Ofer Chiptuning pentru masini Citroen fabricatie 2000-2005

Publicitate, oferte, servicii in limitele impuse de regulament.

Moderatori: Rica, Echipa Tehnica

Doc
pasionat

Mesajde Doc » Mar 16-Mai-2006 10:22

Se aprinde becul din cauza motorinei proaste de la noi care nu respecta nici o norma. Nici motorina OMV Euro5 nu este mai breaza la capitolul asta. Oricum acest mesaj apare si fara tuning la motor, asa ca eu zic ca mai intai trebuie sa ne facem griji de motorina proasta.
Chiptuning si Anulare FAP Citroen BY DIMSPORT

rufusgti
pasionat

Mesajde rufusgti » Mar 16-Mai-2006 21:15

Doc .orice problema de optimizare ,din orice domeniu nu poate modifica rezultatul SPECTACULOS gen +30% CP la un motor. Marind presiunea la turbina automat intra un debit mai mare de aer in motor! In acel moment amestecul devine mult prea sarac iar performantele scad . Ce ar trebui facut??? Crestem si cantitatea de combustibil (benzina sau motorina). Se ajunge la un amestec optim care prin explozie produce o cantitate de energie mai mare ,insotita de o crestere a caldurii degajate spre exterior. Motorul dezvolta o putere mai mare dar se incalzeste mai mult. Trebuie avut in vedere si acest aspect cand se face chiptuning, mai ales la motoarele turbo.

Si la 140CP doar 4,3% consum??? :shock:
Sunt niste legi fizice care nu pot fi "ignorate"! Plus ca Peugeoturile 2.0HDI (nu 1.6) consuma in medie 9 in oras,ca de altfel toate modelele de autoturisme cu motoare de la 2L in sus (pe motorina).
Iubesc confortul si puterea...... C5 III Hydractive 3+ vs Volvo S70 T5.... 300Cp

Doc
pasionat

Mesajde Doc » Mar 16-Mai-2006 23:17

Cine nu crede ca se pot obtine astfel de valori, poate merge cu mine la un test si ii voi dovedi pe masina mea. De altfel sunt multe cazuri pe forumul Peugeot. Daca pe mine nu ma credeti ar trebui sa ii credeti pe ei, care sunt simpli clienti. Deci consumul scade cu o valoare cuprinsa intre 0.3 si 0.5l, iar daca ati citi putin fisa tehnica a motorului de 1.6HDi veti vedea ca valorile sunt apropiate de ce am dat si eu.
Intrebarea cu caldura mi-am pus-o si eu la inceput, dar am fost in service la Peugeot cu masina pentru a testa aceasta teorie pe aparatele lor de diagnoz. Si culmea, temperatura motorului a crescut nesemnificativ, cu 1-2 grade fata de normal. V-am spus deja modificarile care se aduc printr-un tuning normal nu sunt majore, astfel inca sa influenteze cu mult parametri de uzura ai acestuia.
Acest tuning nu este facut pentru a transforma masina intr-un bolid de curse. Clientii opteaza pentru o astfel de transformare pentru un plus de siguranta in trafic, mai ales ini depasiri. Masinile se comporta normal in conditiile in care se utilizeaza normal, dar puteti beneficia de acest surplus de putere la o turatie mai mare, cum este cazul unei depasiri. Aceast surplus se poate simti dupa 2500RPM si in treptele superioare.

Oricum imi pare bine ca se discuta pe aceasta tema si astfel un client poate sa se informeze si sa aleaga varianta potrivita pentru el.

Doc
pasionat

Mesajde Doc » Vin 19-Mai-2006 09:34

O veste buna pentru posesorii masinilor cu motoare benzina 1.1E, 1.4E, 1.6E si 2.0E si diesel 1.4HDi + 2.0HDi 90CP ECU Siemens. In max 2 saptamanii voi avea disponibila interfata cu care voi putea rescrie softul tunat pe acesta motoare. Pretul estimativ pentru motoarele benzina v-a fi cuprins intre 200 si 250 euro.
Singurul motor ca inca nu il pot face este motorul 2.0HDi 136CP, dar am planuri de viitor si pentru aceasta.

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Vin 19-Mai-2006 09:54

Adica vei putea face C4 benzina?

Doc
pasionat

Mesajde Doc » Vin 19-Mai-2006 11:12

Da, din informatiile pe care am voi putea face si motoarele de pe C4.

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Vin 19-Mai-2006 11:44

Cred ca in viitorul apropiat, daca ma decid sa pastrez Berlingo o sa vreau sa il schimb si eu. 2.0 HDI de 90 CP, cat ajungea asta? Ideea era ca voi schimba calutii, nimic altceva.
Ultima oară modificat Lun 22-Mai-2006 08:31 de către prafuit, modificat 1 dată în total.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 19-Mai-2006 13:16

Se pare ca azi e ziua posturilro aiurea :!:
@prafuit: cit valoreaza masina ta nu are legatura cu chiptuning-ul
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Vin 19-Mai-2006 16:52

poate valoarea ei de revanzare creste mult dupa un chip tuning!

Pablo406
pasionat

Mesajde Pablo406 » Vin 19-Mai-2006 18:08

Am citit mesajele anterioare, se punea problema compatibilitatii intre cutia automata si ECU dupa tuning. Sincer nu stiam de comunicarea asta intre cutie si motor ( presiune turbina,etc) ,multumim domnului Pirscoveanu .
Eu am cutie automata, e foarte des intilnita la motorizarile mari: 2.2 hdi, 3.0 i .
A fost cineva care a schimbat radioul masinii si a avut de probleme cu computerul de bord pina cind i l-au setat la service.
S-a mai facut tuning la cele cu cutii automate? Au fost rezultate bune?
Daca pentru un casetofon au fost probleme, imi inchipui ca si la cutie sunt ceva piedici de rezolvat.

redbeben
simpatizant

hop si eu,asa...

Mesajde redbeben » Mie 24-Mai-2006 07:20

din cate stiu eu si sper ca nu gresesc masinile nu sunt tunate din fabrica din mai multe considerente mai ales legate de marketing :D
pai ideea mea(ca tot lucrez in domeniu din asta cu marketing si sloganuri de genul 'domne eu sunt cel mai tare' )e ca daca ai o masina de masa asa cum e un c4 sau un pejo 206,307 sau ma rog din astea care se vand en-gros se vand bine pai hai sa mergem de principiul vw broscuta care s-a vandut in n-spe mii de exemplare din '46 parca pan prin 70-80

ei bine in ziua de azi cu o piata tot mai deschisa la nou si cu o putere de cumparare tot mai mare nu poti sa te mentii la acelasi nivel de vanzari cu acelasi model prea mult timp

atunci intervine designerul care face un face lift si back lift si mai pune niste brizbrizuri pe ici pe colo si marea minune,inovatie dupa luni de cercetare !!!!!! NOUL MOTOR!!!!!!! radical imbunatatit si cu super performante

adica vine producatorul cu acelasi motor de acu 4 ani si el zice ca a modificat raportul de compresie,a lucrat la turbina si la geometrie si a facut si a dres dar a facut pe dracu ca de fapt e acelasi motor cipuit doar

daca merge asa simplu de ce sa mai investeasca in cercetare o caruta de bani cand poate sa scoata alti bani pe un model deja invechit moral dar revitalizat de noul look si de noul motor :D ?

haa,n-am dreptate,n-am dreptate?
oricum eu cred ca de suferit n-are decat garantia la cipuit daca te dai de gol cumva k in rest fiabilitatea e de asa natura calclulata incat dupa revitalizarea ce va urma sa se incadreze in anvelopa prevazuta inca de la conceperea motorului de catre insusi inginerul tata

asta e parerea mea personala,poate altcineva poate sa ma lumineze daca nu e asa dar eu o tin sus si tare ca e vorba strict de marketing si nu de fiabilitate

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Mie 24-Mai-2006 11:34

este cam absolutist sa crezi ca performantele unui motor de la o evolutie la alta tin strict doar de acel chip mic si de functiile de optimizare a lui. ma rog. din cate stiu eu exista o functie numita rezerva de putere ... sau cam asa ceva care la bugatti veyron este de 5%. adica indiferent ce mai tunezi mai mult de 5% din caii care ii are nu mai poti urca. la o masina de serie este proiectat pe undeva pe la 50%. Teoretic poti sa dublezi caii putere ai unui motor stock dar penalitatea pentru fibilitate creste cu orice procent adaugat, asta insemnand uzuri premature si chiar riscul de deteriaorare accidentala a unor compenente care creste considerabil.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 24-Mai-2006 13:06

Rezerva de putere la masini stock de 50%?????? unde ai auzit asta?? e cam SF ce zici

Doc
pasionat

Mesajde Doc » Mie 24-Mai-2006 16:18

Ar fi mai corect : masini stock cu randament de 70-80% :wink:

In mare parte din ce a spus este perfect adevarat si putem lua cazul VAG cu ale sale 1.9TDi. Acest motor de pe vremea lu' strabunica inca echipeaza majoritatea masinilor de la VAG. Exista o intreaga lista de puteri la acest motor de la 90CP la 150CP, iar diferente majore nu exista.

keos
pasionat

Mesajde keos » Lun 29-Mai-2006 13:22

Doc scrie:Pai atunci cand ai o problema si vrei sa te duci in service pentru a o rezolva pot sa rescriu softul original FARA SA IAU VREUN BAN in plus.

Dar am auzic ca exista niste cutiute, care poti activa chip tunningul doar cand vrei tu (din buton). Presupun ca nu in mers, dar mi se pare destul :).

Înapoi la “Magazine, Servicii, Firme piese-accesorii-tuning”