Apropo de viteze, de exemplu de la Otopeni din fata casei si pana in prima benzinarie din Focsani am scos 85km/h medie de viteza, adica mai bine decat pe autobahn, si asta fara sa depasesc decat ocazional "limita legii". La venire pe autobahnu' pacii de la Saarbrucken si pana la granita cu Austria am scos...81km/h, mergand cu cat se poate! insa portiuni intregi nu s-a putut cu peste 60, foarte mult cu 100, si vreo doua ore de "stau" (la un moment dat facusem 120km in 2h30).... Astia am impresia ca au prea multi km de autostrada si nu au capacitatea sa o intretina, ca sunt santiere peste tot din 10 in 10km, repara 1km si se strica altul, si asta de ani buni. Mai pui la socoteala trenurile de tir-uri care cand se depasesc fac km de coloana in spatele lor si gata ecomaratonul, am ajuns pana aproape de viena cu benzina cumparata la iesirea din luxemburg, facut aproape 800km cu mai putin de 50l.
Acum urmeaza niste etape in Ungaria - Austria - Italia - Franta inainte sa se intoarca la hibernare in garaj si sa lase locul altor mijloace de transport mai ecologice (in speta bicicleta si scuterul)

Inainte sa plec din Bxl i-am facut o curatare a interiorului cu spuma si injectie-extractie (mi-am cumparat mai demult o masina cu injectie-extractie, deoarece mi se parea un must have cand ai copil mic, acum insa stiu mai bine ), instalatia de climatizare am igienizat-o, in Romania a primit un vopsit de jante, daca-i mai fac si un polish e ca noua