Nemtesti sau frantuzesti?

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 11-Apr-2006 09:29

Pai asta e caracteristica masinilor germane. Pentru cei care mai cred inca in masini nemtesti: luati-va japoneze, made in japan. Acum toate masinile sint facute la norma, "reducerea costurilor" este un soi de lege. Vezi episodul cu Ferrari-ul lui Gica Popescu care a luat foc in primii 300de km.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Mar 11-Apr-2006 09:51

nicum scrie:Pai asta e caracteristica masinilor germane. Pentru cei care mai cred inca in masini nemtesti: luati-va japoneze, made in japan. Acum toate masinile sint facute la norma, "reducerea costurilor" este un soi de lege. Vezi episodul cu Ferrari-ul lui Gica Popescu care a luat foc in primii 300de km.

GABI POPESCU........

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 11-Apr-2006 10:39

Chestia cu ferrariul a fost pur ghinion. Se putea intampla oricui, si oricarei tip de masina.
Ceva defect de fabricatie, parerea mea!!

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Mar 11-Apr-2006 10:41

Matrixu scrie:Chestia cu ferrariul a fost pur ghinion. Se putea intampla oricui, si oricarei tip de masina.
Ceva defect de fabricatie, parerea mea!!

Subscriu
Mai ales ca era pe undeva pe la inceputul anului o discutie cum ca un C4 parca luase foc......

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 11-Apr-2006 10:45

nicum scrie:Acum toate masinile sint facute la norma, "reducerea costurilor" este un soi de lege. Vezi episodul cu Ferrari-ul lui Gica Popescu care a luat foc in primii 300de km.

Daca si o masina de 2-300 000 EUR e facuta la norma, atunci trebuie sa ne luam sau biciclete sau elicoptere sau boeinguri.
Nu le mai exagera Nicule, ca nu e chiar asa de negru dracu cu masinile noi, si cu alte marci decat Citroen :wink: .

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mar 11-Apr-2006 11:02

C4 ala a luat foc pentru ca domnisoara care il conducea a considerat ca masina ei este obligatoriu dotata cu o cutie automata si a mers cateva sute de kilometri numai cu a I-a.

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mar 11-Apr-2006 11:26

Legende urbane. :drinkers:

Cu "tanti cu viteza 1" s-a stabilit de atunci că a fost flacără, probabil de la un scurt-circuit, şi nu e sigur că maşina respectivă a fost condusă vreodată de o femeie. Dar ăştia suntem - gustăm până la beţie glume misogine şi poveşti ale vecinilor cu capre moarte. Urât! :vom:

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mar 11-Apr-2006 11:54

Am citit in ziar. :D

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 11-Apr-2006 15:13

rufusgti scrie:Si nu in ultimul rand tin sa mentionez ca un BX f. bine intretinut nu scartaie si nu miroase a ars nici la 200 la ora (bineinteles doar modelele GTI si GTI 16V care pot atinge viteza asta).

adica eu am mers cu 200 fara sa pot? hm... ma pune pe ginduri
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

nero
pasionat

Mesajde nero » Mar 11-Apr-2006 17:01

Pentru mine nu conteaza unde e facuta o masina sau unde s-a nascut marca respectiva. In schimb in ultima vreme am o parere mai proasta despre masinile germane, tocmai din cauza ca sunt supra-apreciate. Nu am inteles niciodata de ce un VW trebuie sa coste mai mult decat un Citroen sau un Renault, dat fiind faptul ca au aproximativ acelasi target (sa nu-mi ziceti acum ca VW e marca premium). De partea cealalta sunt marcile asiatice (cu mici exceptii) care inca mai pun accent pe fiabilitate si calitate, iar preturile sunt acceptabile (nu iau in calcul dealerii romani si taxele vamale). Totusi daca se pune problema sa cumpar o masina, sigur o sa studiez toate variantele din clasa respectiva si o sa aleg fara ca marca sa conteze. Asa s-a intamplat si cu C4 si de un an de zile n-am avut nici un regret pentru alegerea facuta. Totusi daca se punea problema de o masina mai mica sau mai mare, probabil ajungeam la alta marca (C5 pur si simplu nu imi place iar C3 parca e prea feminina).
[b:b162e590d3][size=8:b162e590d3]C4 1.6HDi '05[/size:b162e590d3][/b:b162e590d3]

mars2k
pasionat

Mesajde mars2k » Mar 11-Apr-2006 17:54

nero scrie:(C5 pur si simplu nu imi place iar C3 parca e prea feminina).

In cazul asta cred c-ai luat o teapa de 20k euro, deoarece designul C4-ului berlina a fost obtinut in urma unui intens efort creativ care a implicat scalarea C3-ului cu 110% pe orizontala si cu 96% pe verticala. :twisted:

Imagine

kata
pasionat

Mesajde kata » Mar 11-Apr-2006 17:59

neamtu are un atu in plus: sistemul calitatii. chiar daca produsul final e deteriorat, in principal din cauza nevoii de mana de lucru ieftina si componentelor ieftine, plusul exista. 8)

rufusgti
pasionat

Mesajde rufusgti » Mar 11-Apr-2006 21:16

Daca nu te superi Khan ,cu ce model de BX ai mers cu 200? Pe motorina?? :^o
Iubesc confortul si puterea...... C5 III Hydractive 3+ vs Volvo S70 T5.... 300Cp

nitro_od
pasionat

Mesajde nitro_od » Mar 11-Apr-2006 22:25

nu stiu de ce ma incearca un sentiment de vinovatie ca asa zis coautor fara voie al subiectului in discutie!
cum am mai spus, probabil pana la obsesie, nu putem emite decat pareri personale si subiective de vreme ce, desi unii mai pregatiti altii mai putin, suntem totusi insuficient informati pentru opinii cu pretentii de studiu de specialitate!
ca masina contemporana fiabila cred ca as opta pentru un model japonez(au evoluat tare de tot).
sporiva, as zice ca un BMW poate acoperi multe din nevoile de adrenalina.
un mercedes cred ca mi-ar alunga majoritatea gandurilor negre in ce priveste siguranta.
cu siguranta ca si masina frantuzeasca ne surprinde din multe puncte de vedere !

eu unul am fost surprins de agilitatea si puterea BX-ului diesel, 19TRD, care este mai sprinten decat majoritatea modelelor contemporane lui si mai noi !
am pretentia ca stiu ce zic de vreme ce imi trec prin mana multe masini si diesel si benzinare.

cineva zicea mai inainte ca un pasat TDi de 1.9 este puturos.......
am mers cu un "cocosat" din 2002 1.9 TDi si chiar alearga si demareaza fulminat!

altcineva se plangea ca nu a avut un BX care sa nu manance ulei!
ei bine BX-ul meu, recunosc ca are motorul facut, nu mananca ulei deloc si serveste acum 10W40 Havoline adus dn franta + aditiv 2+2.
am folosit Texaco din 2 motive desi sunt adeptul uleiului Valvoline in romania: 1. l-am primit si era moca ! 2. este din franta si nu imbuteliat in E.U. sau romania ! in rest....sub observatie !

o sa spuneti ca e prea subtire uleiul pentru un motor de generatia asta!
acelas motor se afla in dotarea modelelor pana in 2003 iar producatorul recomanda uleiul semisintetic si sintetic pt ele !

imi place BX imi place si Opel-ul si imi doresc si un BMW !
..... frantuzoaica pretentioasa !!!

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 12-Apr-2006 19:43

opinii opinii, mie nu prea mi-a fulminat nimic, mai ales la noul passat (ala mai vechi (2004 adica) era mai sprinten); la mine era TDi normal, nu cu rosu...dac-o face vreo diferenta chestia asta.
nitro:incearca totusi un bmw sau poate chiar audi pentru ceva fulminant!passatul nu cred ca se ridica la asemenea aprecieri...
Cosmin
high energy music expression

Înapoi la “Diverse”