De cutie cu dublu ambreiaj inca n-am auzit la ei. Eu intentionez sa mai tin 2 ani combinatia de masini actuala. Poate intre timp Opel baga o cutie cu dublu ambreiaj... sau poate mai baga si altcineva faruri cu matrice LED pe compacte

balanel scrie:Si nu in ultimul rand: demultiplicarea cuplului prin convertorul de cuplu. Atunci cand e nevoie de o depasire in forta, urcarea unei rampe accentuate, punerea in miscare a masinii foarte incarcate, se manifesta aceasta geniala componenta - convertorul de cuplu.Eu am simtit clar efectul atunci cand urcam pante foarte accentuate, pe care la manuala aveam la un motor pe benzina similar 2500-3000 rpm, acum am 1800 ture. Efectiv simti cand incepi sa urci rampa, ca se intampla ceva si e o forta suplimentara care misca masina. Americanii nu au fost prosti cand au inventat asa ceva: un sistem care permite inclusiv schimbul de trepte fara decuplarea transmisiei de roti, sau rotirea motorului cu o turatie, cea de la intrarea in cutie la alta turatie, dar in acelasi timp ele raman conectate (hidraulic).
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori