Design

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

danpopa
pasionat

Mesajde danpopa » Mie 26-Apr-2006 17:17

eu zic ca deja am inceput sa batem campiii ...
unii se iau de aspectul exterior, altii de spatiul interior. eu prefer spatiul interior, de aceea mie imi place in spate la reno 21 sau 25.
de asemenea, ridic o intrebare: de ce foarte multi prefera opel vectra, astra si astra combi la SH?
eu nu tin cu nimeni ... dar nu va mai suport :lol:
Xsara 1.6 / C4 1.4

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Mie 26-Apr-2006 17:40

nu ne mai suporti?
chestie de gust, ca si design-ul :o

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Mie 26-Apr-2006 23:14

danpopa scrie:eu zic ca deja am inceput sa batem campiii ...
unii se iau de aspectul exterior, altii de spatiul interior. eu prefer spatiul interior, de aceea mie imi place in spate la reno 21 sau 25.
de asemenea, ridic o intrebare: de ce foarte multi prefera opel vectra, astra si astra combi la SH?
eu nu tin cu nimeni ... dar nu va mai suport :lol:

Pentru ca modelele second hand mentionate mai sus sunt foarte ieftine la sursa (Germania, Olanda) comparativ cu modelele din aceleasi clase facute de alte marci. Singurul avantaj la Opel, pe care il vad eu, este ca datorita numarului mare de unitati second aduse, se sta mai bine pe partea de service (mai multe service-uri unde un maestru iti rezolva buba si mai multe piese pe stoc).
Fun Citroen

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 26-Apr-2006 23:55

ideea e totusi ca c4 este cel mai frumos =D> , si culmea! la americani (sau pe pamant american, ca juriul e multinational) unde stim cu totii cam ce gusturi sunt in automotive [-(
cu exceptia unor muscle car-uri si iconics, nu prea-mi place nimic din ce conduc americanii :-$ acolo sa vezi masini urate!
si alta chestie supernasoala: citroen nu are retea de vanzare in america de nord (usa, mexic, canada) :evil: si io chiar ma visam cu un c5 pe la montreal (asta in primii ani, ca dup-aia treceam la c6) :mrgreen: :supz: :weedman:
ps si aia care iau astra combi sh sunt majoritatea buticari!
Cosmin
high energy music expression

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 27-Apr-2006 01:15

ON-TOPIC: in ceea ce priveste designul, daca C4 a fost aleasa cistigatoare, a fost aleasa pe drepte - imi aduc aminte cum se uita lumea dupa prima care a aparut in craiova si o sorbeau din priviri, impact pe care opel inca nu il are. ce daca are platforma de 307? nu o fi ea cea mai buna masina, dar are un impact foarte puternic!

OFF-TOPIC: daca cautati prin autohouseurile din germania (mobile.de, autohus.de) o sa observati ca peste 40 % din masinile de care scapa nemtii sunt OPEL. de ce oare? Toti samsarii de masini de la noi, sau cel putin majoritatea ne-au invadat cu opeluri si cred ca asta ar fi explicatia ca s-a impinzit tara de opeluri. un astra G cred ca nu e totusi ieftin, pentru ca la aceiasi bani iti iei xsara si nu prea cred ca e astra G la nivelul lui xsara. fiecare cind isi ia o masina se bazeaza pe gustul propriu, sau daca nu intreaba pe la prieteni sa ii laude vreo masina ca nu stie ce sa-si ia, iar din acest punct de vedere nu sunt multi care sa laude marca citroen si toti sar cu OPEL domne': "masina buna ca am (avut) si eu". cunosc pe cineva care a avut numai masini germane pina anul trecut cind a plecat sa-si ia opel astra G si a venit cu o Xsara. dupa numai citeva luni si-a schimbat radical parerea despre masinile germane; altcineva a renuntat la BMW 520 din 91 pentru o xantia si e supermultumit de ea; eu cind am trecut de la opel vectra A la un amarit de renault 19 m-am simtit 'ca acasa', si sa nu mai spun ca de cind m-am urcat in CX am avut senzatia ca pina atunci condusesem carute. nu s-o ridica citroen la cel mai innalt nivel dar pe cei de la opel i-a cam depasit cam din toate punctele de vedere. daca ne gindim putin , OPEL este considerata masina 'saracului' in germania, iar despre citroen nu putem sa spunem acelas lucru.

COSTIN MUNTEANU
pasionat

Mesajde COSTIN MUNTEANU » Joi 27-Apr-2006 15:48

bezz scrie:steve:deh, lasa-i pe opelisti in cercurile lor inalte, calare pe supermasini... :lol: ca poate nu stiu in primul rand ce-i asteapta la ei in service (si preturi si servicii)...eu la fel am avut de ales intre astra classic (de anvers insa, nu de polonia), seat ibiza si c3 :twisted: si am ales xsara ca era super oferta :D
si cand ma gandesc ca initial am fost in titulescu ca sa vizitez showroom-ul kia nu citroen :oops: ce mai, a fost love at first sight...ca sa nu va mai spun ca tata a facut drive-test-ul in locul meu, ca eram plecat din bucale in timpul programarii: "cum a fost la drive?cum e masina? pai are volan si roti, cam tare servo, in schimb e destul de sprintena" si gata!, am luat-o :lol:

eu am luat 'din prima', fara nici un drivetest... =D>

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Joi 27-Apr-2006 19:51

Eu cand am vazut prima oara C4, am zis ca masina costa peste 20.000euro! Pur si simplu avea un design de m-a dat pe spate! Tin minte si acum cum am ramas langa masina 5 minute sa o analizez! Era in 5 usi.. Mi-a placut pozitionarea nr de inmatriculare! Gen masina sport... Nu zic cand am vazut un Coupe... Oricum, asta era prin octombrie 2004! Off, nici prin cele mai frumoase vise nu ma vedeam intr-un C4!

Si in ce priveste masina nemteasca! E pt oameni prea seriosi... Adica pt oameni fara spirit de aventura, fara dorinta de evadare, sunt facute pt tatici si bunici cuminti!
Pt tineri exista Citroen C4! Imi zicea tata ca nu suporta C4, ca toti soferii se holbeaza la el cand e la volan si mama in drepata! Ei au peste 55 de ani si va imaginati si voi cum arata doi 'tinerei' intr-un coupe!
Urmatoarea masina va fi noul C4 :D , tot coupe!
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 28-Apr-2006 07:40

@costin: pai pot spune si eu ca am facut drive-test-ul dupa ce am luat-o acasa :lol: :lol: :lol: ca ursul de taica-miu nu si-a exprimat vreo admiratie dupa ce a facut EL drive-test in locul meu 8)
@dj01fad interesanta curba de evolutie ( ne place sa credem :lol: ) a masinilor tale... ce urmeaza 2 cv sau ds :wink: :?:
Cosmin

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Vin 28-Apr-2006 16:40

hehehe, as vrea eu o zeita dar nu se mai gasesc decit darimate; in legatura cu evolutia, cred ca un CX care e in stare foarte buna da clasa la foarte multe masini chiar si de ultima generatie, asa ca nu ma deranjaza ca e cea mai batrina masina pe care am avut-o, atita timp cit e cea mai buna.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 28-Apr-2006 22:32

=D> Jos palaria in fata dumneavoastra, domnule! =D>
Cosmin

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Dum 30-Apr-2006 12:47

Si eu as vrea un CX, dar imi prind urechile in furtunele lui...Pacat ca n-am mania mecanicii, mi-as fi luat.
Poate dupa 2007...

apavie
just curious

Mesajde apavie » Mar 02-Mai-2006 17:56

m-am suit de curand intr-o octavia 2 4x4 varf de gama. cred ca c4 la interior ii da o ceata deasa. in special varianta coupe. interiorul e superb. ce sa mai spun de spatele de la coupe...nu am cuvinte. nu sunt un fan al variantei berlina dar la oprivire atenta este interesanta si aia.

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mar 02-Mai-2006 18:29

apavie scrie:m-am suit de curand intr-o octavia 2 4x4 varf de gama. cred ca c4 la interior ii da o ceata deasa. in special varianta coupe. interiorul e superb. ce sa mai spun de spatele de la coupe...nu am cuvinte. nu sunt un fan al variantei berlina dar la oprivire atenta este interesanta si aia.

Pai C4 e mai mare decit o octavia in interior (nu cu foarte mult, dar e), fie ea tour sau octavia 2... doar portbagajul e mai mic putin. Cit despre calitate... stiti si voi :)

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Mar 02-Mai-2006 23:57

C4 in varianta in 3 usi e DEMENTIAL , am fost pana la mare (ca tot omu de 1 mai ) si am vazut o groaza ... o groaza de C4 fie ele in 5 sau in 3 usi .
Erau doua C4 , nu stiu daca se cunosteau dar se alergau pe autostrada soarelui rau de tot.
P.S am vazut si un C6 numar de leasing B..nu stiu cat ,era de bucale , care trecea prin vama veche ,cred ca fusese la bulgari ,oricum nu as da 50.000 de euro .

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Mie 03-Mai-2006 07:19

Nici eu! :o
Am vazut si eu un C6 pe la Unirea, sincer, mi se pare mai banal acum decat la inceput.
Parca e un Audi A6 chinuit, din spate, cel putin. Iar in interior se pare ca iar au dat-o in bara, in stil latin, cu compromisuri la costuri.
In fine, pana la urma e treaba celor cu buget gros daca apreciaza sau nu masina. Mie nu-mi (mai) place.

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”