Spuma activa sau burete?

tot ce nu poate fi ĂŽncadrat ĂŽn ariile de mai sus

Moderator: Echipa Tehnica

stevey
pasionat

Spuma activa sau burete?

Mesajde stevey » Vin 26-Mai-2006 22:49

Am o dilema.Nu mai stiu cu ce sa spal masina la spalatorie!!!Cu buretele daca spala si are impuritati imi zgaraie vopseaua si dupa cum am patit, la 2 sapt de cumparare, la niste idioti mi-au zgariat farurile, iar cu spuma activa am inteles ca strica vopseaua sau ataca lacul masinii...Eu o spal in ultimul timp cu spuma activa dar dupa ce am aflat asta nu stiu ce sa mai zic...Eu personal nu am cum sa o spal deci...pana la urma care e solutia cea mai buna?

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Vin 26-Mai-2006 23:41

spumaaaa!!!! Activa.

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Vin 26-Mai-2006 23:42

mituc scrie:spumaaaa!!!! Activa.

doar daca chiar tre' s-o speli si nu ai alta alternativa ii mai poti da si un burete din cind in cind, dar nu mai mult la una din 4 spalari ca se face vopeaua mata mai repede decit ar trebui.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 26-Mai-2006 23:47

spuma activa tot un detergent ar trebui sa fie, iar lacurile de obicei sunt inerte la asa ceva;din pacate spuma are si ea limitarile ei.
iar la burete ar trebui sa nu fie probleme asa mari daca iti inmoaie masina cu un jet de apa.
o sa-ti treaca si durerea provocata de zgarieturi cand o sa vezi cum sare vopseaua de pe capota sau dupa ce o sa se semneze unu pe masina ta...c-asa vrea muschii lui :wink: mie mi-au zgariat-o inclusiv pisicile, nu-mi fac griji, exista polish :twisted:
deci nu pune la suflet, si spal-o unde ti-o curata mai bine :!:
Cosmin
high energy music expression

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Sâm 27-Mai-2006 11:47

Din fericire nu am nici o zgaraietura pe masina inafara de cele provocate la spalatoria cu pricina unde nu au fost atenti.Am gasit o spalatorie faina dar acolo am spalat-o de fiecare data cu spuma...Din moment ce se cheama activa e clar ca e ceva gen acid in compozitie plus ca am vazut cum manevrau bietii cu grija o cupa cu spuma concentrat...In fine l-am intrebat pe proprietar daca e periculoasa pt vopsea si mi-a spus ca nu are nimic ca si el isi spala masina are un ,vw passat, si ca toti produc acum spuma activa iar el ia nus de care.In fine eu am auzit oameni patiti.Cu buretele daca da printro zona prost clatita cum ar fi partea inferioara a masinii si imi spala apoi pe capota...A mea e neagra deci...culoare dificila de intretinut.

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Sâm 27-Mai-2006 12:32

eu o spal la o spalatorie de pe bulevardul expozitiei de langa romano-americana. este mai scump decat in alte parti dar si serviciile te fac sa nu-ti para rau de bani. exterior:150k, exterior si interior: 280k, numa bine sa mai lasi 20k si la baiatul care este foarte atent la detalii. acolo spala cu o spuma roz si cu un jet f. puternic si masina iese impecabil. am fost atat de multumit incat am zis ca e pacat sa nu-i recomand. ce-i drpet avantajul e ca sunt si relativ aproape de casa mea. nici eu nu suport ideea buretelui sau perii automate.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Sâm 27-Mai-2006 13:04

ntzzz, nu e acida, mai degraba e bazica, precum orice soda, ce rost are sa dai cu acid peste praf si peste insecte moarte (care sunt pline de acizi organici) :?: treaba e sa aibe cei de la spalatorie marfa de calitate, nu cine stie ce facaturi de chitila din soda caustica :wink: misto culoare! sa n-ai parte de probleme!
Cosmin

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Sâm 27-Mai-2006 13:05

Ce sunt fratilor cu preturile astea??
Eu o spal la OMV, ca mi-o fac singur! Nu accept sa o faca altcineva! Si eu spal masina fff des, adica daca ies cu ea de 3 ori pe saptamana, de 3 ori o spal! In ritmul asta, masina nu mai are mizerie mare pe ea, deci nevoia de spuma este egala cu 0 in cazul meu!
Deci un jeton de OMV costa 3.5lei! Eu iau cam 4-5 si le tin in portofel :D

Si saptamana trecuta am dat cu polish profesional 3M pe ea, ca nu aveam ce face... Masina arata impecabil!
Mentionez ca tin prelata permanent pe ea!
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Sâm 27-Mai-2006 14:49

@ Adrian @ La OMV pot sa mi-o spal eu??? Cum?? Eu stiu ca au spalatorie automata si nu o bag eu in aia chiar daca si-o spala aia cu mertane. Ce e cu jetoanele OMV adica sunt pt. spalat? Si cum fac rost de ele ma duc si cer la casa? Daca e asa prefer sa o spal eu ,plus ca vreau sa-i dau si eu un polish, si la pretu asta... :D In leg. cu polishu este ceva si pt. faruri ?

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Sâm 27-Mai-2006 15:33

misto pret! astia de-abia se indura sa puna benzina de 5-600 si tu ii pui sa dea 300 pe un spalat? hm
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Dum 28-Mai-2006 00:39

stevey scrie:@ Adrian @ La OMV pot sa mi-o spal eu??? Cum?? Eu stiu ca au spalatorie automata si nu o bag eu in aia chiar daca si-o spala aia cu mertane. Ce e cu jetoanele OMV adica sunt pt. spalat? Si cum fac rost de ele ma duc si cer la casa? Daca e asa prefer sa o spal eu ,plus ca vreau sa-i dau si eu un polish, si la pretu asta... :D In leg. cu polishu este ceva si pt. faruri ?

Numai unele spalatorii OMV au spalare manuala, la pistol cu presiune! Ai 4 minute de utilizare, la un jeton de 3.5lei! Le cumperi de la casa! Eu o spal la Piata Sudului, dar stiu ca merge si la Eroii Revolutiei si pe Calea Rahova, cum faci stanga de pe Trafic Greu!

O polishare perfecta se face prin 3 straturi: abraziv, intermediar si luciu! Cand dai pe faruri, nu dai cu abraziv, ci doar cu intermediar si luciu! Merge super bine! Nu e recomandat polish-ul de la Cora/Carrefour, este unul ieftin care nu prea isi face treaba!
Un polish profesional are 3 tuburi, pt fiecare strat, si costa peste 150Euro/setul! Se pot face cam 6-7 masini, la rotativa... La carpa se fac mai putine! Oricum, daca dai 150e pe polish, nu vad de ce nu si da si pe rotativa ceva :D

Si polisharea completa a unei masini dureaza minim 4 ore, in conditiile in care masina are o vopsea si un lac bun! Nu se face la soare operatia, numai la umbra, caci se strica lacul de la temperatura si polish!
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Dum 28-Mai-2006 02:42

spuma activa nu e activa asupra voselei, ci asupra grasimilor (amprente, puncte de muste, etc) si alte depuneri, asa ca se poate folosi cu incredere; nu spalati la automata ca e varza, iar la burete merge da tre; sa stie aia cum sa o spele ca sa nu se vada cercuri si zgirieturi pe ea dupa aia.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Dum 28-Mai-2006 11:43

:P adrian da' vad ca esti innebunit dupa c4 :heart:
thumbs up
Cosmin

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Dum 28-Mai-2006 12:20

Eram mic, mic, da mic de tot si vedeam sigla cu V-urile intoarse... Mi-am promis ca atunci cand ma fac mare imi iau un Citroen! :D
Si sincer, nu cred ca o sa imi iau altceva, vreodata! Kid's suff :D
Restul... :rock: Citro Power :D

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Lun 29-Mai-2006 17:20

Se poate spala la autoservire si la OMV Baneasa (langa Phoenicia GH).
@Adrian Eu am crescut sub semnul V intors si bagat intr-un O, ca tata a avut oltcit (din 1986, motor citroen) si ne-a placut la nebunie acea masina.I-am facut si reparatie capitala la caroserie, dar prin 2004 (exact inainte de xsara) l-am dat cuiva cunoscut care si-a cam batut joc de el (sta si sprijina blocul, cu motorul gripat) :cry: Trist.
Cosmin

Înapoi la “Diverse C4”