C4 VTS vs SEAT LEON Turbo
Moderator: Echipa Tehnica
Pai m-am referit ca avand acelasi spatiu interior, aceleasi locuri, acelasi gabarit de ce a facut-o cu 2 usi?Care este ideea, functia, utlitatea sau cum vreti sa o numiti de a face o masina cu 3 usi care are acelasi gabarit ca cea cu 5 usi.De exeplu vreau sa-mi cumpar varianta cu spatele coupe pt. ca imi place mai mult decat cealalta si are acelasi spatiu interior dar mai am prieteni, familie ,si devine incomod doar 2 usi.Hai sa inteleg ca o facea mai scurta si avea performante mai bune, ca scadea din greutate si parea mai sportiva, dar este aceeasi chestie numai ca nu au mai pus 2 usi.
Matrixu scrie:@Mituc sa ne anunti si pe noi dupa ce faci toate modificarile alea ;). Cum reglezi tu suspensia?Ca de restul nu mai stau sa intreb.
Probabil daca vrei neaparat se poate... Decit s-o dau pe asta la buy-back (nici nu stiu daca citroen ofera asa ceva acum) sau s-o vind ca sa-mi iau una mai potenta mai bine ma duc pina in .de cu 5k EUR in buzunar la o firma care stie ce face (si sint vreo citeva) si se rezolva.
Eu abia nimeresc pe unde sa ii pun lichid de spalat geamuri si benzina, nu am cum sa i le fac eu. Iar mecanicii de la noi sint la fel de dornici de munca precum zugravii beti.
stevey scrie:Pai m-am referit ca avand acelasi spatiu interior, aceleasi locuri, acelasi gabarit de ce a facut-o cu 2 usi?Care este ideea, functia, utlitatea sau cum vreti sa o numiti de a face o masina cu 3 usi care are acelasi gabarit ca cea cu 5 usi.De exeplu vreau sa-mi cumpar varianta cu spatele coupe pt. ca imi place mai mult decat cealalta si are acelasi spatiu interior dar mai am prieteni, familie ,si devine incomod doar 2 usi.Hai sa inteleg ca o facea mai scurta si avea performante mai bune, ca scadea din greutate si parea mai sportiva, dar este aceeasi chestie numai ca nu au mai pus 2 usi.
probabil ca nu ai avut niciodata masina cu 2 usi si dupa cum vorbesti probabil ca nu o vei avea niciodata. masinile coupe au o linie mai eleganta. in masinile coupe cei care o folosesc foarte des (soferul - si eventual pasagerul din dreapta) au un acces mult mai facil deoarece usile sunt mai mari si nu te izbesti de stalp. unii oameni nu vor neaparat sa care tot timpul si soacra si catzelul si purcelul asa ca locurile din spate sunt "de ocazie". In cazul copiilor masina coupe este de preferat deoarece esti 100% sigur de faptul ca vor parasi masina dupa ce ai parasit-o tu in conditii de siguranta. in caz concret la c4 din cauza conformatiei hayonului spatiu "la cap" pentru locurile din spate este mai mare la coupe decat la hatchback4usi. masinile coupe au o aliura sport aparte mai ales daca sunt proiectate diferit cum e cazul lui citroen c4.
mituc scrie:Matrixu scrie:@Mituc sa ne anunti si pe noi dupa ce faci toate modificarile alea ;). Cum reglezi tu suspensia?Ca de restul nu mai stau sa intreb.
Probabil daca vrei neaparat se poate... Decit s-o dau pe asta la buy-back (nici nu stiu daca citroen ofera asa ceva acum) sau s-o vind ca sa-mi iau una mai potenta mai bine ma duc pina in .de cu 5k EUR in buzunar la o firma care stie ce face (si sint vreo citeva) si se rezolva.
Eu abia nimeresc pe unde sa ii pun lichid de spalat geamuri si benzina, nu am cum sa i le fac eu. Iar mecanicii de la noi sint la fel de dornici de munca precum zugravii beti.
Mult succes cu inginerii germani!
@Regedit...cand cineva zice ca locurile din spate sunt doar de forma la toate masinile in 2 usi..clar nu s-a urcat in astfel de masini....asa ca discutiile nu au nici o finalitate. Stii vb aia: "fiecare cu ale lui" ;)
- White Wizard
- pasionat
stevey scrie:Pai m-am referit ca avand acelasi spatiu interior, aceleasi locuri, acelasi gabarit de ce a facut-o cu 2 usi?Care este ideea, functia, utlitatea sau cum vreti sa o numiti de a face o masina cu 3 usi care are acelasi gabarit ca cea cu 5 usi.De exeplu vreau sa-mi cumpar varianta cu spatele coupe pt. ca imi place mai mult decat cealalta si are acelasi spatiu interior dar mai am prieteni, familie ,si devine incomod doar 2 usi.Hai sa inteleg ca o facea mai scurta si avea performante mai bune, ca scadea din greutate si parea mai sportiva, dar este aceeasi chestie numai ca nu au mai pus 2 usi.
Vezi tu @stevey , d c imi place mie Citroen?!

Masina in care sa ai si performante si sa cari si soacra ar mai putea fi si Octavia RS ( 200 cp ) , ca sa nu zic de STI sau EVO!
Iar revenind la topic, parerea mea este ca , VTS-ul nu poate tine pasu cu niciun concurent ...atata timp cat cei de la Citroen nu vor arunca o motorizare mult mai nervoasa decat cea actuala. VTS-ul din start pleaca cu un handicap de 20 cp , care , cei drept , se simnt al naibi de mult! Dar fiecare constructor, cu politica lui ...
PS: Sunt foarte deacord cu @regedit!
Nu inteleg de ce sariti asa din moment ce chiar voi imi dati dreptate ca usile alea au doar rol pur decorativ, elegant,ceea ce am vrut sa subliniez inca de la inceput.Eu am vrut sa spun ca din moment ce beneficiaza de aceleasi locuri si gabarit puteau sa scoata si o versiune cu 5 usi si nu cred ca se supara nimeni dimpotriva.
@regedit@ Locul la cap ,de la spate este de aceeasi inaltime cu al berlinei (846mm) iar diferenta este la lungimea coupe-ului care are doar 2,3 mm mai mult ca berlina, asa ca vezi dimensiunile de gabarit ,nu mai zi din ce ti se pare
.Chiar daca ar fi mai inalt la coupe in spate, tot mie mi-ai da dreptate din moment ce LOCURILE DIN SPATE SUNT DOAR OCAZIONALE ,dupa cum spui,si nu are legatura ca e mai lunga usa, si nici cu copilul,care nu va parasi masina 100% in caz de accident.O masina cu 2 usi este gandita petru un comfort al pasagerilor fata si nu comfort sporit petru cei din spate.
@regedit@ Locul la cap ,de la spate este de aceeasi inaltime cu al berlinei (846mm) iar diferenta este la lungimea coupe-ului care are doar 2,3 mm mai mult ca berlina, asa ca vezi dimensiunile de gabarit ,nu mai zi din ce ti se pare

@ Matrixu @ Uite daca vrei sa vezi diferenta am ales tot frantuzeasca renault coupe-cabriolet si renault sedan care au spatele diferit, exact ca la citroen asa ca sa se diferentieze cum se zice ,si scrie la compare ce dimensiuni in plus are..cred ca e deajuns de mult.
http://www.drive.com.au/buy/new/keyAdva ... rchString=
http://www.drive.com.au/buy/new/keyAdva ... rchString=
in majoritatea cazurilor de accidente grave cand ar fi relativ iportanta iesirea pasagerilor din masina, din cauza contorsiunilor tablei usile raman blocate asa ca e relativ inutil ca mai ai 2 si in spate. oricum indiferent de 2 sau 4 usi nu doresc la nimeni sa aiba parte de astfel de evenimente pentru a se dovedi ce model de masina e mai buna.
partea cu spatiul pe bancheta din spate mi-a spus-o chiar un vanzator de la ats care mi-e amic si stia ca nu iau coupe pentru ca spatiul din spate e mai mare la cap. m-am suit chiar de curiozitate si intr-adevar mi s-a parut tavanul mai aproape la 4 usi. dar in final cifrele sunt cifre si recunosc ca atat timp cat nu am efectuat masuratorile exacte raspunsul meu e bazat doar pe o perceptie ce poate fi eronata.
partea cu spatiul pe bancheta din spate mi-a spus-o chiar un vanzator de la ats care mi-e amic si stia ca nu iau coupe pentru ca spatiul din spate e mai mare la cap. m-am suit chiar de curiozitate si intr-adevar mi s-a parut tavanul mai aproape la 4 usi. dar in final cifrele sunt cifre si recunosc ca atat timp cat nu am efectuat masuratorile exacte raspunsul meu e bazat doar pe o perceptie ce poate fi eronata.
regedit scrie:in majoritatea cazurilor de accidente grave cand ar fi relativ iportanta iesirea pasagerilor din masina, din cauza contorsiunilor tablei usile raman blocate asa ca e relativ inutil ca mai ai 2 si in spate. oricum indiferent de 2 sau 4 usi nu doresc la nimeni sa aiba parte de astfel de evenimente pentru a se dovedi ce model de masina e mai buna.
eu nu vreau sa fiu rau dar parca vorba era de coupe nu si de cabriolet. acolo e altceva pentru ca spatele trebuie redesenat pentru a adaposti intr-un fel acoperisul.