kit rattra
Moderator: Echipa Tehnica
kit rattra
De catva timp aud niste vibratii puternice la trenul de rulare in special in regimul de turatie 1200->1500 de ture. Din cate am sapat pe forumuri straine am inteles ca e o problema de la etrieri (care au un joc shi vibreaza).Am testat shi in momentul in care trag frana de mana in mers zgomotul inceteaza.Am fost pe la mecanic si intradevar etrierii au un mic joc. Problema e frecventa cica la Xantia. Ea se rezolva prin montarea unui kit numit "KIT RATTRA".Problema e ca cei de la Citroen nici nu au auzit de asha ceva shi nu am de unde sa cumpar kitul respectiv. Intrebarea e daca a mai avut cineva o astfel de problema si daca da cum au rezolvat-o? Stie cineva de unde as putea cumpara un astfel de KIT?
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Incearca urmatorul test:
- mergi inainte
- pune frina
- baga in marsarier si da-i inapoi mai cu viteza
- pune frina brusc
Daca se aude un concanit ai joc la etrieri. Daca ai vibratii in mers inseamna ca problema e mare. Exista riscul sa blochezi etrierii la o frinare mai puternica.
- mergi inainte
- pune frina
- baga in marsarier si da-i inapoi mai cu viteza
- pune frina brusc
Daca se aude un concanit ai joc la etrieri. Daca ai vibratii in mers inseamna ca problema e mare. Exista riscul sa blochezi etrierii la o frinare mai puternica.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- cristian_v
- pasionat
probabil ca cine ti-a spus de kitul respectiv a avut intr-adevar un kit de reparatie al etrierilor, pe care dcria in franceza "kit rattrapage de jeu ..." care inseamna kit pentru remedierea jocului piesei respective.
mai bine ai intreba la ats pe romaneste: kit de reparatie etrieri.
bafta!
mai bine ai intreba la ats pe romaneste: kit de reparatie etrieri.
bafta!
citroen - o pasiune permanenta
- nicum
- Moderator
S-ar putea sa fie 2 lucruri diferite: kit reparatie etrieri si kit de eliminare a jocurilor. Eu am luat de pe Eminescu kit de reparatie etrieri care include toate componentele non metal (cauciuc).
Kitul de eliminat jocuri (rattra) probabil ca are niste lamele pentru eliminarea jocului, dar nu am vazut si nici nu am auzit. Poate ne spune balanel pe unde a vazut/auzit de asa ceva.
Kitul de eliminat jocuri (rattra) probabil ca are niste lamele pentru eliminarea jocului, dar nu am vazut si nici nu am auzit. Poate ne spune balanel pe unde a vazut/auzit de asa ceva.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- cristian_v
- pasionat
- nicum
- Moderator
@cristian_v: poti sa ne dai un link ceva? eu am cautat pe net, dar am gasit doar kituri pentru alte masini si pentru tamburi (spate). Cam mult 55 de euro, in RO inseamna ca e mai mult. Eu am luat din Germania etrier refurbished (www.ubd.se) cu 149 EUR.
- cristian_v
- pasionat
http://www.citroen-auch.com/
Cataloagele lor sunt zero, dar daca ai referinta gasesti orice piesa Citroen.
Poti sa scrii mail si sa le ceri referinta pieselor, raspund destul de prompt
Cataloagele lor sunt zero, dar daca ai referinta gasesti orice piesa Citroen.
Poti sa scrii mail si sa le ceri referinta pieselor, raspund destul de prompt
- nicum
- Moderator
Am fost astazi pe la ATS la cumparaturi.
Kitul cu pricina este pentru Xantia si costa ~ 160 RON TVA inclus si se poate aduce, nu e pe stoc. Eventuale detalii va poate da domnul Florin Stanciu, caruia ii multumesc inca o data pentru amabilitatea de care a dat dovada.

Kitul cu pricina este pentru Xantia si costa ~ 160 RON TVA inclus si se poate aduce, nu e pe stoc. Eventuale detalii va poate da domnul Florin Stanciu, caruia ii multumesc inca o data pentru amabilitatea de care a dat dovada.