Salut
Am si eu nevoie de un sfat ......
Am aproape 16000 de km cu masina si am inteles ca uleiul se schimba la 20000KM.Totusi cineva mi-a recomandat ca ar fi ok sa-l schimb la 15000Km.Ce credeti despre chestia asta.Si ce ulei sa-i pun.
Multam mult
Schimb ulei C4
Moderator: Echipa Tehnica
Re: Schimb ulei C4
pipu scrie:Salut
Am si eu nevoie de un sfat ......
Am aproape 16000 de km cu masina si am inteles ca uleiul se schimba la 20000KM.Totusi cineva mi-a recomandat ca ar fi ok sa-l schimb la 15000Km.Ce credeti despre chestia asta.Si ce ulei sa-i pun.
Multam mult
eu l-am schimbat la 17.000 si am pus total. nu cred ca vre-un service autorizat citroen iti pune altceva.
Altii schimba uleiul la motor pe la 10 mii km,mai ales in situatia mersului in Bucuresti. Desi nu stiu daca neaparat capitala se inscrie in conditii severe de mers , parca asa scrie in carte, ca o fi mult praf in oras da' nici ca pe camp nu e.
Sa nu fie doar o gaselnita a celor de la service pe care oricum nu-i deranjeaza sa vii cu masina mai des la revizie.
Oricum , cred ca e mai bine sa-ti cumperi tu uleiul si filtrul , cred ca iesi mai ieftin. Vrei sa schimbi si alte filtre?
Awlan,cat te-a costat schimbul uleiului?
Sa nu fie doar o gaselnita a celor de la service pe care oricum nu-i deranjeaza sa vii cu masina mai des la revizie.
Oricum , cred ca e mai bine sa-ti cumperi tu uleiul si filtrul , cred ca iesi mai ieftin. Vrei sa schimbi si alte filtre?
Pe mine m-a costat 410RON toata revizia, cu tot cu ulei si filtre. Nu stiu cat de ieftin vreti voi sa scapati.
[b:b162e590d3][size=8:b162e590d3]C4 1.6HDi '05[/size:b162e590d3][/b:b162e590d3]
E.T. scrie:Altii schimba uleiul la motor pe la 10 mii km,mai ales in situatia mersului in Bucuresti. Desi nu stiu daca neaparat capitala se inscrie in conditii severe de mers , parca asa scrie in carte, ca o fi mult praf in oras da' nici ca pe camp nu e.
parca a fost in jur de 350 RON ... l-am facut la pitesti la cartec
E.T. scrie:Oricum , cred ca e mai bine sa-ti cumperi tu uleiul si filtrul , cred ca iesi mai ieftin.
Daca ma duc eula ei cu un filtru sport pentru motoarele de 1.6i citroen/peugeot/etc or sa ma primeasca? Nu caut plusuri de putere (nici nu prea se simt odata cu schimbarea filtrului) ci doar un randament mai bun.
Ceva experiente cu asa ceva? Merita, nu merita, etc?
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
@mituc: vezi ca filtru sport inseamana un filtru mai permisiv, deci o retinere mai proasta a prafului, ceea ce nu e o idee bun in RO.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Filtrul de aer la Citroen, dupa parerea mea, este pus destul de prost. In momentul cand o sa pui un filtru sport, va fi in acelasi loc(teoretic) si astfel fluxul de aer care va "intra" de afara, nu va fi suficient pentru a vedea randamentul maxim.
O priza pe capota, cu filtrul orientat in sus ar rezolva problema
randamentului....numai ca nu merita daca ai de gand sa ii pui doar filtru.
Dintre cei care ati mai fost pe la cursele legale in ultimul timp...era un BMW M3 negru, care nu avea farul stanga.....motivul? Pai sa fie cat mai aerisit filtrul de aer sport care il avea prin zona aia
.
O priza pe capota, cu filtrul orientat in sus ar rezolva problema

Dintre cei care ati mai fost pe la cursele legale in ultimul timp...era un BMW M3 negru, care nu avea farul stanga.....motivul? Pai sa fie cat mai aerisit filtrul de aer sport care il avea prin zona aia

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”