Ca sa zic asa:
Sa traiti bine!
Edit by MARIAN:
Subiect rezultat in urma impartirii subiectului impozite la anul.
"Sa traim bine...?!"
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
"Sa traim bine...?!"
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
din proprie experienta pot sa-ti spun ca in italia, nu finlanda, mancarea este mult mai ieftina dar de calitate mai buna. intr-adevar, serviciile medicale costa foarte scump daca nu ai asigurare, iar casa e aproape imposibil sa iti cumperi intr-un oras mare, din salariu, oricat de bun ar fi. dar exista posibilitatea construirii unei case (nu de la 0, ci se preia una in paragina) sau cumpararea uneia mai la periferie. de asemenea exista posibilitatea de a cumpara o casa intr-un cartier de case cum au aparut si pe la noi, toate acelasi model. dar acestea sunt facute din materiale ieftine, care nu rezista decat o viata de om. adica cam cat au atat perioada de desfasurare a creditului, cat si nevoie de ea eventualii proprietari.
tot in occident, primele de casare sunt de genul 1500 de euro, dar ce vrei, ei sunt amarati, nu ca noi...
tot in occident, primele de casare sunt de genul 1500 de euro, dar ce vrei, ei sunt amarati, nu ca noi...
citroen - o pasiune permanenta
Nu stiu ce preturi ati vazut voi in Italia, dar acolo am vazut case de vanzare mult mai ieftinde decat in Romania.
In schimb mi s-au parut scumpe produsele alimentare. Sa dau pe un salam mucegait 2€ a fost ok, dar cand am scos 3€ pentru o amarata de paine nu a mai fost asa ok.
De asemenea nu mi-a placut nici cand plateam pentru o apa minerala (frizzante) frecvent pretul de 2.3€.
Hai sa nu ne spargem in figuri ca vai vezi doamne ce nasol e in Romania.
Salariul mediu pe economie se estimeaza sa fie pe undeva pe la 550€ la sfarsitul anului 2007.
La ora actuala salariul mediu OFICIAL este reprezetat de handicapata suma de 220€.
Poate vi se pare o utopie chestia cu cresterea salariului mediu pe economie de peste 2 ori. Daca treburile ar fi pe bune, atunci chiar ar fi o utopie.
Dar faza e in felul urmator. Estimativ, salariul mediu neoficial este de 400€. Mai pe romaneste salariul la negru este 400€.
O crestere de la 400€ la 550€ este mult mai acceptabila as zice.
In schimb mi s-au parut scumpe produsele alimentare. Sa dau pe un salam mucegait 2€ a fost ok, dar cand am scos 3€ pentru o amarata de paine nu a mai fost asa ok.
De asemenea nu mi-a placut nici cand plateam pentru o apa minerala (frizzante) frecvent pretul de 2.3€.
Hai sa nu ne spargem in figuri ca vai vezi doamne ce nasol e in Romania.
Salariul mediu pe economie se estimeaza sa fie pe undeva pe la 550€ la sfarsitul anului 2007.
La ora actuala salariul mediu OFICIAL este reprezetat de handicapata suma de 220€.
Poate vi se pare o utopie chestia cu cresterea salariului mediu pe economie de peste 2 ori. Daca treburile ar fi pe bune, atunci chiar ar fi o utopie.
Dar faza e in felul urmator. Estimativ, salariul mediu neoficial este de 400€. Mai pe romaneste salariul la negru este 400€.
O crestere de la 400€ la 550€ este mult mai acceptabila as zice.

- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
Arise scrie:Hai sa nu ne spargem in figuri ca vai vezi doamne ce nasol e in Romania.
poate pentru unii nu e asa de nasol, dar pentru majoritatea e; eu nu ma pling neaparat de preturi si taxe mari; ideea e cam asa: faci planul ca pui bani de-o parte de la luna la luna sa cumperi ceva prin casa sau la masina, si cind ajungi la magazin constati ca nu mai e acelas pret; rezultatul... amini inca o luna si tot asa, si totul se rezuma sa ne taraganam de la o zi la alta, de la o luna la alta si in cele din urma de la an la an; ce daca e in finlanda 800 euro taxa pe diesel? poti sa faci un calcul simplu si sa vezi daca iti permiti sau nu, iar asta cu bataie lunga, pe cind la noi??? faci calculul sa vezi daca iti permiti, actionezi si dupa ceva timp le mai vine astora o idee si incepi sa iti dai cu pumnii in cap; afara cit produci atita te intinzi, pe cind la noi, la cit produci faci pe dreaq'n patru sa mai faci rost de inca atit ca sa poti sa supravietuiesti; sa nu imi spuna mie nimeni ca nu face sacrificii, mai ales pentru o masina. in franta sau si alta tara, cu salariul pe 2-3 luni bagi avansul la c4; la noi??? cred ca cu banii de pe 2-3 ani; nu e problema de taxe mari, impozite mari sau mai stiu eu ce; problema e ca acestea cresc exponential, si nu exista nici un fel de stabilitate in nici o directie; nu consider ca e rau in rominia, consider ca e jalnic; fac o paranteza sa va zic ce am patit azi (si nu e prima data!): am intrat intr-un magazin sa cumpar o sticla de suc; la iesire, m-a abordat un batrinel foarte timid, sa imi ceara 2 mii de lei ca nu-i ajungeau banii sa cumpere o piine sa manince. am intrat in vorba cu el si am aflat ca din pensie, dupa ce a platit curentul si intretinerea i-au mai ramas doar cam 200000 lei pentru o luna intreaga pentru mincare si altele; credeti ca e normal asa ceva??? pentru unii de prin conducere se pare ca da. in orice moment putem si noi la fel de bine sa ajungem in aceeasi situatie. cum sa nu ne plingem? taxe, taxe si iar taxe; taxa pe viciu mai nou; nu sunt eu deloc bautor dar ma intriga faptul asta: de ce daca am cazan acasa si imi fac tuica trebuie sa le dau lor bani??? pina la urma o sa ne bage taxa si pe respirat ca sunt in stare; ne promit salarii de 500 de euro? de unde daca in tara asta nu se produce mai nimic? au avut grija sa vinda ei si sa distruga tot! acum o fi cum o mai fi, dar vedem noi dupa integrare zile negre. parerea mea e ca nu poporul vrea in UE, si ca UE ne vrea pe noi ca tara satelit si o mare piata de desfacere a balegarului lor. la fel am tinut-o si cu NATO ca cica o sa fie mai bine. suntem in NATO de ceva vreme si nu s-a schimbat nimic in bine - ca in rau... pina la urma cred ca din '90 incoace ne-am ales doar cu sperante.
@Arise: - salariile alea sunt prin Bucuresti; prin tara sunt destui care castiga "pe bune" cate 3-5 milioane. Deci suma de 220 euro pare plauzibila. Nu cred ca la sfarsitul lui 2007, salariul mediu va depasi 300 de euro...
Pai cum sa mai platesti impozit, asigurare, rovigneta, etc - la nivelul la care se intentioneaza si sa mai poti si trai si folosi masina ?
Cu Italia ai dreptate..Al dreq de scumpa painea si apa pe la ei...da' salamul si mezelurile erau cam ca pe la noi
@dj01fad - ai dreptate, am facut eforturi serioase ca sa imi restaurez Cx-ul (si asta doar din pasiunea pt automobil in general si pt Cx in mod special
) - si acum vin astia sa le dau taxe, impozite, asigurari care trec in total trec de 10 mil / an
@paco - la partidul ala, daca tu esti presedinte, eu ma bag secretar general
Pai cum sa mai platesti impozit, asigurare, rovigneta, etc - la nivelul la care se intentioneaza si sa mai poti si trai si folosi masina ?
Cu Italia ai dreptate..Al dreq de scumpa painea si apa pe la ei...da' salamul si mezelurile erau cam ca pe la noi
@dj01fad - ai dreptate, am facut eforturi serioase ca sa imi restaurez Cx-ul (si asta doar din pasiunea pt automobil in general si pt Cx in mod special

@paco - la partidul ala, daca tu esti presedinte, eu ma bag secretar general

nicum scrie:@matrixu: ia zi-ne tu cit e salariul minim in Finlanda si cit e ala mediu. Si dupa aia mai vorbim.
Nu ai inteles ideea in sine. Nu e vb de bani, ci de numarul taxelor pe care il platesti si in final de valoarea lor.
In Romania, tu ca ai diesel platesti mai mult ca un benzinar? NU!
Si e al dracului de absurd ca unu cu o benzinara de 25 de ani care polueza cat 100 de dieseluri moderne la un loc, sa nu dea banii astia(vreo 300 am inteles), si ala cu diesel sa dea 800EUR
Asta am vrut sa zic, ca se poate si cu mai multe taxe, si astia se plang mai rau ca romanii cand e vb sa plateasca taxe.
O asigurare e undeva pe la 1000EUR pe an, pentru o masina moderna, daca mai e si diesel mai pui 800, deci 1800 scurt asa.
Nu are sens sa intram intr-o discutie de preturi romania vs finlanda, ca nu e cazul. Insa ca peste tot in Europa asta, daca te apuci si faci conversia in lei, nu mai cumperi nimic

PS: Un ap cu 2 camere in Helsinki pleaca de la 100-120 000, insa conditiile de finantare sunt ale dracului de bune.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
@arise: unde e venitul net neoficial de 400 de euro?... Cel mult in Bucuresti, prin tara e saracie mare... Cine e de vina ca exista inca economie neagra? Cumva guvernantii, care isi declara indirect incompetenta de fiecare data cind mai nascocesc o taxa?... In state, omori un om, iti iei un avocat bun si scapi, in schimb daca nu iti platesti impozitele nu te mai scapa nimeni...
Matrixu, de acord ca la numarul de taxe si impozite pe care le platim cred ca sintem pe primul loc sau in orice caz pe podium. Si ponderea acestor taxe in totalul de venituri e mare comparativ cu ce beneficiem de la statul roman. In Suedia exista taxe mari (procentual vorbind), dar in domeniul medical exista o gramada de gratuitati si asistenta sociala in general e la nivel de top.
Matrixu, de acord ca la numarul de taxe si impozite pe care le platim cred ca sintem pe primul loc sau in orice caz pe podium. Si ponderea acestor taxe in totalul de venituri e mare comparativ cu ce beneficiem de la statul roman. In Suedia exista taxe mari (procentual vorbind), dar in domeniul medical exista o gramada de gratuitati si asistenta sociala in general e la nivel de top.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!