Timonerie schimbator viteze

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze

Moderator: Echipa Tehnica

alexd
Moderator

Timonerie schimbator viteze

Mesajde alexd » Vin 19-Mai-2006 21:13

Am comis-o, de la pasiunea mea pt renault, iata ca se pare ca am facut si o pasiune pentru sfere...Azi am "intregit colectia" cu inca un BX, un 19 GTi. Din 1990, alb, ingrijit, civilizat. 150k km . Fara problema, doar elemente de bricolaj ce pot astepta ( vreau sa-mi exprim talentele de tuning pe usile ei :D ).
Un lucru in schimb este mai "cidatel" decat la 14RE-ul mai "vechi". Schimbatorul este mai flasc, si trebuie un pic sa "cauti" vitezele...sper sa nu intelegeti gresit, ca nu e ca la dacie cand nu ai patina...ci doar maneta are joc mai mare decat la cel 1.4 . Problema este la a 2-a , care daca nu o "nimeresti" caraie. Acum intreb si eu pe cei mai versati : cum si in ce fel pot sa....sau daca se poate sa....

Pt cei curiosi, pun maine si poze cu "achizitia" .... :lol:

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 19-Mai-2006 21:25

Jocul de la schimbator "il iei" cu o bucsa sau ceva. Ridici mansonul ala de cauciuc si te prinzi tu.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Vin 19-Mai-2006 21:36

posibil din bucse,daca esti norocos scapi ieftin

George75FMK
simpatizant

Mesajde George75FMK » Vin 26-Mai-2006 23:51

salut, am si eu aceiasi problema dar am vazut ca jocul vine de undeva din legatura cutie-schimbator (am un BX 14 benzina 5 trepte), la mine joaca la greu dar intra foarte usor in viteze(rar sare din marsarier) si am vazut ca o mare parte din joc s-ar datora de la piesa care este ...mama nu stiu cum sa spun asa ca o sa improvizez.. joaca partile care sunt prinse de caroserie si fac legatura intre tijele ce vin din schimbator si cutie.. sunt prinse de caroserie cu .. ma rog un surub si probabil in timp s-a largit piesa acum jucand in jurul surubului.....
Apropos, eu caut un mecanic... ce=mi recomandati? il stiam doar pe Titi dar nu cred ca mai lucreaza sau cel putin si-a schimbat nr. tel.... ajutor... merci

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Sâm 27-Mai-2006 02:02

Daca iti trebuie un mecanic pentru timonerie, intii fa rost de una. Aceeasi problema o am si eu. In caz ca iti trebuie un mecanci pentru altceva, poti apela cu incredere la Cristi Stan.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Sâm 27-Mai-2006 08:56

E perfect adevarat Titi are un nou nr de tel...........

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Sâm 27-Mai-2006 15:25

Ciocarlan, cutitul de argint, in curte la fosta automecanica
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

George75FMK
simpatizant

Mesajde George75FMK » Dum 28-Mai-2006 11:30

eu lucram cu Titi, dar acum ca nu mai lucreaza sau asa cred... o sa am nevoie de mecanic Citroen.. cu timoneria... ce sa zic mie imi intra in viteza doar ca are joc si nu cred ca e cazul sa bag bani in ea ca merge struna dar... am un troncanit la rotzile fatza cand trec de hopuri(tramvai linie etc....) in rest ce sa zic Titi e un super mecani de mult timp n-am mai facut nimic le ea si merge struna nu stiu de ce tot fug astia de BX ca din anumite pct. de vedere e o super masina (tzinand cont de varsta ei ca acum ce sa zic.... abia fuge si consuma mult dar asta e pe masura investiziei daca aveam bani imi luam un C4 ca am auzit ca-i super) Am vazut pe cineva cu Citroen BX pe la Plt.Gaina.. acolo este vre un mecanic Citroen (Catalin administratorul clubului?) nu stau prea bine cu $ dar tre sa o duc din cand in cand la doctor... apropos am cateva piese.. am schimbat caseta de directie si o am pe cea veche.. si am de schimb un amortizor fatza... pe care o sa-l schimb..... ce fac cu ele e cineva interesat.... de electrica..... am inteles ca nu prea se baga nimeni

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Dum 28-Mai-2006 12:47

@George75FMK:
- nu ai masina trecuta in semnatura
- dupa primele 2 rinduri esti off-topic total, asta ca sa nu spun ca treci de la o idee la alta cu o viteza ametitoare
- de acum incolo tot ce e off-topic se va sterge

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Dum 28-Mai-2006 13:55

:( mi-ati deturnat topicul. Nu am aflat nimic ajutator, nici o opinie demna de luat in seama. Intre timp am schimbat tija principala de la timonerie si si-a mai revenit.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Lun 29-Mai-2006 08:59

@George75FMK: se pare ca nu ai citit ce am scris mai sus. Toate mesajele off-topic au fost sterse.

Înapoi la “Mecanica - BX”