Probleme distributie motor 1.6 THP
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
Probleme distributie motor 1.6 THP
Buna seara , mi-am cumparat recent C5 1.6 THP 2010, fara sa stiu de problemele cu motorul acesta. Stiti cumva daca rezolv problema cu zgomotul de la motor la rece daca schimb lantul si intinzatorul ? Unde pot curata supapele ? Un service bun care sa rezolve problemele cu acest motor. . Va multumesc.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 Tourer 1,6 hdi
- 2: Toyota Auris
- 3: Nissan Pathfinder
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 Tourer 1,6 hdi
- 2: Toyota Auris
- 3: Nissan Pathfinder
-
- pasionat
- Masina: Citroen C2 VTS (de competitie)
- 2: Toyota Prius Gen II (de familie)
Gabitzu - inainte sa inlocuiesti ceva, verifica daca ai ultima versiune de soft de injectie. Este un bug in soft care are drept efect functionarea defectuasa a defazorului axelor cu came.
Servicii Diagbox: Activari/dezactivari optiuni / Actualizari software / Telecodare cheie noua/Reparatii chei telecomanda PSA / Telecodare RD/RT CD/Mp3 / Diagnoza pre-achizitie auto
Re: Probleme distributie motor 1.6 THP
Salut,
am si eu aceeasi problema adica la rece motorul se aude nasol. in plus imi baga benzina in baia de ulei.Iti las nr. meu de telefon poate vorbim sa-mi spui si mie ce ai rezolvat. 0732005752
am si eu aceeasi problema adica la rece motorul se aude nasol. in plus imi baga benzina in baia de ulei.Iti las nr. meu de telefon poate vorbim sa-mi spui si mie ce ai rezolvat. 0732005752
-
- simpatizant
- Masina: citroen ds4
aceiasi problema dupa ce am schimbat uleiul a devenit zgomotos. culmea la acelasi service
).
Cred ca uleiul este problema

Cred ca uleiul este problema
-
- pasionat
- Masina: C5 III 2012 break 1.6 THP aut6 Exclusive
- 2: ex: C5 III 2009 break 2.0i Man5 GPL Prins VSI 2.0
- 3: ex: C5 II 2007 break 2.0 HDI Aut6
Am raspuns si pe un alt thread.
1.6 thp e foarte sensibil la ulei si mai ales la intervalele lungi de service (20k km). Uleiul trebuie schimbat la maxim 10k km sau mai putin pentru regim sever.
Pentru alegerea uleiului o resursa buna e aici
https://www.nomaallim.com/motor-oil-comparison.html
Dupa cum se vede ii trebuie doar anumite Total si Elf, ambele frantuzesti.
1.6 thp e foarte sensibil la ulei si mai ales la intervalele lungi de service (20k km). Uleiul trebuie schimbat la maxim 10k km sau mai putin pentru regim sever.
Pentru alegerea uleiului o resursa buna e aici
https://www.nomaallim.com/motor-oil-comparison.html
Dupa cum se vede ii trebuie doar anumite Total si Elf, ambele frantuzesti.
C5 III break 2.0i 2009 H3+ man5; GPL Prins VSI 2.0
Citroen ServiceBox download link: http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=24814
Citroen ServiceBox download link: http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=24814
-
- simpatizant
- Masina: citroen ds4
din pacate forjele date de unii angajati de la anumite reprezentante distrug masinile . Nu pot intelege cum anumiti angajati au dreptul sa plece din service cu masina fara acordul proprietarului si sa faca ce vrea cu ea.
De exemplu la o anumita reprezentanta am primit raspuns ca trebuie forjata masina sa se initializeze pompa de inalte iar respectivul se lauda cu 170 in a treia. O bataie de joc la adresa clientilor.
De exemplu la o anumita reprezentanta am primit raspuns ca trebuie forjata masina sa se initializeze pompa de inalte iar respectivul se lauda cu 170 in a treia. O bataie de joc la adresa clientilor.