doresc sa cumpar un c3 si nu stiu ce varianta sa aleg
Moderator: Echipa Tehnica
-
- just curious
raspuns larisa
ca proprietar de C3 1.4i SX, de 3 ani pot sa iti spun ca discutia poate fi foarte lunga.Nu pot sa-ti spun decat ca doresc sa vand C3 -ul pe benzina si sa-l schimb cu un C4 tot pe benzina.Asta dupa ce am facut drive test si cu modelul de 1.6i si cu cel de 1.6hdi.Sa sti ca-mi place foarte mult cum merg cele pe benzina(sunt foarte silentioase)si daca nu faci mai mult de 10.000 km pe an nu este nici o dif.la costuri.Parerea mea este ca daca vrei sa-ti iei masina noua, nu te uita la bani, ia-ti masina care iti place.Cei cu diesel se bucura la cateva sute de euro economie/an :?: Hai sa fim seriosi.Daca e vorba de bani de ce nu si-au luat golfuri IV la mana a14a ca erau mai ieftine :?:
Daca ati condus 1.4HDi si 1.6HDi n-ar trebui sa mai puneti ca si criteriu zgomotul. Cand mi-am luat masina ma intrebau toti colegii de ce nu mi-am luat diesel, pentru ca pur si simplu motorul nu se simtea si ei credeau ca-i benzinar. Parerea mea e ca alegerea e foarte simpla:
Avantaje diesel:
- (in primul rand) Cuplu mai mare si la turatie mai mica. De aici rezulta multe avantaje - mai usor de plecat de pe loc (de fapt e foarte greu sa opresti motorul), reprize mai bune, ai putere maxima pe o plaja mai larga de turatii si de la o turatie mai mica. Din cauza asta poti sa faci o depasire si de la 1500-1700rpm fara sa fie nevoie sa schimbi in treapta inferioara.
- Consumul - pe langa faptul ca e mai mic, e si mult mai usor sa obtii un consum si mai mic. Practic asta inseamna ca daca ai 25l de motorina in rezervor si vrei la mare (din Bucuresti) poti sa pleci linistit si sa mergi mai economic. Asta se traduce prin libertate de miscare.
- Fiabilitatea - mai putin important pentru unii, dar un motor diesel poate sa duca lejer 400-500k km fara reparatii majore.
Avantaje benzinar:
- Pret de achizite mai mic - argument care pica in cazul de fata
- Intretinere vag mai ieftina, cel putin in prima perioada a vietii.
Tre sa mentionez ca am avut pana acum un diesel vechi (Mitsubishi Galant '86), un Clio pe benzina 1.4 / 75cp dupa care am simtit neaparat nevoia sa revin la diesel, chiar si cu o diferenta maricica de pret.
Avantaje diesel:
- (in primul rand) Cuplu mai mare si la turatie mai mica. De aici rezulta multe avantaje - mai usor de plecat de pe loc (de fapt e foarte greu sa opresti motorul), reprize mai bune, ai putere maxima pe o plaja mai larga de turatii si de la o turatie mai mica. Din cauza asta poti sa faci o depasire si de la 1500-1700rpm fara sa fie nevoie sa schimbi in treapta inferioara.
- Consumul - pe langa faptul ca e mai mic, e si mult mai usor sa obtii un consum si mai mic. Practic asta inseamna ca daca ai 25l de motorina in rezervor si vrei la mare (din Bucuresti) poti sa pleci linistit si sa mergi mai economic. Asta se traduce prin libertate de miscare.
- Fiabilitatea - mai putin important pentru unii, dar un motor diesel poate sa duca lejer 400-500k km fara reparatii majore.
Avantaje benzinar:
- Pret de achizite mai mic - argument care pica in cazul de fata
- Intretinere vag mai ieftina, cel putin in prima perioada a vietii.
Tre sa mentionez ca am avut pana acum un diesel vechi (Mitsubishi Galant '86), un Clio pe benzina 1.4 / 75cp dupa care am simtit neaparat nevoia sa revin la diesel, chiar si cu o diferenta maricica de pret.
Ultima oară modificat Lun 10-Apr-2006 14:45 de către nero, modificat 1 dată în total.
[b:b162e590d3][size=8:b162e590d3]C4 1.6HDi '05[/size:b162e590d3][/b:b162e590d3]
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Si ca sa nu zapacim fata de tot cu un nou razboi benzina vs diesel, cel mai bine e sa mearga la dealer si sa ceara un drive test cu amindoua. Si poate incearca sa vina si la intilnirea de duminica asta, poate apare macar un C3 

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Poate am fost eu mai ghinionist...
Nu, nu am fost...Pentru ca :
La 4 delaeri citroen la care am fost NICIUNUL nu a fost dispus la asa ceva.
Adica cars trading, titulescu, champion si ats...
De champion ce sa zic, la telefon raspunde cel mai prost crescut dealer de care am dat vreodata.Omul e de-a dreptul ...
hai ca ma abtin ...Probabil d-asta champ nu mai apare pe lista agreata de dealeri.
Asa ca, daca unui singur cumparator i s-a intamplat asta, tot spune ceva.
Nu, nu am fost...Pentru ca :
La 4 delaeri citroen la care am fost NICIUNUL nu a fost dispus la asa ceva.
Adica cars trading, titulescu, champion si ats...
De champion ce sa zic, la telefon raspunde cel mai prost crescut dealer de care am dat vreodata.Omul e de-a dreptul ...

Asa ca, daca unui singur cumparator i s-a intamplat asta, tot spune ceva.
-
- just curious
raspuns larisa
Daca vrei drive test cu C3 1.4i SX, voi veni aproape sigur la intalnirea de duminica si vei putea face si drive testul.Apropos de drive test la ATS, sa stiti ca sunt foarte deschisi, asta daca sti cum sa te imprietenesti cu ei;eu am avut ocazia in vara sa-l cunosc pe directorul de service ca urmare a unei reclamatii(am plecat din service cu piulitele de la o roata nestranse;noroc ca mi-am dat seama)Drive testul l-am facut cu masina lui de serviciu- C4 1.6HDI-dar nu a reusit sa ma convinga ca dieselul e cel mai tare.Si cu asta am pus punct, raman fan benzina.
P.S.Sa stiti ca in paralel mai circul cu un Golf 5 de 2.0 TDI 140 cp;nu vreti sa stiti ce consum are in oras! Asta asa pt.fanii diesel!!!
P.S.Sa stiti ca in paralel mai circul cu un Golf 5 de 2.0 TDI 140 cp;nu vreti sa stiti ce consum are in oras! Asta asa pt.fanii diesel!!!
Re: raspuns larisa
murariu razvan scrie:Daca vrei drive test cu C3 1.4i SX, voi veni aproape sigur la intalnirea de duminica si vei putea face si drive testul.Apropos de drive test la ATS, sa stiti ca sunt foarte deschisi, asta daca sti cum sa te imprietenesti cu ei;eu am avut ocazia in vara sa-l cunosc pe directorul de service ca urmare a unei reclamatii(am plecat din service cu piulitele de la o roata nestranse;noroc ca mi-am dat seama)Drive testul l-am facut cu masina lui de serviciu- C4 1.6HDI-dar nu a reusit sa ma convinga ca dieselul e cel mai tare.Si cu asta am pus punct, raman fan benzina.
stim ce inseamna TDI-ul de la VW :P Pun si eu paie pe foc :P
-
- just curious
raspuns larisa
Scuze daca am fost putin rautacios;puterea si cuplul motorului de la VW 2.0TDI 140 Cp sunt nemaipomenite, chiar daca motorul este invechit, consumul totusi......Placere fara sacrificii nu se poate.
Re: raspuns larisa
murariu razvan scrie:Apropos de drive test la ATS, sa stiti ca sunt foarte deschisi, asta daca sti cum sa te imprietenesti cu ei;
Asta e chiar buna...trebuie sa ma imprietenesc cu dealerul ca sa fac un amarat de drive test.

Inseamna ca sunt un norocos,a scapat nevasta-mea, ca astfel daca vrei sa cumperi vreo masina de la ei trebuie sa se ''imprieteneasca''si nevasta-mea cu ei.

-
- just curious
drive test
Hai ca am speriat-o de tot pe larisa, asta in cazul in care este fata;cam asta este politica la noi in tara;cu siguranta daca vorbesti frumos si stii sa fii destul de insistent vei capata si drive testul mult dorit-cam asta am vrut sa spun; sa stiti ca o spun in cunostinta de cauza.Si inca ceva astia de la ATS sunt mici copii pe langa alti dealeri(respectiv porsche buc. nord).
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”