Sistemele audio din masinile noastre!
Moderator: Echipa Tehnica
- WLD
- Admin CITROclub
- Masina: BX 16v '88 si 89
- 2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
- 3: Xsara 2.0hdi stage 1+
cbx scrie:boxe-indicat :fata 17-2 cai,spate ovale-3cai+statie si subwoofer (obligator cu condensator)
O sa te cam contrazic

Difuzoarele cu 2 cai nu prea isi au locul in usile din fata. Pozitionarea joasa face ca si scena (soundstage-ul) sa fie amplasata jos, contrazicand ideea de spatializare stereo. O solutie buna sunt difuzoarele componente, cu tweeter separat. Astfel poti monta tweeterele in/pe bord si midbassul in usa, ridicand scena si imbunatatind imaginea stereo.
Difuzoarele spate cu suprafata mare (cum ar fi cele ovale de 6X9) se cam bat cap in cap cu un subwoofer aflat in portbagaj, mai ales daca acesta e puternic si bass-reflex. De ce? Foarte simplu, basul misca foarte mult aer in portbagaj si poate ajunge sa lucreze in antifaza cu difuzoarele si sa nu le lase sa-si faca cursa atunci cand e nevoie, rezultand o diminuare notabila a calitatii auditiei.
Condensatorul nu este necesar pentru puteri sub 500W. Ai nevoie doar de cabluri de calitate si grosime corespunzatoare.
Cel mai bun sistem pe care l-am realizat cu bani relativ putini a fost un HU Pioneer, cu difuzoare Hertz componente (doar pe fata, fara nici un fel de difuzor pe spate), un amplificator Audison pe 3 canale (fata + sub) si un subwoofer reflex Hertz (mie mi-ar fi placut mai mult unul in compresie, dar nu am avut unul disponibil atunci)
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
mda sunt cunoscator pentru ca ma ocup de ceva ani de caraudio, iar de 1 an comercializez hertz; ai spus ca te-a costat relativ putin si de aceea am presupus dieci; intradevar, ebx 250 suna demential pentru 25cm, chiar bate multe difuzoare de 30 cm si marci tari; statia srx3 este intr-adevar o superstatie, care suna excelent. sistemul il ai montat pe masina neagra?
-
- pasionat
am vazut ca ai recomandat focal, ma bucur ca sunt si la noi oameni care apreciaza difuzoarele calitative. FOCALurile de pe Subaru lui Relu de la Tottal intr-adevar suna criminal si coboara(incredibil) pana in 28 Hz. Ca o adaugire la cele spuse aici as spune ca o pregatire(antifonare) a usilor fata face incredibil de mult pt SQ.
Complet offtopic:
SRX 2s desi e un amplificator foarte misto si puternic nu a reusit sa impresioneze la calitatea sunetului (cel putin din pctul meu de vedere)
Complet offtopic:
SRX 2s desi e un amplificator foarte misto si puternic nu a reusit sa impresioneze la calitatea sunetului (cel putin din pctul meu de vedere)
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
srx2s are foarte multa putere - 600Wrms*1 @ 4 ohm; daca te apuci sa o compari cu o statie asemanatoare din gama lrx sau vrx normal ca poti spune ca suna mai slab sau ca nu e extraordinara; calitativ, din gama srx, mie cel mai bine mi s-a parut ca suna srx 3 - nu degeaba a cistigat eisa awards; difuzoarele focal intr-adevar suna demential, iar cu o pregatire corecta a masinii ramii tare impresionat, dar si preturile isi spun cuvintul, atit al difuzoarelor cit si costul antifonarii masinii cu materiale de calitate - numai pregatirea totala habitaclului depaseste bine de 250 euro;
-
- pasionat
Dintre boxe
sa fie asta
1. http://www.panasonic.ro/products/product.jsp?id=326 (pt un bass mai bun)
sau asta
2.http://www.hertzaudiovideo.com/default_en.htm
sau asta ?
3. http://www.seleniu.ro/sis.php?tabel=1&l ... &brand=JBL (modelul GTO526e)
ma trage atza spre panasonic! raport calitate - pret
si sa nu uitam datele tehnice
pt ca chiar vreau sa imi iau!
PS:nu fac reclama iar linkurile de aici sunt pur informative , orice legatura cu siturile mai sus mentionate sunt pur intamplatoare!
sa fie asta
1. http://www.panasonic.ro/products/product.jsp?id=326 (pt un bass mai bun)
sau asta
2.http://www.hertzaudiovideo.com/default_en.htm
sau asta ?
3. http://www.seleniu.ro/sis.php?tabel=1&l ... &brand=JBL (modelul GTO526e)
ma trage atza spre panasonic! raport calitate - pret
si sa nu uitam datele tehnice
pt ca chiar vreau sa imi iau!
PS:nu fac reclama iar linkurile de aici sunt pur informative , orice legatura cu siturile mai sus mentionate sunt pur intamplatoare!
dj01fad scrie:srx2s are foarte multa putere - 600Wrms*1 @ 4 ohm; daca te apuci sa o compari cu o statie asemanatoare din gama lrx sau vrx normal ca poti spune ca suna mai slab sau ca nu e extraordinara; calitativ, din gama srx, mie cel mai bine mi s-a parut ca suna srx 3 - nu degeaba a cistigat eisa awards; difuzoarele focal intr-adevar suna demential, iar cu o pregatire corecta a masinii ramii tare impresionat, dar si preturile isi spun cuvintul, atit al difuzoarelor cit si costul antifonarii masinii cu materiale de calitate - numai pregatirea totala habitaclului depaseste bine de 250 euro;
din cate citesc te ocupi cu sisteme audio ptr. masina.
am si eu o intrebare: pentru C4 de schimbat boxele cu ceva bun, ai o oferta? nu stiu ce boxe sant montate pe masina (dimensiuni, firma) dar sant slabute rau.
pentru inceput asi vrea sa pastrez cd-playerul ei, pe viitor visez la un dvd!!!