@White Wizard: Am comparat C4 VTS cu un Astra H apropiat ca putere si performante pentru ca am vazut ca sunt persoane pe aici care spun ca motorul 2.0 T de pe Astra ar fi slab ca performante si nu este asa... in sfarsit dupa cativa ani de pauza (mai exact de cand a incetat productia Astra GSI/Vectra A/Calibra 2.0 16v T 204 cai) putem vorbi de un motor chiar performant la Opel. 2.0 T Ecotec de 200 de cai, cu transmisie in 6 trepte este un motor cu performante notabile pentru pretul de achizitie.
Cat despre motorul de pe Astra OPC de 240 de cai, 320 Nm si 6,4 s pana la 100km/h....
La intrebarea ta raspunsul este da, cunosc cate ceva despre Meganul RS are 225 de cai si 300 Nm - super bine. Chestia e ca in postul anterior am gresit deoarece m-am gandit la motorul de 2.0 T de pe Laguna care are 170 de cai. Nu stiam ca nu e disponibil si pe Megane. Credeam ca exista un RS de 170 de cai

Probabil ca pe site-urile auto sunt Comparate Megane RS cu Citroen VTS pentru ca desi diferenta de putere e mai mare viteza maxima este aproximativ aceeasi (235 la megane). C4 are oricum multe plusuri la alte capitole (calitate, confort etc.)
Comparatiile astea, repet, le-am facut pentru ca am vazut pe aici pareri nefondate. Eu am acum un 2.0 si sunt foarte multumit de el, desi e o generatie din anii '90, insa voi opta pentru un motor mai mic... din diverse motive. Oricum ai intuit foarte bine "dilema mea" in finalul postului tau.