesele bordului pe care vreau sa le vopsesc cu negru (erau gri, dupa cum am vazut toate Xsarele au bordul gri cu negru)

am sortat piesele ce vor fi montate... (in urma cautarilor de piese de care aveam nevoie sa inlocuiesc m-am facut cu o gramada destul de mare de fel de fel de plastice, ornamente... pe care le-am primit fie cadou, fie ca incurcau unde erau... etc)

poze mai jos :)

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

julius.d
simpatizant

Mesajde julius.d » Joi 13-Aug-2015 12:10

Marti 11 august

am continuat copertarea stalpilor interiori si plafonierei cu piele ecologica de culoare bej

destul de dificil, insa rezultatul este ok din punctul meu de vedere... mai am 2 - pe care sper sa le fac azi

urmeaza sa ajung prin Hornbach sa imi faca oamenii de acolo un amestec de culori care sa fie asemenator cu pielea pt a putea sa vopsesc alte elemente de la interior pe care nu pot sa le imbrac (parasolare + prinderile de plastic, manerele de pasageri, oglinda si clapetele de reglare a centurilor de siguranta)

poate duminica ce urmeaza reusesc sa imbrac si plafonul... sper sa ma incadrez in timp :)

- in principiu ar trebui sa mai fie vopseaua, scaunele, cauciucurile pt noile jante si legaturile pt instalatia electrica
- in detaliu.... nu mai am idee dar clar mai este ceva :)

Intrebare: (din nou) am observat prin alte tari ca nu exista nicio problema in a-ti pune pe masina (pictat sau colantat) semnul piratilor... capul de mort cu cele 2 sabii in spate (evident multe variante... dar in principiu aceeasi imagine), ceea ce vreau si eu sa fac (sunt pasionat de legendele lor si evident de "Piratii din Caraibe"). Aveti idee daca este interzis sau nu, daca exista posibilitatea de a atrage pietre, oua sau chei pe masina? (eu am cautat si nu am gasit nimic....)

Multumesc din nou :)

mai jos poze

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

cristidica
pasionat

Mesajde cristidica » Vin 14-Aug-2015 14:28

arata foarte bine de unde ai luat piele aia ? aveau si neagra ?
si ce butoane sunt alea de la plafoniera

nu stiu sa iti raspund la intrebarea cu pictatul...

julius.d
simpatizant

Mesajde julius.d » Vin 14-Aug-2015 14:40

am luat pielea (ecologica) de la Anatex din Bucuresti cu 17 lei metrul liniar la latime de 1.4m. din pacate am intrebat ieri de piele neagra si nu au (imi trebuie sa cumpar ca sa refac scaunele) insa am gasit prin Valcea parca... uite link
http://www.piele-ecologica.ro/piele-eco ... ele30.html
pe plafoniera am pus butoanele geamurilor electrice (am butoanele astea de cand aveam 10 sau 12 ani)
le-am pus acolo din 2 motive:
- imi plac chestiile inedite, ciudate, pe care nu le-am mai vazut in alte parti (desi cred ca mai sunt masini cu butoanele acolo :D)
- la un moment-dat ma gandesc sa pun in loc de cd-player un display 2din care acopera si zona butoanelor originale de geamuri electrice

cu desenul am renuntat... :(((((

nu as vrea... dar ma gandesc ca poate ajung in cine stie ce tara cu mentalitate scazuta, sau cartier al vreunui oras, si ma catalogheaza drept un sectant, sau cine stie din ce grupare de talhari - pirati fac parte si nu as vrea sa vandalizeze masina... nevinovata
o sa inghit in sec si ma multumesc ca am gandit ideea :(

asta e

Gozmin
pasionat
Masina: Citroen C3 facelift 2006 1,1i, 61 CP 225 kkm
2: Hyundai Elantra 2015 1,6i 132 CP 59 kkm

Mesajde Gozmin » Vin 14-Aug-2015 16:29

Eu nu repar nimic. Informatii si detalii pe PM.

Kurt Cobain a aratat fanilor ca faima nu inseamna doar stralucirea scenei, adoratia multimilor si gramezile de bani.

cristidica
pasionat

Mesajde cristidica » Joi 10-Sep-2015 13:31

ceva noutati ?

julius.d
simpatizant

Mesajde julius.d » Joi 24-Sep-2015 11:03

Mii de scuze si iertari, prieteni

am avansat destul de mult, insa departe de finalul pe care mi-l doresc :(

am lipsit destul de mult de pe forum datorita catorva probleme personale+progresul masinii, din cauza carora nu prea mi-a mai ars...

dar am revenit si incep sa povestesc ce am mai facut si cateva poze

julius.d
simpatizant

Mesajde julius.d » Joi 24-Sep-2015 12:21

Duminica - 23 august

multa treaba la interior.. curatat elemente, reparat diverse piese, imbracat diverse... si primerul pe caroserie pe unde era chit... inca sper ca luni-marti intra vopseaua... desi o cheltuiala neprevazuta a fost sa iau compresor pt ca nevorbind la timp cu un prieten care avea unul... a dus compresorul la tara... si nu stie cand il readuce... asta e.

in ziua de 18 august au inceput fazele negative ale lucrarii... respectiv compresorul... furtunul... si promisiunile nerespectate ale tatalui meu care stia ca ma grabesc intr-o oarecare masura cu masina...si ea dupa aproape o luna nu a primit macar vopseaua la inerior... de aici incep neplacerile... nervii, stresul... macar rezultatul de-ar fi unul bun...

ma jos poze cu primerul dat...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

cristidica
pasionat

Mesajde cristidica » Joi 24-Sep-2015 13:10

arata bine, un motor 2.0 ceva ? :))

julius.d
simpatizant

Mesajde julius.d » Joi 24-Sep-2015 13:32

Sambata 5 septembrie

Cu o saptamana inainte am dat vopseaua la interior... si cateva piese din bord... fiind destul de suparat nici de poze nu mi-a ars... dar fie... hai inainte...

pregatire maxima pe 5 - la 6 dimineatza am fost prezent. ultimile pregatiri, izolatii, amestec de vopsea... si in sfarsit pulverizarea mult asteptata... mmmm prinde culoare, incepe sa semene cu ceea ce voiam... prindea "forma"... starea mea de spirit s-a schimbat destul de brusc... incepea sa arate asa cum am facut proiectul...

iata si pozele :)

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

buuuun pana aici

nu perfect, ca de... nu am dus-o la un garaj profesionist... dar multumitor pt mine... poate ca la un moment-dat o duc la un polish... si iese super...

INSA... dupa vreo ora, cand a inceput sa se usuce... DEZASTRU... din nu mi-am schimbat starea brusc.... in rau de data asta si jici ca mi-am mai revenit...

iata rezultatul :((

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

ulterior un vopsitor m-a intrebat daca nu cumva am folosit vopsea alchidica + lac acrilic... mmmmmba da... am citit si eu intr-un final pe cutii...asa a fost

si pe zi ce trece arata tot mai urat... si nu ma face sa zambesc deloc... desi am gasit solutia unui polish (care nu era neaparat in plan... mai trecea vreme pana ajungeam la el) dar de data asta o duc la oamenii care fac asta zilnic....

nu ma mai las pe mana... poate a tatalui meu, care nu a maii facut asta de o mie de ani... si acum... incercand sa revina in amintirea tineretii a facut r***** praf...

nu am ce sa mai fac acum...

am cheltuit deja destul de multi bani cu treaba asta, desi vopsitul nu a trecut de 2000lei - dar na... invatatura de minte... ori inveti si iti faci tu si te chinui si la sfarsit iti iese ceva... ori o duci la oameni care chiar fac asta...

am lasat-o sa se usuce asa... a mai si plouat pe ea... ce sa zic... imi venea sa-l bag pe tata in ea si sa ii arunc intr-o rapa....

revin cu alte povesti si poze

Înapoi la “Masina mea”