Nemtesti sau frantuzesti?
Moderator: Echipa Tehnica
si eu stiu ca cherokee avea 2,5 TD de renault, poate a mai avut si altul, dar sigur si pe ala de renault
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
iar faptul ca Renaul in anii '90 isi echipa inca cotetele cu motoare de 1.4l, 1.6l si 1.8l cu axa cu came in blocul motor (generatie '60) mi se pare o dovada de lipsa de imaginatie!
O axa cu came in bloc dureaza mult mai mult decat una in cap(desi performantele motorului scad). Eu as prefera un motor mare, cu putere litrica mica(vezi motoarele americane

nitro_od scrie:tartorul spune:Exista o groaza de Volvo care au motoare Renault, de asemenea, pana sa se faca fuziunea Mercedes-Chrysler, modelele Jeep Cherokee (& Grand Cherokee) diesel aveau motoare Renault.
modelul 343 de la Volvo e de notorietate ca fiind echipat cu motor Renault si nu mi se pare extraordinar(decat comparativ cu dacia vorbind de acelas tip de motor)!
cat despre Jeep Cherokee si Grand cred ca faci o mare gresala!
acestea erau echipate cu motor Alfa Romeo cu 4 chiulase independente, turbo-diesel de 2.5l !
iar faptul ca Renaul in anii '90 isi echipa inca cotetele cu motoare de 1.4l, 1.6l si 1.8l cu axa cu came in blocul motor (generatie '60) mi se pare o dovada de lipsa de imaginatie!
Ford, VW&Audi ca sa nu vorbim de BMW sau Mercedez Benz si chiar de italieni, foloseau deja din '70 axa cu came in cap (adica in chiulasa) !
si cred ca multi din cei care umbla prin motoare recunosc calitatile motorului OHC sau DOHC de la GM-Opel.
mie unul mi se pare un motor de exceptie care pentru anii in care a fost conceput a fost chiar o revelatie.
un motor deosebit de silentios, putere superioara raportata la capacitate si foarte fiabil
in timp ce motorul Ford de 1.6l, ce a echipat incepand cu Taunus prin '70 si terminand cu Sierra prin '90, avea 68CP..., OHC-ul de 1.6l de la opel avea 75CP carburator simplu corp Pierburg sau 90CP cu dublu corp Varajet II ! Renault echipa modelul R18 cu motor de 1.6l (1647cm3) carburator Weber 32 DIR dublu corp si 79cp !
desigur, cu aceste afirmatii cred ca am deschis cutia pandorei si contra-opiniile vor curge !
so....let's rock!
Eu personal am mers cu Jeep Cherokee cu motor 2.5 td si Volvo 460 2.0 benzina. Motorul de pe Volvo era identic cu motorul de pe Renault Laguna. Cand am zis ca Renault e un mare motorist m-am referit la perioada de dupa 88-90 si strict la numarul de unitati produse.
Fun Citroen
tocmai nu am reusit sa conving pe cineva sa aleaga C5, batalia fiind intre C5 si passat (noul passat), chiar daca C5-u era cu 7k euro mai ieftin.
in mod surpinzator, motorul nu a contat deloc. pana acum nu am vazut pe nimeni sa incerce faca un sumar al partilor bune si rele in comparatia dintre masini. discutand separat despre fiabilitate, motor, pret, etc si divagand de la fiecare din sub-punctele astea, omu (adica eu
) nu mai intelege nimic.

in mod surpinzator, motorul nu a contat deloc. pana acum nu am vazut pe nimeni sa incerce faca un sumar al partilor bune si rele in comparatia dintre masini. discutand separat despre fiabilitate, motor, pret, etc si divagand de la fiecare din sub-punctele astea, omu (adica eu

- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Pai daca ai stii cit de inradacinat e (inca) mitul "masina germana e cea mai tare si cea diesel consuma cel mai putin si deci e cea mai ieftina"...
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!