iulian.arg scrie:CrossTourer-ul e superfain. Daca ai cum, ia-ti fara sa stai pe ganduri. Pe langa scuturi si bandouri are suspensia programata un pic altfel. By default e mai inaltata cu 15 mm fata de un C5 normal, iar inaltimile cuplate cu vitezele de rulare sunt altele:
- pana la 10 km/h suspensia se ridica cu 6 centimetri
- pana la 40 km/h suspensia se ridica cu 4 centimetri
- pana la 70 km/h suspensia se ridica cu 1.5 centimetri
- peste 70 km/h inaltimea e normala.
Echiparile sunt in general mai bune decat la un C5 break normal pe care-l gasesti si chel.
CrossTourerul e lansat de vreo 2 ani si foarte ieftin nu l-am vazut.
Si ca sa fim corecti C5-ul nu e pe perne de aer ci pe ulei si sfere sub presiune. E o diferenta mare de confort (si rezistenta) intre cele 2 sisteme. Ca idee suspensia pneumatica (pene de aer) nu prea are ce cauta la o masina sub 2.5 tone pentru ca e foarte neconfortabila la viteze mici. Prin contrast suspensia hidropneumatica semiactiva (precum Hydractive-ul) poate fi pusa cu mici ajustari si pe o masina de o tona pastrand un confort deosebit.
Cand o veni vremea sa-mi schimb masina probabil catre Crosstourer ma voi indrepta. Imi place foarte mult cum arata si e mai potrivita pentru plimbarile pe care le fac eu.
Eu nu m-am gandit niciodata la un C5 normal, ci doar la versiunea Exclusive de 2.2 sau 3.0

Nu ma intereseaza nimic mai jos. Crosstourer iese deocamdata din discutie pentru ca sunt foarte scumpe. Oricat ar arata de bine, nu as da 24000 pe ea ca de banii aia iau un Volvo XC60 sau XC90 si stiu o treaba, sau Passat Alltrack care sunt deja de la 16000 in sus. Pentru Crosstourer mai trebuie asteptat inca 1 an cel putin, ca sa ajunga la un pret mai acceptabil. Pacat ca nu au pus pe ea tractiune integrala.
Inca o intrebare mai am pentru cei care au cumparat si apoi au revandut un C5. E adevarat ca la masinile franceze pica pretul mai repede decat la un Passat de exemplu?