motor nfu (1.6i c4)
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
motor nfu (1.6i c4)
are cineva idee pe ce alte masini din crupul psa s-a mai montat acest tip de motor (care este pe c4 1.6i)?
-
- pasionat
-
- pasionat
Ce inseamna la motorul asta (1.6i) sa fie supraturat? El are puterea maxima la 5800, cuplul maxim la 4000.Cei din service mi-au spus sa nu-l tin in perioada de rodaj (cit o fi asta, am deja 2600km) constant peste 3000, asta inseamna sa nu prea trec de 96-100Kmph
si de uneori ajung acolo doar in treapta a 3-a (la deal, in depasiri, etc).
Care sint consecintele daca in periada de rodaj este supraturat? Maninca mai mult ulei decit trebuie? Pierde din compresie? Altceva?

Care sint consecintele daca in periada de rodaj este supraturat? Maninca mai mult ulei decit trebuie? Pierde din compresie? Altceva?
nu se face rodajul corespunzator
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
despre rodaj sunt mult mai multe de povestit iar griparile reprezinta ultima dintre probleme!
motorul este supus in timpul functionarii la o multitudine de forte care isi schimba sensul si intensitatea la fiecare variatie de turatie determinand astfel uzuri diferite si temperaturi diferite!
e f. mult de disecat aici....e ma simplu sa urmezi sfatul producatorului daca apare in manual !
motorul este supus in timpul functionarii la o multitudine de forte care isi schimba sensul si intensitatea la fiecare variatie de turatie determinand astfel uzuri diferite si temperaturi diferite!
e f. mult de disecat aici....e ma simplu sa urmezi sfatul producatorului daca apare in manual !
..... frantuzoaica pretentioasa !!!
nitro_od scrie:e ma simplu sa urmezi sfatul producatorului daca apare in manual !
Apare undeva in manualul de la C4 asta? M-ar interesa sa ma uit. Nu am citit manualul tot insa la sectiunile la care ar putea apare m-am uitat, si nu am gasit nimic. Cineva pe forum a facut o poza la o pagina de manual a lui C3 unde spunea sa nu mergi la mai mult de 2/3 din cit poate motorul (judecind dupa proportie, la 1.6i 2/3 ar insemna 4000-4200rpm).
Pe de alta parte m-ar interes sa stiu si care e aceasta perioada (in kilometri). Unii spun primii 500, altii primii 1000, altii primii 20000 (20k ii merg intr-un an sau mai bine, daca ajung pe autostrada cu masina ce fac, merg cu maxim 110Kmph?).
itr-adevar, sa mergi cu 110km pe autostrada ar fi destul de plictisitor! ti-ar lua o vesnicie sa parcurgi cei 200km de autostrada din romania.....mai ales ca nu sunt in aceeas directie !
sorin ''intreaba'':
pai....in primul rand sa ratezi scopul rodajului!
chiar cred ca sansele sa calezi un motor sau sa toci cuzineti sau segmenti sunt subunitare! in schimb poti capata un motor care nu este in parametrii maximi, care papa ulei si care este mai zgomotos decat ar trebui!
nu e mare lucru....nu?
cat despre uleiul folosit.....ar trebui respectate prevederile constructorului !
mentionez ca postul era mult mai lung dar devenisem acid si m-am autocenzurat !
god.......) need some therapy !

sorin ''intreaba'':
Si care ar fi prima problema?
pai....in primul rand sa ratezi scopul rodajului!
chiar cred ca sansele sa calezi un motor sau sa toci cuzineti sau segmenti sunt subunitare! in schimb poti capata un motor care nu este in parametrii maximi, care papa ulei si care este mai zgomotos decat ar trebui!
nu e mare lucru....nu?
cat despre uleiul folosit.....ar trebui respectate prevederile constructorului !
mentionez ca postul era mult mai lung dar devenisem acid si m-am autocenzurat !

..... frantuzoaica pretentioasa !!!
Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”