oare e din cauza dozatorului de frana?

sfere, dozatoare, pompe, LHM, etc Âşi tren de rulare.

Moderator: Echipa Tehnica

VoidMain
simpatizant

oare e din cauza dozatorului de frana?

Mesajde VoidMain » Vin 30-Iun-2006 08:47

Salut!

Iar am o intrebare, nu foarte grava... cred... dar care ma streseaza...
Aseara am avut o intamplare mai nasoala... sau, ma rog, era sa fie nasoala... Pe la 23.30 mi-a luat unu' fata pe Iuliu Maniu... aveam viteza destul de mare, am franat foarte tare, am luat o groapa si am derapat destul de nasol (era si carosabilul ud...) :shock: :minigun:
Problema mea cea mare e ca, dupa aceea, masina a ramas infranata raaaaaaauuuuuuuu... Era sa nu mai pot sa plec pentru ca nici macar nu puteam sa misc volanul... Mi-era frica sa nu fi stricat directia sau cine stie ce alta chestie urata dar, din fericire, dupa ce am lasat-o vreo doua minute si-a revenit, am ajuns acasa fara probleme si azi dimineata am plecat tot cu ea... si tot fara probleme...
Chestia e ca dozatorul meu de frana e foarte uzat... fasaie rau de tot cand apas frana iar conjunctorul tacane des... Oare din cauza asta sa fi ramas infranata in halul ala?
Please help! Ca imi sta pe creier chestia asta :?
Citroen Xsara II 2.0 HDi (1997cc) 90cp 2004 - AU 6787

nitro_od
pasionat

Mesajde nitro_od » Vin 30-Iun-2006 09:39

e posibil sa ai nivelul de LHM usor scazut sau, pur si simplu din cauza franarii brutale, pompa hidraulica sa fi tras aer pentru o clipa.
directia foloseste sistemul hidraulic in continuu si daca trage aer pompa asistarea directiei poate claca pentru cateva clipe (pana la reamorsare)!
eu am patit asta la un viraj de 90 cu derapaj urmat de caderea servodirectiei pentru 30-45sec.
desigur, o pondere apreciabila o are si uzura morala si fizica a sistemului hidra.
nu dispera, genul acesta de manifestare apare in conditii extreme si nu cred sa devina o rutina !
..... frantuzoaica pretentioasa !!!

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 30-Iun-2006 09:56

Ia arunca o privire o privire la etrieri. Ai joc? Cind dai cu spatele si pui frina brusca se aude un clanc/trosnet la etrieri?
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

VoidMain
simpatizant

Mesajde VoidMain » Vin 30-Iun-2006 10:03

Intr-adevar, se aude un trosnet cand dau cu spatele si franez mai brusc... E posibil sa fie de la asta? Si cum as putea sa verific jocul etrierilor?
Citroen Xsara II 2.0 HDi (1997cc) 90cp 2004 - AU 6787

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Vin 30-Iun-2006 10:06

si la mine se aude, nu cred ca e de la etrieri insa. incearca sa vezi pe loc daca se mai ramin blocate rotile calcind frina la fel de puternic. daca nu, atunci problema e pe partea mecanica, nu pe partea hidraulica
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Înapoi la “Hidraulica - BX”