xantia o masina confortabila sau nu

sfere, dozatoare, pompe, LHM, etc Âşi tren de rulare.

Moderator: Echipa Tehnica

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Vin 02-Iun-2006 17:55

Singura exceptie pe care eu o stiu sint Citroenurile cu DIRAVI (SM, CX, XM V6), din cauza ca nu exista legatura directa intre volan si roti.

Azi am ,,luat,, un sant pe care nu l-am observat din cauza apei, la o viteza de aprox. 80 la ora, cu indoirea destul de serioasa a jantei si avarierea cauciucului, fara sa simt ceva in directie. O Dacie care trecuse anterior peste sant, era cu suspensia rupta.

gabi caragea
pasionat

Mesajde gabi caragea » Vin 02-Iun-2006 21:48

problema la mine nu este pe fata pentru ca fata este ok dar se poate si mai bine,eu simt gropile cu muchii mai drepte destul de ciudat se aude un zgomot ca si cum nu are suspensie sau ceva de genul sport

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Vin 02-Iun-2006 21:59

@sorin: pai si nu ai patit nimic la suspensie? eu mai demult la aceeasi figura (canal fara capac astupat de apa) am indoit bratul inferior si janta, dar atit (si la fel nu am simtit nimic in volan).

On Topic: am mers intr-o xantia din 2001 cu suspensia hydractive si am vazut ca este extraordinar de elastica si moale, iar interiorul este foarte confortabil, dar nu depaseste cx-ul.

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Sâm 03-Iun-2006 07:21

pai si nu ai patit nimic la suspensie?

Sper ca nu :) . Cand am schimbat roata ploua, asa ca nu m-am uitat.

retro
pasionat
Masina: Xantia II 1.8i 16v
2: C5 II 2.0i

Mesajde retro » Sâm 03-Iun-2006 20:51

Din totalul de 6 sfere, in cazul masinii tale, doar 4 sunt pentru suspensie. Ar trebui sa verifici presiunea azotului, sa fie modelul de sfere indicat pentru Xantia ta, inaltimea sa fie reglata corect pentru cele 2 punti.
Cred ca este o problema la masina ta. Acest gen de suspensie filtreaza foarte bine (as zice exceptional) iregularitatile drumurilor.
Gandeste-te ca beneficiezi cam de acelasi gen de suspensie cu cel de la S- Klasse sau exact ce au avut la un moment dat Rolls-Royce.

gabi caragea
pasionat

Mesajde gabi caragea » Sâm 03-Iun-2006 21:02

s-classe sau rols??
asta ar trebui sa ma bucure sa sa ma intristeze

retro
pasionat

Mesajde retro » Sâm 03-Iun-2006 21:10

:D
Sa te bucure, desigur.
Altii platesc incomparabil mai mult pentru ceea ce noi avem pe masini considerate "de rand".
Si ar mai fi ceva: fabricanti cu renume "descopera" acest tip de suspensie cam dupa juma' de secol.

gabi caragea
pasionat

Mesajde gabi caragea » Sâm 03-Iun-2006 22:21

o atunci o sa dorm linistit gindintuma ca am cea mai buna suspensie
frate eu nu este buna sus hidraulica dar cred ca la xantia modelul meu este mai slaba calitativ sau am eu o problema in sistemul hidraulic

gabi caragea
pasionat

Mesajde gabi caragea » Sâm 03-Iun-2006 22:21

vroiam sa spun gindinduma

retro
pasionat

Mesajde retro » Sâm 03-Iun-2006 22:28

Esti sigur? Numai atat? 8)

gabi caragea
pasionat

Mesajde gabi caragea » Dum 04-Iun-2006 22:26

pai ce alt ceva sa mai fac sa fiu si sigur??
daca am cumparat aceasta masina stiu dece am cumparato si ce are pe ea dar vreau sa stiu ce se intimpla la mine,fatul ca are si s classe sa sti ca nu ma intereseaza deloc alea pot sa si leviteze .

gabi caragea
pasionat

Mesajde gabi caragea » Mie 14-Iun-2006 13:27

salutare
dupa intilnirea de duminica am dus masina la cristi stan,si se pare ca duritatea de care ma vaitam era defapt socul dinainte de amortizare a basculei de pe spate care este legata de caroserie prin niste bucsi numite silent block acele bucsi erau duse(adica paradite,joc foarte mare) si pe dr,si st.asa ca azi probabil vor veni in urma comenzi si se vor monta pe masina costa destul de mult cele 4 bucsi in jur de 5 mil,dar sper ca asa voi termina cu problema sesizata
multumesc pentru ajutor si informatii tuturor celor care au scris la acest subiect,va voi tine la curent dupa o proba

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 20-Iun-2006 21:48

@gabi: acum ca problema ta s-a rezolvat, te rog spune niste detalii.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

gabi caragea
pasionat

Mesajde gabi caragea » Mie 21-Iun-2006 00:35

salutare si scuze de intirziere
dupa cum va spuneam am fost la Cristi sa rezolv problema cu zgomotele,cu ajutorul celor din club am reusit sa iau piesele de la ats pentru ca in ploiesti nu se gaseau ,dece spun cu aj clubului ,pentru ca am obtinut si o reducere de 1.7mil adica 30%din vreo 6mil
ideea este ca cristi a schimbat bucsile depe spate ,intradevar masina este mult mai legata si nu se mai aude asa tare dar inca am senzatia de duritate a suspensiei ,asteptam sa fac un drum pe la tara dar nu am reusit poate acolo se va simti mai bine schimbarea,oricum nici cu bucurestiul nu imi este rusine,dar cred ca ramin la parerea mea pina nu voi conduce o xantia noua sa ma lamuresc eucu este o suspensie nou si bine pusa la punct , cred ca are o suspensie mai rigida,tot la subiectul zgomote cristi a reusit sa-mi traga usa dr fata un pic mai in jos din balamale si aici tin sai multumesc lui khan pentru ideea avuta ,acum este si usa la linie si nici nu mai scirtiie asa enervant,una peste alta se simte o schimbare in comportamentul masini spre bine dar la gropi in comparatie cu alte autoturisme "nu dau nume ca nu este frumos"se simte mai bine in xantia groapa,sau taieturile in asfalt acelea mai taioase.
referitor la comportamentul masini cateodata aveam senzatia ca masina derpeaza de spate ,ceea ce acum nu mai simt aceste lucruri .

este deja 1.30 asa ca noapte buna sau buna dimineata tuturor

gabi caragea
pasionat

Mesajde gabi caragea » Mie 21-Iun-2006 00:37

deci in final :

problema mea nu sa terminat

probabil va urma un reloaded

Înapoi la “Hidraulica - Xantia”