Nemtesti sau frantuzesti?
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Pai asta e caracteristica masinilor germane. Pentru cei care mai cred inca in masini nemtesti: luati-va japoneze, made in japan. Acum toate masinile sint facute la norma, "reducerea costurilor" este un soi de lege. Vezi episodul cu Ferrari-ul lui Gica Popescu care a luat foc in primii 300de km.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
nicum scrie:Pai asta e caracteristica masinilor germane. Pentru cei care mai cred inca in masini nemtesti: luati-va japoneze, made in japan. Acum toate masinile sint facute la norma, "reducerea costurilor" este un soi de lege. Vezi episodul cu Ferrari-ul lui Gica Popescu care a luat foc in primii 300de km.
GABI POPESCU........
nicum scrie:Acum toate masinile sint facute la norma, "reducerea costurilor" este un soi de lege. Vezi episodul cu Ferrari-ul lui Gica Popescu care a luat foc in primii 300de km.
Daca si o masina de 2-300 000 EUR e facuta la norma, atunci trebuie sa ne luam sau biciclete sau elicoptere sau boeinguri.
Nu le mai exagera Nicule, ca nu e chiar asa de negru dracu cu masinile noi, si cu alte marci decat Citroen

rufusgti scrie:Si nu in ultimul rand tin sa mentionez ca un BX f. bine intretinut nu scartaie si nu miroase a ars nici la 200 la ora (bineinteles doar modelele GTI si GTI 16V care pot atinge viteza asta).
adica eu am mers cu 200 fara sa pot? hm... ma pune pe ginduri
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Pentru mine nu conteaza unde e facuta o masina sau unde s-a nascut marca respectiva. In schimb in ultima vreme am o parere mai proasta despre masinile germane, tocmai din cauza ca sunt supra-apreciate. Nu am inteles niciodata de ce un VW trebuie sa coste mai mult decat un Citroen sau un Renault, dat fiind faptul ca au aproximativ acelasi target (sa nu-mi ziceti acum ca VW e marca premium). De partea cealalta sunt marcile asiatice (cu mici exceptii) care inca mai pun accent pe fiabilitate si calitate, iar preturile sunt acceptabile (nu iau in calcul dealerii romani si taxele vamale). Totusi daca se pune problema sa cumpar o masina, sigur o sa studiez toate variantele din clasa respectiva si o sa aleg fara ca marca sa conteze. Asa s-a intamplat si cu C4 si de un an de zile n-am avut nici un regret pentru alegerea facuta. Totusi daca se punea problema de o masina mai mica sau mai mare, probabil ajungeam la alta marca (C5 pur si simplu nu imi place iar C3 parca e prea feminina).
[b:b162e590d3][size=8:b162e590d3]C4 1.6HDi '05[/size:b162e590d3][/b:b162e590d3]
nu stiu de ce ma incearca un sentiment de vinovatie ca asa zis coautor fara voie al subiectului in discutie!
cum am mai spus, probabil pana la obsesie, nu putem emite decat pareri personale si subiective de vreme ce, desi unii mai pregatiti altii mai putin, suntem totusi insuficient informati pentru opinii cu pretentii de studiu de specialitate!
ca masina contemporana fiabila cred ca as opta pentru un model japonez(au evoluat tare de tot).
sporiva, as zice ca un BMW poate acoperi multe din nevoile de adrenalina.
un mercedes cred ca mi-ar alunga majoritatea gandurilor negre in ce priveste siguranta.
cu siguranta ca si masina frantuzeasca ne surprinde din multe puncte de vedere !
eu unul am fost surprins de agilitatea si puterea BX-ului diesel, 19TRD, care este mai sprinten decat majoritatea modelelor contemporane lui si mai noi !
am pretentia ca stiu ce zic de vreme ce imi trec prin mana multe masini si diesel si benzinare.
cineva zicea mai inainte ca un pasat TDi de 1.9 este puturos.......
am mers cu un "cocosat" din 2002 1.9 TDi si chiar alearga si demareaza fulminat!
altcineva se plangea ca nu a avut un BX care sa nu manance ulei!
ei bine BX-ul meu, recunosc ca are motorul facut, nu mananca ulei deloc si serveste acum 10W40 Havoline adus dn franta + aditiv 2+2.
am folosit Texaco din 2 motive desi sunt adeptul uleiului Valvoline in romania: 1. l-am primit si era moca ! 2. este din franta si nu imbuteliat in E.U. sau romania ! in rest....sub observatie !
o sa spuneti ca e prea subtire uleiul pentru un motor de generatia asta!
acelas motor se afla in dotarea modelelor pana in 2003 iar producatorul recomanda uleiul semisintetic si sintetic pt ele !
imi place BX imi place si Opel-ul si imi doresc si un BMW !
cum am mai spus, probabil pana la obsesie, nu putem emite decat pareri personale si subiective de vreme ce, desi unii mai pregatiti altii mai putin, suntem totusi insuficient informati pentru opinii cu pretentii de studiu de specialitate!
ca masina contemporana fiabila cred ca as opta pentru un model japonez(au evoluat tare de tot).
sporiva, as zice ca un BMW poate acoperi multe din nevoile de adrenalina.
un mercedes cred ca mi-ar alunga majoritatea gandurilor negre in ce priveste siguranta.
cu siguranta ca si masina frantuzeasca ne surprinde din multe puncte de vedere !
eu unul am fost surprins de agilitatea si puterea BX-ului diesel, 19TRD, care este mai sprinten decat majoritatea modelelor contemporane lui si mai noi !
am pretentia ca stiu ce zic de vreme ce imi trec prin mana multe masini si diesel si benzinare.
cineva zicea mai inainte ca un pasat TDi de 1.9 este puturos.......
am mers cu un "cocosat" din 2002 1.9 TDi si chiar alearga si demareaza fulminat!
altcineva se plangea ca nu a avut un BX care sa nu manance ulei!
ei bine BX-ul meu, recunosc ca are motorul facut, nu mananca ulei deloc si serveste acum 10W40 Havoline adus dn franta + aditiv 2+2.
am folosit Texaco din 2 motive desi sunt adeptul uleiului Valvoline in romania: 1. l-am primit si era moca ! 2. este din franta si nu imbuteliat in E.U. sau romania ! in rest....sub observatie !
o sa spuneti ca e prea subtire uleiul pentru un motor de generatia asta!
acelas motor se afla in dotarea modelelor pana in 2003 iar producatorul recomanda uleiul semisintetic si sintetic pt ele !
imi place BX imi place si Opel-ul si imi doresc si un BMW !
..... frantuzoaica pretentioasa !!!
opinii opinii, mie nu prea mi-a fulminat nimic, mai ales la noul passat (ala mai vechi (2004 adica) era mai sprinten); la mine era TDi normal, nu cu rosu...dac-o face vreo diferenta chestia asta.
nitro:incearca totusi un bmw sau poate chiar audi pentru ceva fulminant!passatul nu cred ca se ridica la asemenea aprecieri...
nitro:incearca totusi un bmw sau poate chiar audi pentru ceva fulminant!passatul nu cred ca se ridica la asemenea aprecieri...
Cosmin
high energy music expression
high energy music expression