redbeben scrie:dar acum am mers la sibiu si pe niste serpentine am trecut in viraj peste niste denivelari(de smoala cred)
mai mari (cam de 5 cm inaltime si aprox.20 cm latime) si mi-a fugit spatele rau de tot de m-am si speriat si am crezut k o dau in pomi
chiar nu ma asteptam la reactia asta(aveam cam 70 la ora si nu era cine stie ce curba
mai tarziu un pic povestea s-a repetat la niste sentulete peste care am trecut
oare un focus nou cu punte spate independenta face la fel?
are careva idee de ce fuge asa de spate si eventual dati-mi si mie un sfat de abordare a virajelor (ceva mai tehnic)
oricum trebuie sa imi schimb gumele cu unele de vara k astea de pe ea-s naspa
Pai in momentul in care ai pierdut aderenta pe spate e normal sa se duca spatele in afara curbei, pentru ca forta centrifuga nu mai este anihilata de forta de frecare.
Eu am chinuit destul de mult C4-ul din dotare si comportamentul mi se pare super. Masina are tendinta sa supravireze in anumite situatii, lucru pe care nu poti decit sa-l apreciezi la o masina cu tractiune fata. Practic mi s-a parut ca singura situatie in care subvireaza este atunci cind accelerezi puternic in curba, iar asta nu ai motive sa faci.
Tehnic vorbind virajele se iau frinind pina la intrarea in viraj, virajul il iei preferabil fara sa frinezi (sau sa frinezi mai usor decit inainte de intrare), eventual daca ai cum accelerezi dupa jumatatea virajului (sau cind consideri ca e necesar si sigur).
Daca frinezi puternic in viraj, chiar si daca ai ABS poti sa iesi spre exterior (daca ai ESP e posibil sa nu iesi). Daca din diverse motive pierzi aderenta pe una din punti (sau ambele) atunci vezi cum o chitesti printre copaci, ca e nasol

, poti sa ai si super masina cu suspensie super sport, racing tyres, 300 de kile de eleroane si alte gadgeturi aerodinamice, etc. Iar asta ti s-a intimplat tie cind ai trecut peste denivelari, deci atentie ca-ti darimi bunatate de masina.