Salut.
Masina mea este urmatoarea Citroen C5 X7 2.0 HDI 136 CP 2010 cutie manuala 6 trepte si o am de 6 luni.
La inceput nu am avut niciun fel de probleme cu ea insa pe parcurs s-au schimbat lucrurile si anume:
1) La accelerari puternice uneori imi aparea mesajul Antipollution System faulty si check-ul si se stingeau singure dupa ceva timp
2) Tot la accelerari si fara sa apara mesajul respectiv masina smucea era un fel de intrerupere si nu raspundea prompt la acceleratie. Am avut 2 coduri de eroare legate de regulatorul de presiune a combustibilului + filtrul de motorina
3) Am schimbat respectivul regulatorul pana acum nu s-a mai comportat masina astfel insa parca tot nu raspunde prompt la acceleratie
4) La decelerare smuceste destul de rau (in suturi) in frana de motor si asta facea si inainte sa schimb regulatorul si acum dupa ce l-am schimbat face la fel si este destul de enervanta situatia
Are cineva vreo idee care ar putea fi cauaza acestor probleme.
Multumesc.
Probleme accelerare/decelerare
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- just curious
- Masina: Citroen C5 X7 2.0 HDI 2010
-
- pasionat
- Masina: Xantia (X1), 2.1TD, Activa
- 2: Fosta: C5 (X7), Tourer, 2.0HDi, Exclusive
Re: Probleme accelerare/decelerare
Poate regulatorul de presiune a "tras" si altceva dupa el, la mine a fost cazul EGR-ului si al filtrului de particule. O diagnoza computerizata de obicei ajuta pt aflarea mai multor detalii.
-
- just curious
- Masina: Citroen C5 X7 2.0 HDI 2010
Ma gandesc ca maine sa dau jos egr-ul sa-l curat fiindca este destul de brusca decelerarea. Injectoarele le-au verificat si sunt ok. Ma exaspereaza problema asta....
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 III 2.0hdi Automat H3+ 100kw
- 2: Audi S5 V8 4.2FSI 260kw
incearca un update soft motor.
-
- pasionat
posibil westgate turbo defect sau turbo inecat de catalizator-filtruparticule infundat, soft ecu esuat rezultat in retarder motor( da nu este camion dar te da cu capul de parbriz), necesar curatare galerie admisie si evacuare, verificare filtru particule eventual inlocuire... nu reccomand soft ecu cu dpf off
! de la anul vom avea probleme mari toti care avem diesel ''cipuite''
.

- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
Veirifica si tampoanele antibalans motor.
-
- just curious
- Masina: citroen c5 lll
Salut,
Ce coduri de eroare ai avut?
Ce coduri de eroare ai avut?
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0l 103kw 140PS Break 2009
Salut,
O problema similara am avut si eu azi:
in mers pe autostrada in a 6 a cam pe la 150 cu tempomat ul activ, masina s a smucit de vreo doua ori puternic, m am speriat am redus viteza si a mai facut o data mai incet putin.
Tempomatul s a dezactivat..
In ~ 200km a facut de vreo 5-6 ori.
Aveti idee ce ar putea fi?
Sent from my iPhone using Tapatalk
O problema similara am avut si eu azi:
in mers pe autostrada in a 6 a cam pe la 150 cu tempomat ul activ, masina s a smucit de vreo doua ori puternic, m am speriat am redus viteza si a mai facut o data mai incet putin.
Tempomatul s a dezactivat..
In ~ 200km a facut de vreo 5-6 ori.
Aveti idee ce ar putea fi?
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0l 103kw 140PS Break 2009
Salut,
Vin cu un update, desi ma gandesc ca ti ai rezolvat problema pana acuma @gidumarius.
Problema mea pare ca s a rezolvat schimband senzor vibrochen, care da turatia motorului.
Eu am avut cateva erori legate de pozitie vibrochen si viteza neplauzibila a ECU.
Senzorul este f ieftin 20€ si schimbarea lui se face in 30 min.
Vin cu un update, desi ma gandesc ca ti ai rezolvat problema pana acuma @gidumarius.
Problema mea pare ca s a rezolvat schimband senzor vibrochen, care da turatia motorului.
Eu am avut cateva erori legate de pozitie vibrochen si viteza neplauzibila a ECU.
Senzorul este f ieftin 20€ si schimbarea lui se face in 30 min.