Preț/Model parbriz Citroen C5 III 2010
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- Eddyson
- simpatizant
- Masina: Citroen C5 III 2.0 Exclusive 2010
Preț/Model parbriz Citroen C5 III 2010
Salut !
Mă interesează și pe mine în jurul cărei sume se învârte prețul unui parbriz de C5 III 2010 cu toată gama de senzori.
M-ar interesa ce modele recomandați ( dacă sunt mai multe ) și ce producători.
Mulțumesc anticipat.
Mă interesează și pe mine în jurul cărei sume se învârte prețul unui parbriz de C5 III 2010 cu toată gama de senzori.
M-ar interesa ce modele recomandați ( dacă sunt mai multe ) și ce producători.
Mulțumesc anticipat.
-
- just curious
- Masina: Citroen C5 2.0 Exclusive
Re: Preț/Model parbriz Citroen C5 III 2010
Eu am platit 800 lei pe Pilkington in urma cu 2 luni.
Atentie la montare pt ca la mine nu au pus gel la senzorul de ploaie si se activa aleatoriu iar cand chiar ploua nu mergea deloc. Cand m-am reintors la ei dupa vreo 2-3 zile incerca unul de acolo sa ma convinga ca asa trebuie sa faca
. Am rezolvat pana la urma singur...
Atentie la montare pt ca la mine nu au pus gel la senzorul de ploaie si se activa aleatoriu iar cand chiar ploua nu mergea deloc. Cand m-am reintors la ei dupa vreo 2-3 zile incerca unul de acolo sa ma convinga ca asa trebuie sa faca

- Eddyson
- simpatizant
Am înțeles. Mulțumesc de răspuns. Poate sună aiurea întrebarea, dar mai sunt și alte modele de parbrize sau asta e cam tot ce se poate găsi ? Nu vreau să spun că banii nu sunt o problema, dar sunt dispus să dau și mai mult numai sa fie de calitate.
-
- pasionat
- Masina: Masina cu 4 roti
Eu am pus pe un C5 Pilkington si a fost undeva la 700 lei cu montaj. Pe al doilea C5 am pus NordGlass si a fost 590 lei. Ambele au fost modelele cu senzori de lumina si ploaie.
-
- just curious
- Masina: Citroen C5
Si eu am parbrizul crapat si urmeaza sa-l,schimb am dat comanda de Pilkington pret 850 ron.cu montaj inclus.Sincer iti recomand Pilkington sau Saint Gobain,dar bineinteles ca poti merge pe ceva si mai ieftin cum ar fi Nordglass.
- Eddyson
- simpatizant
Da. Mulțumesc de răspunsuri.
Pilkington probabil voi monta și eu.
Sincer ma așteptam să fie mai scump, dar atâta timp cât este de calitate e ok.
Pilkington probabil voi monta și eu.
Sincer ma așteptam să fie mai scump, dar atâta timp cât este de calitate e ok.
-
- pasionat
Poate fi orice marca parbrizul atata timp cat e lovit "unde trebuie" de eventuale pietre. Diferenta de calitate nu e atat de mare in favoarea celor de la Pilkington comparativ cu Nordglass, precum ai fi tentat sa o spui doar vazand preturile. O spun dupa ce am schimbat vreo 5 parbrize in ultimii 4-5 ani pe diferite masini. Momentan am pe masina Nordglass. Asa a venit din Franta, inclusiv cu o floricica de vreo 3 cm diametru. Am stopat-o si asta e. Cand o fi sa cedeze aproape sigur voi merge tot pe Nordglass. Bine, mie nu mi-a placut nici modul in care au lucrat cei de la Pilkington cand am schimbat un geam lateral fata spart de o piatra aruncata de pe contrasens.
-
- just curious
- Masina: Citroen C5
Am inlocuit parbrizul crapat cu un Pilkington.Super multumit cum au lucrat baietii,am primit si doi ani garantie la montaj si exfoliere.Masina a venit din Germania cu Pilkington si din aceasta cauza am hotarat sa-i pun tot parbriz de aceiasi marca.Oricum Saint Gobain si Pilkington sunt producatori de prim montaj.
-
- pasionat
- Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
- 2: Nissan Micra 1.2 benzina
Ionut159 scrie:Ambele au fost modelele cu senzori de lumina si ploaie.
Senzorul de lumina nu e pe bordul masinii? Eu asa stiu... Pe parbriz ai doar senzorul de ploaie...
-
- pasionat
- Masina: Xantia (X1), 2.1TD, Activa
- 2: Fosta: C5 (X7), Tourer, 2.0HDi, Exclusive
Ambii senzori sunt in cutiuta aceea care se lipeste pe interiourul parbrizului, ca sa te convingi poti verifica seara cu flash-ul telefonului pus peste senzor (se vor stinge farurile daca e setat pe auto).
Ultima oară modificat Vin 29-Iul-2016 13:52 de către Criminus, modificat 1 dată în total.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 Exclusive, 163cp, cutie automata
- 3: Citroen C2 1.4HDi 90cp
daca nu ma insel se si vede ca sunt 2 senzori acolo
-
- pasionat
- Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
- 2: Nissan Micra 1.2 benzina
Eu am schimbat parbrizul in toamna la service Citroen si cand am intrebat de senzor de lumina mi s-a spus ca acesta este pe bord (chestia aia rotunde de la mijloc) iar pe parbriz e doar senzorul de ploaie....
-
- pasionat
Pe parbiz sunt senzorii de lumina si ploaie.

Cei 3 senzori albi/transparenti din mijloc sunt senzorii de lumina, iar cei negri de pe exterior sunt senzorii de ploaie.
"Chestia rotunda" de pe mijlocul bordului e un senzor/detector de intensitate a luminii solare, folosit strict pentru controlul climei. Acest senzor se gaseste si pe modelele entry level care nu au senzori de lumini si ploaie.

Cei 3 senzori albi/transparenti din mijloc sunt senzorii de lumina, iar cei negri de pe exterior sunt senzorii de ploaie.
"Chestia rotunda" de pe mijlocul bordului e un senzor/detector de intensitate a luminii solare, folosit strict pentru controlul climei. Acest senzor se gaseste si pe modelele entry level care nu au senzori de lumini si ploaie.
Exista si varianta heliomata pentru C5 III?
Nu sunt un tip agitat sau violent , doar ca simt nevoia sa crap cate un cap in fiecare zi.....
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 III 2.0hdi Automat H3+ 100kw
- 2: Audi S5 V8 4.2FSI 260kw
Cum adica trebuiesc pusi in gel?Ce gel? Reprezentanta nu ar trebui sa stie? Al meu nu arata asa.