chiloasa motor BX19D

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze

Moderator: Echipa Tehnica

nitro_od
pasionat

Mesajde nitro_od » Sâm 29-Apr-2006 12:26

no ofence! Marian, esti pricinos si rigid!
sa stii ca lucrurile se vad altfel cu cheia in mana decat cu cafeaua si tigara citind documentatii!
e ca la pescuit daca intelegi ce vreau sa zic!
nu le mai da peste picioare celor care vor sa fie de folos si care chiar au capatat ceva experienta tavalindu-se cu adevarat pe sub masina!

multumesc, marian, foarte dragut. spusele tale sint chiar in spiritul clubului

ii dau dreptate lui khan si, cand spune asta, cred ca se refera la milioanele de interventii sterile ale unora care se limiteaza la a avea contra opinii si nu idei constructive !
slava D-lui ca nu duce lipsa forumul asta!

Am gasit intr-o notita tehnica pt. bx 19D urmatoarele valori pt. jocul supapelor care trebuie reglat la rece:
Adimisie 0.15-0.25mm; Evacuare 0.35-0.45mm
:idea:

ce e al tau e al tau.....
conform manualului de reparatii Haynes,acesta este jocul corect al culbutorilor pentru motoarele 19D XUD9 D9B si XUD9 162!
..... frantuzoaica pretentioasa !!!

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Sâm 29-Apr-2006 13:48

@nitro_rd: Marian nu vorbeste din spatele cafelei si a tigarii, eventual eu sint asta, adica nu fumez si nu beau cafea, dar dau sfaturi, totusi sper ca n-am aberat prea tare pina acum. Te rog sa iei in calcul ca marian si-a converit CX-ul pe benzina la diesel si-a schimbat interiorul, etc. Deci omul e departe de a fi lipsit de experienta, cum sint eu spre exemplu.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Sâm 29-Apr-2006 20:40

no ofence! Marian, esti pricinos si rigid!

Daca asta inseamna atunci cand vrei sa se faca lucrurile aproape perfect atunci, da sunt.
sa stii ca lucrurile se vad altfel cu cheia in mana decat cu cafeaua si tigara citind documentatii!

Este interesant cat de "multe" lucruri sti despre mine....
nu le mai da peste picioare celor care vor sa fie de folos si care chiar au capatat ceva experienta tavalindu-se cu adevarat pe sub masina!

Nu am "dat nimanui peste picioare" :!: Am expus un alt mod de rezolvare al problemei iar acum oamenii deja au doua optiuni:cum a scris andrei sau cum am scris eu.
In cazul asta cred ca altcineva are contra opinii si ma trimite sa ma tavalesc pe sub masina...

nitro_od
pasionat

Mesajde nitro_od » Lun 01-Mai-2006 00:05

nu cred ca are rost sa ne razboim in orgolii si nici nu te trimit eu sa te tavalesti sub masini dar cred ca ar fi mult mai pacifist sa ne rezumam la a expune o parere cu atat mai mult sustinuta de experiente proprii decat sa reactionam la parerile altora ca si cum ar fi iesite din tipare si, automat, incorecte!
iarta-ma dar nu pledez cauza lui andrei (khan) si nici nu incerc sa iti denigrez capabilitatile in domeniu dar reactionez destul de violent la parerile prin comparatie mai ales atunci cand sunt deplasate.
si slava D-lui ca e plin forumul asta de aberatii si pareri fanteziste( si nu ma refer la tine) incat daca ar trebui sa ne luam de toti cei ce nici macar nu au o parere a lor dar dau in altii ce stiu cu ce se mananca hobby-ul (meserie pt. unii)asta nu cred ca am mai avea timp pentru parerile noastre!
daca vrei, un defect derivat din dorinta de perfectiune despre care pomeneai!
nicum ziceai...
Te rog sa iei in calcul ca marian si-a converit CX-ul pe benzina la diesel si-a schimbat interiorul, etc. Deci omul e departe de a fi lipsit de experienta, cum sint eu spre exemplu.

intr-adevar, nu-i putin lucru ce a facut Marian, cel putin pentru marea majoritate ......
mie unul nu mi se pare o treaba super complicata dar asta arata ca ai cunostinte in domeniu Marian , moment in care imi cer scuze :oops: ca nu am fost o exceptie cand te-am judecat pripit!
bine ar fi sa le accepti (scuzele) ca altele nu mai primesti...... :D
..... frantuzoaica pretentioasa !!!

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Lun 01-Mai-2006 08:22

atat mai mult sustinuta de experiente proprii decat sa reactionam la parerile altora ca si cum ar fi iesite din tipare si, automat, incorecte!

Rezultatul final in urma celor doua metode de a rectifica scaunele nu va fi acelasi. Poti pune oricat de multa experienta si smirghel pe scaunele alea ca tot nu ies ca din masina de rectificat. Suntem de acord pana aici?
Prima metoda este una "home made" si nu are rost sa ma deplasez la un service sa i se aplice aceeasi metoda chiulasei mele; eu nu accept sa am o chiulasa data jos, sa pun supape noi, sa-i fac planeitatea dar scaunele rectificate cu "smirghel".
Repet inca o data ca este parerea mea si cine vrea sa tina cont de ea e ok cine nu.... cu asta am terminat.

Înapoi la “Mecanica - BX”