C5

Aşteptam descrieri şi poze cu maşinile membrilor

Moderator: Echipa Tehnica

vasy
pasionat

C5

Mesajde vasy » Sâm 15-Apr-2006 19:52

Salutare la tota lumea.
E primul meu post pe forum si sper sa nu fie si ultimul.
Sunt noul posesor al unui C5 cumparat de mine personal din Franta din Paris.
Ce sa zic ca prima impresie sunt foate multumit de el si as vrea sa i prezint un pic caractersiticile:
Motor de 2 L. H.D.i cu 110cp - 158.000 km rulaj, geamuri, oglizi elelctrice, 8 airbaguri, nu are computer de bord, habar nu prea mai am ce sa zic de el din Pdv tehnic, cred ca voi vizitatorii forumului stiti chiar mai bine ca mine ce dotari are.
Masina scrie in carte de cumparare frantuzeasca ca a fost fabricata in 29 . 10 . 2002

Ce sa zic de tinut pe drum se tine extraordinar in comparatie cu opelurile corsa si astra pe care le conduc la firma, i-am dat aprox 200km/h la venire catre Romania si am avut impresia ca mai putea dar m-a cam apucat groaza avand in vedere ca nu i stiam prea bine comportamentu si am zis ca ajunge atata.
Nu stiu exact ce sa mai zic, am cateva mici nelamuriri in legatura cu masina si as vrea sa va intreb pe voi unde ar trebui sa postez ca sa nu postez aiurea:
1. Franele - adica prind de ma pun cu botul in volan dar scartaie (scartaitul ala subtire), intrebare este sunt noi sau trebuie schimbate discurile de frana?, asta avand in vedere ca am facut aprox 4000 km de cand am luat-o si ele tot mai scartaie, nu asa tare ca la inceput dar scartaie
2. Cam ce ar trebui sa verific la kilometrii astia ca este prima mea masina si nu prea stiu cu ce se mananca
Ps: nu ma supar daca nu imi raspundeti la punctele 1 si 2, doar ce va rog sa-mi spuneti unde sa postez pt raspunsuri si o fac cu cea mai mare placere
Numa bine

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Sâm 15-Apr-2006 20:08

Bine ai venit in Club!

1. Daca te dai cu capul de volan atunci cand franezi inseamna ca franele sunt ok. Faptul ca scartaie se datoreaza cel mai probabil placutelor de frana ecologice (este un intreg topic pe forum despre frane/scartait).
2. Sa ai grija ca instalatia hidraulica sa fie intretinuta corespunzator. Ai carte de service? Acolo, daca nu e masluita, ar trebui sa vezi ce revizii si reparatii s-au facut. Detalii mai multe iti pot da membrii forumului care au Citroenuri cu sange verde (LHM, desi presupun ca deja ai auzit de el) :P
Fun Citroen

b_andrei_ro
simpatizant

Mesajde b_andrei_ro » Sâm 15-Apr-2006 20:53

cat te-a costat "jucaria" cu toate taxele achitate??

vasy
pasionat

Mesajde vasy » Sâm 15-Apr-2006 21:04

b_andrei_ro scrie:cat te-a costat "jucaria" cu toate taxele achitate??

Cam 9000E cu drum, cazare, vama RAR etc

Teo-Onesti
pasionat

f

Mesajde Teo-Onesti » Sâm 15-Apr-2006 22:42

S-o conduci sanatos!Sa te tina hidraulicul cat mai mult(cam 200.000 km sunt garantate)ca de motor nu prea ai de ce sa-ti faci inca griji!

iussy
pasionat

Mesajde iussy » Sâm 15-Apr-2006 23:11

Sa-ti traiasca!
Si sa te bucuri sanatos de ea!

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Dum 16-Apr-2006 11:22

-sa`ti traiasca ,si s`o duci multi km fara nici o problema !!
-si apropo de scartiit , am vazut in aceeasi zi doua C5 model mai vechi nu asta nou cu facelift , care au scartit amandoua cand s`au oprit .

vasy
pasionat

Mesajde vasy » Dum 16-Apr-2006 12:12

Merci in primul rand de urari la toata lumea

DMX scrie:-sa`ti traiasca ,si s`o duci multi km fara nici o problema !!
-si apropo de scartiit , am vazut in aceeasi zi doua C5 model mai vechi nu asta nou cu facelift , care au scartit amandoua cand s`au oprit .

Nici al meu nu are facelift da parca imi place un pic mai mult fara imbinarea cu farurile a mastii, parca i da o alura mai robusta.
Pun aci si poza cea mai apropiata de realitate (ma refer la culoare)
http://www.jmc.pl/download/C5_1b.jpg
Poate ca sunt un pic subiectiv da totusi cred ca fiecare e un pic subiectiv cu masina lui
Numai bine la toti si a va conduceti masinile multi kilometrii fara nici o problema

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Dum 16-Apr-2006 22:15

Bine ai venit...
Faina masinuta. Sa o stapanesti sanatos.

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Dum 16-Apr-2006 22:17

la modelul asta nou ,placutele de frana tot la fel scartie ?? si daca nu mai vreau sa scartie ce trebuie facut ??

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 17-Apr-2006 08:46

sa iti comanza (daca exista) placute neecologice, adica cu mai mult azbest
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

retro
pasionat
Masina: Xantia II 1.8i 16v
2: C5 II 2.0i

Mesajde retro » Lun 17-Apr-2006 19:55

Sa o conduci sanatos!

Detalii mai multe iti pot da membrii forumului care au Citroenuri cu sange verde (LHM, desi presupun ca deja ai auzit de el)

Este tot un frate de-al nostru, dar el are "sange" oranj. Asa ca, daca este cazul si trebuie sa completezi, lichidul hidraulic pentru suspensie si directie este LDS.
Bidonul de la "Total" arata asa:
Imagine

vasy
pasionat

Mesajde vasy » Mar 18-Apr-2006 17:47

Merci retro, momentan inca nu imi fac probleme, uleiul imi indica a fi exact la limita superioara la max, dar in jur la 200.000 KM ma gandesc sa il schimb ca atunci i iese garantia, momentan singura problema care ma cam streseaza sunt 2 zgaraieturi minore - adica e zgaraiata vopseaua dar zgaraietura nu a trecut de stratul galvanic, asa am cumparat-o - si am vorbit cu ceva prieteni care mi-au zis ca este un fel de solutie Turtlewax (nu stiu daca este exacta pronuntia) care contine creion corector si inca 2 solutii una de culoarea masinii si una incolora care prin aplicare scot zgaraieturile foarte bine asta daca nu este adanca.

Si mai este o intrebare - se merita sa schimb cureaua de distributie si intinzatorul?! , masina are 158.000 km si in cartea tehnica nu imi arata a fi schimbata.
Numa bine la toti

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Mar 18-Apr-2006 18:30

vasy scrie:Si mai este o intrebare - se merita sa schimb cureaua de distributie si intinzatorul?! , masina are 158.000 km si in cartea tehnica nu imi arata a fi schimbata.
Numa bine la toti

Daca nu stii cand a fost schimbata ultima data e bine sa schimbi toata distributia: curea + kit distributie (role, intinzatoare, etc). La kilometrii astia e bine sa schimbi si pompa de apa - mie mi-a plesnit pompa de apa in concediu si nu a fost asa distractiv. Daca nu le schimbi risti sa patesti vreo belea si sa iti distrugi tot motorul.

@retro: thx pt info, puteam sa pun pariu ca e verde ;)
Fun Citroen

kristi
pasionat

Mesajde kristi » Lun 24-Apr-2006 13:43

Din ce am citit pe forum se pare ca cei de la reprezentanta cer cam 12 milioane, cand de fapt reparatia ar costa 3,6 milioane kitul si 2,5 mil manopera adica 6,1 milioane.

Se poate cumpara kitul de la magazin cu suma care au cerut-o cei del aservice adica inspre 4 milioane si sa se monteze la un mecanic independent (ex. Cristi Stan), sau pnetru aceasta operatie e recomandabil sa se mearga neaparat le service autorizat?

Înapoi la “Masina mea”