Design
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Un coleg de serviciu are opel astra gtc si i s-a defectat compterul in garantie. urmarea: cind apasa pe claxon cinta urmatoarea melodie de pe cd 

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
offtopic
am intrat si eu pe clubopel (deh tata are vectra
) si situatia nu e asa grava
au facut un topic cele mai urate masini, si au fost doua-trei voci care au indicat c1, c2, c3 si c5 (altii au laudat c4, c5) si pe alt topic un pustiulica a zis ca citroen e cea mai fada automotive company
desi tot el a recunoscut ca schimbarea de design la c4 c5 e buna... asa ca nu suntem nici la competitie, nici la razboi cu nimeni
dar comparatie astra-c4 ca topic nu am vazut, si nici denigrari flagrante
oricum par a fi mai multi ca noi, forumul e mai stufos si lor in loc sa le fure shevroane le fura oglinzile de vectra
din pacate nu mai apuc sa merg prea mult cu vectra, asa ca nu prea am ce sa ma bag in vorba cu ei
cat despre problemele astra h, uitati-va intai in ograda proprie ("problemutze c4"
) si apoi dati cu piatra;
@nicum : la cum sunt dispuse comenzile audio pe volan la opel nu ma mira
am intrat si eu pe clubopel (deh tata are vectra

dar comparatie astra-c4 ca topic nu am vazut, si nici denigrari flagrante

oricum par a fi mai multi ca noi, forumul e mai stufos si lor in loc sa le fure shevroane le fura oglinzile de vectra

din pacate nu mai apuc sa merg prea mult cu vectra, asa ca nu prea am ce sa ma bag in vorba cu ei

cat despre problemele astra h, uitati-va intai in ograda proprie ("problemutze c4"

@nicum : la cum sunt dispuse comenzile audio pe volan la opel nu ma mira

Cosmin
high energy music expression
high energy music expression
Ma, nu va mai luati de Astra GTC! Mie imi place ca are tamburi pe spate la 1.6 de 105 cai, dar la 1.3cdti de 90cai are discuri!
Sincer, imi place f mult si GTC-ul, numai ca motorizarile pe benzina sunt slabute! Plus ca trebuie sa dai bani si pe computer si jante si discuri pe spate (ESP) si pt un motor de 1.6 cu aer simplu se ajunge la 13.000CIP, cu tot cu reducerea de 1250CIP!
Sa faca si ei o masina completa, gen VTR-ul, la 11.600CIP si cu motor de 110Cai! Si sa aiba si personalitatea unica precum C4!

Sincer, imi place f mult si GTC-ul, numai ca motorizarile pe benzina sunt slabute! Plus ca trebuie sa dai bani si pe computer si jante si discuri pe spate (ESP) si pt un motor de 1.6 cu aer simplu se ajunge la 13.000CIP, cu tot cu reducerea de 1250CIP!
Sa faca si ei o masina completa, gen VTR-ul, la 11.600CIP si cu motor de 110Cai! Si sa aiba si personalitatea unica precum C4!

[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]
Salutare si Hristos a Inviat!!!
eu sunt nou pe aici si tocmai m-am hotarat sa-mi achizitionez una bucata de c4 coupe. masina este fenomenala!!! arata superb. interiorul este spectaculos iar exteriorul identic. pot spune ca a revolutionat industria auto, masina chiar este un munte de tehnologie cu personalitate.
eu sunt nou pe aici si tocmai m-am hotarat sa-mi achizitionez una bucata de c4 coupe. masina este fenomenala!!! arata superb. interiorul este spectaculos iar exteriorul identic. pot spune ca a revolutionat industria auto, masina chiar este un munte de tehnologie cu personalitate.
White Wizard scrie:[
![]()
![]()
... Cand o sa ajunga opel sa aibe macar 30% din faima si istoria Citroen-ului ... si sa faca masini si nu carutze ... atunci ar putea sa dea "sfaturi". Pana atuncea, mai au de invatzat multe
Opel produce masini din 1899 iar Citroen din 1919, asta asa ca faima si istorie...
Haideti sa nu o dam in balarii, Citroen C4 nu este cu nimic peste Opel Astra in momentul asta, un volan cu butuc fix si multe lcd-uri nu fac din C4 o masina revolutionara... Masina este un pas inapoi din punct de vedere tehnic adoptand o platforma cu punte spate semiindependenta pe cand Xsara, cu o generatie mai veche, avea punte spate complet independenta si autodirectionala, o mica bijuterie tehnica...C4-ul soru-mii are un 1 an si intr-un an i s-a parlit unitatea de control electronic a ESP/ABS/servo iar acum 1 saptamana s-a dus climatizarea bizonala, baga caldura pe o parte de mori in masina...
Cat despre Astra GTC caruta, imi vine sa rad...Daca si aia e caruta atunci aveti o mare problema de perceptie...Masina cu suspensii adaptive, controlate electronic, ESP in 3 puncte, dieseluri excelente (ex. 1.9 cdti/150 cp, printre cele mai bune din clasa lor) finisaje excelente, frane excelente (mereu prima la toate masuratorile), cutie de viteze precisa, exacta nu cu senzatia de "cauciuc" de pe C4...sisteme audio peste ce se afla pe C4 in momentul asta...Bucurati-va de masinile voastre dar acceptati ca nu e chiar cea mai buna masina creata vreodata...
arp, motoarele de pe Opel sunt de provenienta Alfa Romeo sau Fiat, in fine.
Nu e meritul lor...
In rest, nu stiu, dar pot fi de acord ca e o masina mai serioasa si mai nemteste facuta, adica mai buna, ce s-o mai scaldam!
Cat despre C4, cam nasol ce spui...Francezii isi cam dau in petec in ultima vreme, cred ca li s-a urcat gloria design-lui la cap cam repede!
Nu e meritul lor...
In rest, nu stiu, dar pot fi de acord ca e o masina mai serioasa si mai nemteste facuta, adica mai buna, ce s-o mai scaldam!
Cat despre C4, cam nasol ce spui...Francezii isi cam dau in petec in ultima vreme, cred ca li s-a urcat gloria design-lui la cap cam repede!
PSA si Ford fac impreuna motoare, dar cred ca PSA e autorul lor moral in mai mare masura. De aceea, din cate am citit, TDCI-urile de pe Forduri sunt setate un pic mai slab (ca putere si cuplu) decat HDI-urile, tocmai pentru a marca faptul ca PSA a avut o contributie mai insemnata.
Poate fi acelasi lucru si la Fiat si Opel, conceptia sa fie italieneasca si Opel sa fi venit cu bani, pentru dezvoltarea agregatului.
Nu bag mana in foc, evident. Sunt chestii prea complicate, de negocieri intre marci.
La fel, Opel Vivaro e tot una cu Renault-ul Trafic (parca) cel nou, dar, nu stiu de ce, am vaga impresie ca cei de la Opel au contribuit mai putin la design-ul futurist al masinii (judecand dupa "scoala" de design Opel, care mie mi se pare printre cele mai slabe!).
Vreau sa spun ca aceste colaborari nu reflecta exact contributia de talent, ci adesea puterea financiara.
Poate fi acelasi lucru si la Fiat si Opel, conceptia sa fie italieneasca si Opel sa fi venit cu bani, pentru dezvoltarea agregatului.
Nu bag mana in foc, evident. Sunt chestii prea complicate, de negocieri intre marci.
La fel, Opel Vivaro e tot una cu Renault-ul Trafic (parca) cel nou, dar, nu stiu de ce, am vaga impresie ca cei de la Opel au contribuit mai putin la design-ul futurist al masinii (judecand dupa "scoala" de design Opel, care mie mi se pare printre cele mai slabe!).
Vreau sa spun ca aceste colaborari nu reflecta exact contributia de talent, ci adesea puterea financiara.
Multe firme dezvolta motoare in comun, pana la urma tine de maiestria inginerilor fiecarei firme sa implementeze acele motoare pe masini...Opel a traz lozul castigator, acelasi motor pe Opel da rezultate mai bune decat pe Alfa, Fiat sau Saab. Fine-tuning-ul face diferenta, optimizarea electronica, cutia de viteze...Un motor este doar o piesa din ansamblul numit masina, daca nu e integrata corect tot degeaba...Opel a venit cu gaselnita numita buton sport, 2 mape de control pentru supape / injectie, intarirea suspensiilor si modificarea directiei... si chestia chiar functioneaza...ai 2 masini intr-una si e o placere..cu posibilitati interesante de tuning ulterior...
De acord.
Sa inteleg ca admiti ca motorul de Opel e mai mult italian decat german?
Restul e cum spui, nemtii fac totul mai...fluent, nu stiu cum, dar masinile lor ies mai masinarii, in timp ce la francezi lucrurile nu sunt la fel de coerente.
Parerea mea...
Fratii nostri latini nu iubesc detaliile, poate de aceea.
In schimb, sunt net superiori la design...
Sa inteleg ca admiti ca motorul de Opel e mai mult italian decat german?
Restul e cum spui, nemtii fac totul mai...fluent, nu stiu cum, dar masinile lor ies mai masinarii, in timp ce la francezi lucrurile nu sunt la fel de coerente.
Parerea mea...
Fratii nostri latini nu iubesc detaliile, poate de aceea.
In schimb, sunt net superiori la design...
Sincer, habar n-am cate gene italiene are si cate nemtesti...dar zau ca n-as avea probleme daca ar fi 100% italian, motorul e excelent (1.9CDTI/150 CP)...
Iar la design...GTC-ul este o masina superba, Astra H in 5 usi nu-mi place deloc...Pana la urma asta e si frumusetea diversitatii culturale...Nemtii prin traditie sunt sobri, seriosi, reci si se vede asta in design-ul lor..Latinii au tot felul de iesiri...pasionale sau nu...2 filozofii diferite cu rezultate pe masura...Care design e mai frumos? Nimeni nu poate spune...
Iar la design...GTC-ul este o masina superba, Astra H in 5 usi nu-mi place deloc...Pana la urma asta e si frumusetea diversitatii culturale...Nemtii prin traditie sunt sobri, seriosi, reci si se vede asta in design-ul lor..Latinii au tot felul de iesiri...pasionale sau nu...2 filozofii diferite cu rezultate pe masura...Care design e mai frumos? Nimeni nu poate spune...
Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”