Taxe import 2007

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Mie 05-Iul-2006 16:05

Arise: pt un motor de 1600 cc platesti "doar" 4000 de euro. Si nu este de pe vremea bunicului ci mult mai aproape de zilele noastre (adica Euro 1)

PS - alea de pe vremea bunicului sunt scutite de taxe, pt ca sunt considerate automobile istorice

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mie 05-Iul-2006 16:54

jgr1001 scrie:PS - alea de pe vremea bunicului sunt scutite de taxe, pt ca sunt considerate automobile istorice

Pai cred ca asta este solutia : sa ne luam cu totii Ford T . Sa vezi atunci discutii pe forum despre sasiul de lemn crapat si minunea tehnica ce se numeste frana de servici pe cablu :twisted: .

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Mie 05-Iul-2006 16:58

Hmmm...Ford T...cam scump!

Ce zici de Wartburg 312 sau Skoda 1000 MB? Sunt modele istorice - (adica au iesit din productie de peste 30 de ani) :twisted:

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Mie 05-Iul-2006 18:25

Pai Skode nu trebuie sa importam, mai sunt destule nemiscate prin parcari. Aruncam pisicile, sobolanii sau gainile afara din ele si gata, circulam prin Europa.

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Vin 07-Iul-2006 08:20

Iata si reactii oficiale la aberatiile fiscale:

"AutomobiliÂştii cer preÂşedintelui BĂŁsescu sĂŁ nu promulge Codul Fiscal
Andrei ÂŞtefan

AutomobiliÂştii din România protesteazĂŁ ĂŽmpotriva noilor taxe de import pentru maÂşinile second-hand Âşi cer preÂşedintelui Traian BĂŁsescu sĂŁ nu promulge Legea Codului Fiscal, deoarece nu respectĂŁ nici programul de guvernare, nici criteriile de aderare. “Strategia s-a schimbat, dar tot ĂŽn favoarea aceloraÂşi grupuri de interese Âşi noi, cetĂŁĂženii României, vom fi tot «cetĂŁĂženi de mâna a doua». Vom plĂŁti taxe suplimentare, dar nu se vor mai numi taxe ecologice”, se precizeazĂŁ ĂŽntr-un comunicat al Automobil Clubul Român. Noile taxe de import pentru maÂşinile de ocazie au iscat controverse ĂŽntre automobiliÂştii, reprezentaĂži de ACR, Âşi AsociaĂžia ProducĂŁtorilor Âşi Importatorilor de Automobile (APIA). Conducerea ACR acuzĂŁ Guvernul Âşi Parlamentul de protejarea intereselor membrilor APIA , prin introducerea unor taxe inutile, care vor limita accesul românilor la autoturismele la mâna a doua aduse din Occident, la preĂžuri rezonabile. Constantin Niculescu, preÂşedintele ACR, susĂžine cĂŁ, pe lângĂŁ jocurile politice, aceste taxe reprezintĂŁ o ĂŽncĂŁlcare a criteriilor de aderare. “Decizia deputaĂžilor nu este altceva decât o maÂşinaĂžiune, care ĂŽi ajutĂŁ pe cei de la APIA. UitaĂži-vĂŁ pe lista lor cu membri Âşi o sĂŁ vedeĂži cine face parte din aceastĂŁ asociaĂžie. Am citit toate prevederile din Capitolul 1 din negocierile de aderare, Libera circulaĂžie a mĂŁrfurilor, Âşi vĂŁ asigur cĂŁ aceste taxe sunt o ĂŽncĂŁlcare a acestor negocieri”, ne-a declarat Niculescu. În replicĂŁ, directorul APIA, Marius Carp, spune cĂŁ AsociaĂžia e formatĂŁ din societĂŁĂži importante Âşi cu greutate Âşi cĂŁ nu are de gând sĂŁ intre ĂŽn polemicĂŁ cu cei de la ACR. “Unul din membri noÂştri este chiar Dacia Renault, cel mai mare producĂŁtor român. Mai avem Âşi alĂži producĂŁtori cu nume grele, nu sunt 30-40 de persoane fizice adunate de pe cine Âştie unde. Fiecare are dreptul sĂŁ spunĂŁ ce vrea Âşi nu am de gând sĂŁ comentez ce spune domnul Niculescu”, a precizat Carp.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Vin 07-Iul-2006 12:16

parerea mea este urmatoarea: in acest fel, nimeni sau aproape nimeni nu va mai aduce masini sub norma euro 3 pentru ca nu cred ca se gasesc nebuni care sa plateasca 2-3 mii de euro sa aduca un amarit de BX; rezultatul va fi ca tot atitea masini noi se vor vinde, si mai rau, s-ar putea sa creasca pretul la rablele deja existente pe piata. cred ca ar fi fost foarte corect sa introduca o taxa omeneasca, de citeva sute de euro, pentru ca atunci lumea ar fi adus masini cu drag si ei si-ar fi incasat mai multi bani din cauza numarului mare de inmatriculari. in felul in care au facut ei, au lasat vechea taxa de vama, bineinteles cu o alta denumire ca sa aiba voie, dar au cam blocad definitiv importul si au scos din minti pe toata lumea. ceea ce nu vor sa priceapa domnii guvernanti e ca nu poti sa te astepti de la popor sa cumpere masini noi la preturi europene cu venituri rominesti pentru ca pur si simplu iti da cu minus; cica traim intr-o tara care se vrea libera si putem sa alegem, dar, usor usor se mai elimina cite o posibilitate de pe lista si in curind nu vom mai avea ce sa alegem.
daca s-ar putea organiza vreo forma de protest, eu as participa bucuros, dar nu prea ma pricep la treburile astea. mie chiar nu imi vine sa cred ce se intimpla si nici nu am curaj sa ma gindesc unde o sa se ajunga.

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Vin 07-Iul-2006 12:43

@dj01fad
Alternativa o sa ramana goLan. Stim ca Franta ne sustine si mai stim ca Renault e tot din franta si ca fabrica goLanul pe plaiurile mioritice. :twisted:
Fun Citroen

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Vin 07-Iul-2006 13:44

pai aici au si vrut sa ajunga de fapt. este exact ce am zis eu mai sus: este libera alegere, dar te constringe prin taxe sa cumperi balegarul care vor ei cu disperare sa il vinda. asteptam totusi sa vedem daca o sa ramina asa cu toate ca sunt in stare. oricum lumea o sa taca si o sa inghita pentru ca majoritatea sunt prea indiferenti.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 07-Iul-2006 13:59

Uitati-va cine ar fi fost marii perdanti daca s-ar fi introdus taxe de bun simt. Exact Dacia-Renault, dar si importatorii, pentru ca sint destui care aplica strategia "mai bine un BMW seria 5 SH, decit unul seria 3 nou"
Si in felul asta avem posibilitatea de a "alege" un Golan, iar cei care au bani isi vor lua o masina noua din import, poate de la brent valmar sau de la Tariceanu. Pentru ca intre a plati 4000 de euro pt un BX (e doar un exemplu) si a da 8000 pe un Golan, ce veti alege? Simplu, nu? E clar ca taxele astea nu au fost introduse pentru a colecta bani la buget, ci pentru a proteja afacerile unora.
Sint curios care va fi reactia marineleului, pentru ca aici se poate aplica teoria lui cu grupurile de interese. Daca ne uitam putin prin numele de parlamentari, vom intelege. Si aia sint doar oamenii din fata.

@dj01fad: oamenii nu sint indiferenti, e vorba doar de mamaliga romaneasca. Sa ne aducem aminte ce a fost in Franta, cind aia de la guvernare au vrut sa introduca legea primei angajari.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Vin 07-Iul-2006 14:11

daca va mai amintiti actiunea de anul trecut "sa nu cumparam carburanti o zi", cred poate ca ar fi indicat sa se organizeze o actiune de genul sa nu cumpere nimeni masini noi timp de o luna - mai ales dacia si renault - pentru ca ma gindesc ca poate in acest fel s-ar trage un semnal de alarma, sau daca nu asa poate in alt fel. voi ce parere aveti?

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Vin 07-Iul-2006 14:32

Eu ma bag! Doar sa-mi spuneti cand sa nu cumpar nici o masina noua Dacia sau Renault, adica sa-mi spuneti luna... :D .

Serios acum, nu cred ca asta este formula de protest cea mai buna, sau cea castigatoare in acest caz. adevarat ca nu stiu nici solutia, (probabil ca ea nici nu exista). Ne vom resemna in continuare in rablele noastre supraevaluate si mult prea indragite, vor castiga in continuare service-urile de janghine bani frumosi, viata va merge inainte. Ca va merge in Dacie noua sau in BMW vechi, who cares?

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Vin 07-Iul-2006 15:02

ba solutie exista, dar singura problema in gasirea ei e ca trebuie sa puna toata lumea suflet si sa se implice cit mai multi ca sa se schimbe ceva. nu doresc sa o dam nici in extrema cealalta, dar nici chiar in halul asta sa se puna cu taxele pe noi.

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Vin 07-Iul-2006 16:57

dj01fad, promit ca luna asta sa nu cumpar nici o Dacie sau Renault noua.
Ba mai mult, promit sa nu cumpar tot anu asta.

Vezi? Eu fac ceva!!!

Dan Popa
pasionat

taxe import 2007

Mesajde Dan Popa » Vin 07-Iul-2006 19:57

Nick, cum vrei sa-i convingi pe cei care isi cumpara masina noua, deci putin le pasa de taxele pt. masinile SH sau de impozitele pt. masini cu cil. mare. Solutia este sa va grabiti si sa va aduceti masinile anul asta.

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Sâm 08-Iul-2006 07:17

Adicatelea, era mai bine pana acum...?

Înapoi la “Diverse”