paco scrie:Pentru ca e reconfortant sa vezi ca un CX de 20 si ceva de ani arata bine si merge bine. Dar asta nu inseamna ca CX-urile, per total, sunt preferabile masinilor noi.
La cate CX-uri cazute pe burta am vazut eu la viata mea si cate sfaturi de a NU cumpara CX am primit de la mecanici seriosi...nu stiu ce sa zic. Ca sa nu mai spun de povesti incredibile cu XM-uri carora nimeni nu le venea de hac cand incepeau sa se strice. Ce faci cu o asemenea masina, te bucuri ca mai sunt cateva functionale si care arata bine in toata tara sau o vinzi si-ti iei un lucru care te serveste?
Un amic de-al nostru de pe forum, Balanel, si-a vandut BX-ul (care arata obosit si cred ca si era) si si-a luat Chevrolet Aveo. Ce trebuia sa faca, sa restaureze beleaua, adica sa bage in ea jumatate din banii de pe asta noua, numai de dragul celor doua chevroane prafuite de pe capota? Eu l-am felicitat pentru ca a scapat de BX...era chin!

si cu toate astea unora le plac masinile astea si cred ca se simt jigniti cumva cind citesc ce scrie mai sus. nu ma refer la Balanel ca a schimbat masina, ci la modul in care abordezi problema. sincer acum, cred ca cine e in situatia de a trage o concluzie o poate face si singur, pe de alta parte, poate chiar sint entuziasti care ar vrea sa restaureze un CX sau o alta masina veche si "cu probleme", asa cum spui, si se impiedica, nejustificat de multe ori, de ce spui tu. nu cred ca e cel mai benefic lucru pe care il faci comunitatii trimbitind asa zisa lipsa de fiabilitate a Citroenului mai ales atita vreme cit sint atitea experiente care te contrazic. nu ma includ aici pentru ca la mine ar exista argumente de genul ca imi permit, dar stii bine ca sint atitea alte exemple. incearca macar sa respecti pasiunea altora, daca nu o poti impartasi