Nemtesti sau frantuzesti?

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Dum 09-Apr-2006 08:32

Rufusgti, n-am condus C5 sau Renault Laguna II, nici Passat nou. De ce zici ca Passat-ul e mai bine construit, adica unde se simte diferenta, ca sunt curios?
Intrebarea e: au ceva nemtii in plus la fiabilitate sau e numai zvonistica si marketing? Asta ar fi de comentat.

P.S. Cu 2007 s-ar putea sa ne permitem masini ceva mai noi decat acum. Eu oscilam intre Xantia (care-mi place) si Passat-ul intermediar (cele facute pana in 97). Ma cam tem sa mai iau masina cu sistem hidraulic, am vazut ca da rateuri...Si cum sunt nevolnic la mecanica, parca as trece pe sistemul clasic. Ce sa fac, ce sa fac?

rufusgti
pasionat

Mesajde rufusgti » Dum 09-Apr-2006 10:03

Diferenta e la detalii datorita clientilor germani care sunt foarte pretentiosi si datorita concurentei cu BMW si Mercedes care sunt renumiti in calitatea produselor lor. Asta nu inseamna ca masinile frantuzesti sunt mai slabe dpdv calitativ dar sunt putin in urma nemtilor. Adevarata valoare a lor se vede la testele de siguranta unde sunt imbatabile ( BRAVO inginerilor francezi !!! =D> ) si dupa cum se stie noul Citroen C5 este cea mai sigura masina din lume.
Passatul e un model f. reusit dar nu are implantata asa multa tehnologie ca C5 sau C6. Suspensia hidropneumatica are f. multe avantaje si este f. fiabila daca se intretine corespunzator. Pacat ca Citroen echipeaza doar C5 si C6 cu aceasta suspensie ,care a ajuns la Hidractive 3+ si care este mult superioara suspensiei de la BX.
In ceea ce priveste alegerea ta intre Passat generatia a 4 a ('93-'97 parca) si Xantia ,eu ti-as recomanda Citroenul deoarece este mai confortabil si are motorul mai fiabil (HDI-ul). In plus cu banii pentru Passat poti sa-ti cumperi o Xantia mai noua,acestea fiind mai ieftine.

In final as vrea sa te intreb de ce ai avut 5 BX-uri si nu ai incercat si alte modele de masini daca ai indoieli in ceea ce priveste suspensia hidropneumatica? Eu prefer sa ma deplasez cu BX-ul deoarece cu 205-ul imi distrug rinichii ,avand o suspensie f. rigida .
Iubesc confortul si puterea...... C5 III Hydractive 3+ vs Volvo S70 T5.... 300Cp

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Dum 09-Apr-2006 12:05

VW e la concurenta cu Audi si BMW doar la clasa SUV(touareg) si poate clasa mare lux(Phaeton).
In rest sta cuminte acolo in segmentul lui non-premium.

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Dum 09-Apr-2006 12:43

Povestea cu BX-urile mele e asa: primul a fost un jaf, pe care am dat mult si am bagat o groaza de bani in el, fara sa reusesc sa-l aduc pe linia de plutire. L-am dat dupa 7 luni...
Al doilea era unicat in Ro (eu, unul, n-am mai vazut si WLD mi-a confirmat), era un BX sport, cu motor f puternic si consum f mic, o masina f interesanta, din pacate cam alergata de cel dinaintea mea (care avea in jur de 20 de ani...). L-am tinut doi ani, incepuse sa cada rau.
Al treilea l-am tinut 3 luni, al patrulea o luna si acum sunt la al cincilea, pe care il am de aproape 3 ani (asta e primul BX de care sunt cu adevarat multumit, plus ca e si diesel...consuma infim).
Practic, din toate cele 5 numai doua le-am tinut, restul au fost pasagere...
De ce BX? Pentru ca incepusem sa ma obisnuiesc cu ele, pentru ca la inceput imi placea smecheria cu "ridicatul" masinii etc.
Acum insa privesc din perspectiva unui familist: ma cam tem de bubele hidraulicii la drum.
Nu stiu daca sa am incredere mai mare in Xantia, ma gandesc ca e tot un drac, crapa si la aia furtunul sau conducta si ma lasa in drum. Nu prea vreau sa ajung la mana mecanicilor "specializati" pe Citroen, sunt cam rari...
Pur si simplu as vrea sa scap de amenintarea hidraulicii (nu e nevoie sa mi-o laudati, stiu si eu avantajele, le-am simtit, dar stiu si dezavantajele...), de-asta m-am gandit la Passat. Si as incerca si o masina germana, poate nu strica.
Merci de raspunsuri, oricum...

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Dum 09-Apr-2006 15:34

Paco, vad ca raspunsul ti-l dai singur... Categoric ca tu TREBUIE sa-ti iei passat sau jetta sau golf sau minigolf. Nici nu mai intreba, nici nu exista urma de dubiu...Daca tu nu iti vei lua alta marca de masina, nu o sa injuri decat citroenul toata viata, asa macar vor beneficia si alti constructori de vorbele, comentariile, constatarile si parerile tale. Eu nu am intalnit masina care sa nu se strice. Ti se va strica si Passatul.....I can bet on it!

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Dum 09-Apr-2006 15:44

Stiu ca se va strica. Problema e sa nu ma lase in drum...pe burta!
Eu, unul, chiar si la actualul BX (care e bun) am avut mai bine de jumatate din belele cu originea la hidraulica...Sper sa am mai putine eliminand cauza.
Ma rog, nu mai insist ca nu are sens.
Daca va plictisiti, inchideti topicul asta, nu tin neaparat sa fiu Gica contra..

Teo-Onesti
pasionat

g

Mesajde Teo-Onesti » Dum 09-Apr-2006 21:50

Eu cu citroenul XM am avut o singura belea legata de hidraulica(ma refer sa se sparga un furtun sau conducta)in aproximativ 2 ani,si asta pt. ca am incalecat un bolovan care a cazut dintr-un camion.Si am facut cam 50.000 km...

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Lun 10-Apr-2006 06:44

Probabil e si treaba de noroc. Eu am avut cam un eveniment pe an, adica trei patanii in total. Interesant e ca nu m-a tradat definitiv: dupa o excursie in Muntii Orastiei (cine a fost stie ce pustiu e acolo) mi-a crapat un retur chiar la Bucuresti, a doua zi...Intr-o jumatate de ora, eram pe burta. Daca mi se intampla in munti, cred ca acolo o lasam, nu era nici umbra de om in zona. Brr!

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Lun 10-Apr-2006 09:35

Paco eu am ramas cu C4-ul de 2 ori in drum si m-am uitat la el. Nu am hidraulica sa pice, dar am electronica. :lol:

De asemenea acu cateva luni un tip a ramas cu un Passat nou nout in mijlocul drumului blocand circulatia intr-un punct critic. A ridicat capota si a inceput sa se uite ca prostu... :lol:

Poate masinile nemtesti sunt mai fiabile, dar nu suficient. :D

P.S. Atata timp cat tu nu iti schimbi mentalitatea asta sa iti cumperi masini SH in locul unei masini noi, nu cred ca are prea mare importanta ce masina cumperi... toate pica.
Pe bune acu, decat sa cumpar 7 masini SH si sa fiu multumit de 2, mai bine mi-as cumpara un Logan. Nu cred ca as regreta.

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Lun 10-Apr-2006 16:24

Nu ma mira ce spui. Recent am vorbit cu cineva din industria auto si mi-a spus ca a vizitat fabrica Peugeot din...(n-am intrat in detalii). I s-a parut o atmosfera groaznica, adica o lipsa de atentie la lucru de neimaginat.
Zicea ca nu putine sunt cazurile in care, pe platforme comune unde se asambleaza Peugeot, Citroen sau Fiat ,baiestii schimba volanele (ai Citroen si sigla e de Fiat sau asa ceva), incurca borcanele...
Ma rog, graba strica treaba...

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Lun 10-Apr-2006 16:55

Stai linistit ca o masina d-asta nu o sa ajunga niciodata la end-user :D!
Cat despre electronica, rau e cu ea, rau e fara. Dar eu prefer cu :D

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Lun 10-Apr-2006 19:11

Eh... a luat Ferrari-ul foc pe autostrada... si nu era un SH ci un Ferrari nou nout cu numai 300km parcursi.
Asa cu nu o mai da cu nemtesti ca nici alea nu sunt mai breze. :twisted:

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Lun 10-Apr-2006 19:56

Arise scrie:Eh... a luat Ferrari-ul foc pe autostrada... si nu era un SH ci un Ferrari nou nout cu numai 300km parcursi. :twisted:

M-a distrat aberaţia cu uleiul căzut pe o ţeavă ĂŽncinsă - uleiul de motor nu arde, sau cel puţin nu la temperaturile normale dintr-o maşină. Într-o maşină pot să ardă combustibilul, anumite plastice (izolaţiile firelor), piesele de cauciuc de tipul chedere sau pneuri, precum şi materialul sintetic (buretele) din care sunt făcute scaunele şi bancheta.

Cel mai probabil a fost un scurt circuit cu efecte nedorite :vom:

Teo-Onesti
pasionat

8

Mesajde Teo-Onesti » Lun 10-Apr-2006 21:08

Am vazut si eu acum vreo luna-doua un Peugeot 607 ce a ramas in drum.Dupa vreo doua ore ma intorceam si era tot acolo cu capota ridicata.La ceva timp dupa aia am vazut-o luata cu platforma...

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Lun 10-Apr-2006 22:28

Am mers cu ultimul model de passat si cu penultimul si mi s-a parut o magaoaie pe roti (ambele aveau 1.9 TDI) cu motor prea mic pentru ea.La motorizari economice mi se pare o masina obosita si disproportionata (sa nu va spun ca un mondeo m-a facut de rusine uraaaat, oricum avea mai multi caluti tdci-ul ala).La interior mi s-a parut ANOST, germanii astia nu fac nimic rotund?Ergonomie?Foarte buna.Spatiu?Enorm. FEELING? Aproape zero.E totusi bine ca la tara fetele intorc capul dupa el :lol: :lol: :lol: !
Daca asi avea bani de passat mi-as lua oricand C5 sau poate 407 (sau poate un beemer de prin 2002-2003 :twisted: ).The New Passat sux because it's lifeless!
Cosmin
high energy music expression

Înapoi la “Diverse”