Sunt nou-nouț pe forum, dar mi-am făcut cont special ca să am cui să cer ajutor în cazul în care îmi prind urechile.
După cum spune și titlul acestui post, vreau să mut volanul din partea dreaptă în partea stângă și ulterior să înmatriculez mașina în România. Mașina este o Xsara Picasso din 2002, 2.0HDi de 90CP, (vezi poza atașată). Motivul pentru care vreau să fac treaba asta este că mașina am cumpărat-o foarte ieftină (250 de lire), am schimbat ''o grămadă'' (la propriu) de piese, are aprox. 152000km și merge ca un ceas elvețian. Probabil v-ați dat seama, momentan sunt încă în UK și intenționez să fac modificarea aici (inclusiv în acte)...
Bun...
Mi-am comandat de pe OLX o planșă de bord și o casetă de direcție. 512 lei amândouă (transport inclus), numai că planșa de bord a venit fără acel suport metalic de dedesubtul ei (traversă, sau cum s-o numi). Caut în continuare una, numai că oamenii răspund mai greu la propriile anunțuri

Întrebarea, până aici, ar fi:
1. Intenționez să recondiționez caseta de direcție, înainte de a o monta. Cam ce anume pot schimba la ea? Adică, evident, bieletele de direcție și capetele de bară... dar ce altceva? Mai sunt ceva burdufuri care se pot schimba? Dacă da, câte? Eventuale bucși de plastic? Ce aș putea să-i mai fac înainte s-o montez să fiu sigur că e în regulă?
Din punct de vedere al realizării operațiunii, pare destul de simplu, zic eu. Pompa de servo frână este deja montată în partea stângă, ea fiind acționată de pedalele din dreapta prin intermediul unor ''prelungiri'' să zic așa (în genul adaptărilor făcute la mașinile de școală, niște tije care transmit comenzile de la al doilea set de pedale). Ștergătoarele și mecanismul lor rămân aceleași, nu are comenzi pe uși, deci nu-mi trebuie fețe de uși, gaura prin care trece coloana de direcție există deja (acoperită cu un capac de plastic)... una peste alta pare mult mai simplu comparativ cu alte mărci/modele de mașini (felicitări francezilor pentru asta

Dacă cineva a mai făcut așa operațiune și poate oferi mai multe sfaturi, îl rog frumos să nu ezite

Să auzim de bine.