xantia o masina confortabila sau nu
Moderator: Echipa Tehnica
- gabi caragea
- pasionat
xantia o masina confortabila sau nu
buna ziua
doresc ca acest subiect sa fie strict pe confortul xantiei as dori sa aflu si parerile celor care au xantia referitor la duritatea suspensiei pentru ca am mai vorbit si cu alti propitari de xantia care se pare ca au aceeasi problema ,,citroen xantia nu este o masina care face fata drumurilor din romania,, nu vreu sa fiu cinic dar cred ca este singurul citroen care are cea mai proasta suspensie ma refer la cea simpla sau poate ca exista intradevar nu numai la mine o problema la sistemul de amortizare.
multumesc
ps. sper sa nu supar pe nimeni
doresc ca acest subiect sa fie strict pe confortul xantiei as dori sa aflu si parerile celor care au xantia referitor la duritatea suspensiei pentru ca am mai vorbit si cu alti propitari de xantia care se pare ca au aceeasi problema ,,citroen xantia nu este o masina care face fata drumurilor din romania,, nu vreu sa fiu cinic dar cred ca este singurul citroen care are cea mai proasta suspensie ma refer la cea simpla sau poate ca exista intradevar nu numai la mine o problema la sistemul de amortizare.
multumesc
ps. sper sa nu supar pe nimeni
- gabi caragea
- pasionat
Am mers putin cu Xantia, dar pot sa-ti spun senzatia din BX. La drum lung SI BUN te simteai f bine, se legana, plutea etc. Daca intrai pe piatra cubica sau pe drum forestier, facea ca toti dracii, tremura din toate oasele si intr-adevar, aveai senzatia ca nu absoarbe deloc socul.
Cred ca tine de faptul ca amortizarea se face cu gaz. Khan avusese niste explicatii in acest sens mai demult.
Asadar, din mica mea experienta proprie (poate, deformata), suspensia hidraulica e confortabila pe drum lin si deloc potrivita craterelor (citez din WLD) de la noi...
Poate vor veni si alte pareri.
Cred ca tine de faptul ca amortizarea se face cu gaz. Khan avusese niste explicatii in acest sens mai demult.
Asadar, din mica mea experienta proprie (poate, deformata), suspensia hidraulica e confortabila pe drum lin si deloc potrivita craterelor (citez din WLD) de la noi...
Poate vor veni si alte pareri.
eu am BX si, cum am mai spus si prin alte parti, o suspensie f rigida (intaresc, fffff rigida), dar tot nu am impresia ca ar fi intr-atit de rigida incit sa nu reziste prin Romania sau sa para inconfortabila. inca m-a intrebat cineva cum de e atit de moale fata de o masina normala. nu inteleg ce astepti tu de la o masina, cred ca asta e mai important de definit
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
- florin_budea
- pasionat
Si eu sunt de parere ca Xantia are suspensia cam rigida .Inaite aveam o masina cam de prim 84 un Ford Orion , sincer pe drumuri de tara dupa cum retin eu suspensia era mai confortabila decat Xantia , dar Xantia se asterne cu mult mai bine la drum , am un control cu mult mai bun al masinii, daca ar trebui sa aleg dintre cele doua suspensii as alege Xantia, totusi Xantia nu este o masina de teren. Acel Ford cere il detineam avea o garda la sol joasa 10-15 cm , avea suspensie independenta am gonit cu acea masina peste viteza admisa de ea, 175 km/h cu motor de 1300 cm si inca mai ducea dar m-am abtinut ,am facut "raliuri" cu masini cu mult mai puternice dar cum prin Bihor cel putin in partea Beiusului nu prea gasesti portiuni drepte numai viraje pot sa zic ca foarte putine sau tinut de mine si tot acea masina m-a salvat din situatii critice, dar totusi nu o pot compara cu Xantia
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Nu cred ca e o problema la Xantia ta, cred ca tu ai ceva la masina. Vino la intilnirea viitoare si o sa vedem exact care e problema.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- gabi caragea
- pasionat
buna seara
scuze ca nu am intervenit dar nu a mers netul
ideea este nu ca nu ar rezista la drumurile noastre dar am incercat sa fac aceasta masina cat mai buna din punct de vedere mecanic sa fie asa cum trebuie citind mai demult pe forum am inteles ca citro este o masina ok din foarte multe puncte de vedere dar se pare ca nu toate citro sunt ok ceea ce cred este ca probabil xantia are o suspensie diferita de celelalte citro ca confort
defapt deranjant este faptul ca nu poate absorbi socurile de la grobi cum fac si alte masini ex.renault megane 1 care din punctul meu de vedere este o masina mai slaba decat xantia ,nu stau acum sa enumar marci de masini pe care le-am condus ca nu isi are rostul important pentru mine este sa aflu inplicit sa aflam cu toti cei interesati care este situatia exacta a acestei probleme.
multumesc
scuze ca nu am intervenit dar nu a mers netul
ideea este nu ca nu ar rezista la drumurile noastre dar am incercat sa fac aceasta masina cat mai buna din punct de vedere mecanic sa fie asa cum trebuie citind mai demult pe forum am inteles ca citro este o masina ok din foarte multe puncte de vedere dar se pare ca nu toate citro sunt ok ceea ce cred este ca probabil xantia are o suspensie diferita de celelalte citro ca confort
defapt deranjant este faptul ca nu poate absorbi socurile de la grobi cum fac si alte masini ex.renault megane 1 care din punctul meu de vedere este o masina mai slaba decat xantia ,nu stau acum sa enumar marci de masini pe care le-am condus ca nu isi are rostul important pentru mine este sa aflu inplicit sa aflam cu toti cei interesati care este situatia exacta a acestei probleme.
multumesc
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Folclorul spune ca dintre toate masinile hidraulice BX-ul e cea mai slaba la comfort. Totusi, chiar si asa e peste o masina normala. Iti pot confirma asta pentru ca fac destul de des drumuri pe la tara. Xantia este o evolutie a BX-ului si cred in continuare ca e o problema la masina ta in particular.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- gabi caragea
- pasionat
Xantia are o suspensie confortabila zic eu. Nu am condus prea mult timp alte masini , in schimb in Xantia mea se pare ca cei din spate se puteau simti mai confortabil... adica era senzatia aceea ca te afli intr-o barca. Asta pina de vreo citeva luni in care se pare ca au aparut ceva probleme la tija corectoare si momentan am o suspensie f. rigida. Ciudat e ca nu intotdeauna dar in momentele cind e rigida tare , atunci daca ma duc prin niste gropi zici ca ma aflu intr-un tractor. Oricum inca nu am apucat sa ma duc cu ea la un mecanic priceput dar tot zic ca Xantia tine destul de bine la drumurile noastre.
- gabi caragea
- pasionat
la drum intins nu am nimic de obiectat ,ceea ce vreu sa spun ca in comparatie cu alte masini nu poate sa amortizeze socul de la gropile sau gropitele cu muchii mai pronuntate.
poate pina la urma la mine este o problema ,dar am fost la service si sau facut reglajele si reparatiile cred eu necesare ,asta este poate a mea este mai cu mot
poate pina la urma la mine este o problema ,dar am fost la service si sau facut reglajele si reparatiile cred eu necesare ,asta este poate a mea este mai cu mot
Ai incarcat sferele?S-ar putea sa fie descarcate si de aceea suspensia sa fie mai tare.
Referitor la cum trece xantia peste gropi, pot sa-ti spun ca pe autostrada bucuresti - pitesti de la km. 20 pana la km 46 sunt numai gropi, asfaltul s-a luat de pe sosea si sunt numai gropi, in unele parti ctratere.Eu trec peste ele cu xantia mea la viteze de 110, 120 km/h si nu se simte absolut nimic in habitaclu, se aude decat cum trece cauciucul peste ele.De curand am mers si cu 180 km/h peste aceste gropi - nu mi s-a parut nimic suspect.
Referitor la cum trece xantia peste gropi, pot sa-ti spun ca pe autostrada bucuresti - pitesti de la km. 20 pana la km 46 sunt numai gropi, asfaltul s-a luat de pe sosea si sunt numai gropi, in unele parti ctratere.Eu trec peste ele cu xantia mea la viteze de 110, 120 km/h si nu se simte absolut nimic in habitaclu, se aude decat cum trece cauciucul peste ele.De curand am mers si cu 180 km/h peste aceste gropi - nu mi s-a parut nimic suspect.
- gabi caragea
- pasionat
Înapoi la “Hidraulica - Xantia”