GPL - Picasso 1.8 benzina ... se poate pune??

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

b_andrei_ro
simpatizant

GPL - Picasso 1.8 benzina ... se poate pune??

Mesajde b_andrei_ro » Mar 11-Iul-2006 20:31

stie cineva daca se poate pune gpl pe un picasso pe benzina 1.8 benzina, care sa fie autorizat sau de la reprezentanta???

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 11-Iul-2006 21:22

pai tu de ce ti-ai luat Picasso daca n-ai bani sa mergi cu el? scuze pentru raspunsul acid, dar din pacate sinteti cam multi pe aici care si-au cumparat o masina mai mult sau mai putin noua si dupa aia au inceput sa se cramponeze de consum si sincer nu inteleg de ce nu v-ati pus problema asta inainte de a scoate banii din buzunar
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

b_andrei_ro
simpatizant

Mesajde b_andrei_ro » Mar 11-Iul-2006 21:25

cand faci 7500 de km in 3 luni incepi sa te intrebi daca chiar merita benzina. Pentru afara imi place sa merg pe benzina dar pt bucuresti eu zic ca e mai economic GPL.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 11-Iul-2006 22:09

....si dupa cateva mii de km prin bucuresti cu gaz te vei intreba daca merita reparatia motorului, si uite asa...

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Re: GPL - Picasso 1.8 benzina ... se poate pune??

Mesajde WLD » Mar 11-Iul-2006 22:31

b_andrei_ro scrie:stie cineva daca se poate pune gpl pe un picasso pe benzina 1.8 benzina, care sa fie autorizat sau de la reprezentanta???

Se poate pune. Vezi de pilda www.ultragaz.ro .
Nu-i asculta pe cei ce zic ca se distruge motorul-no offence alexd-treaba asta e valabila numai la dacia berlina la care s-au folosit materiale de kkt.
Gt-ul meu are peste 350.000km si a avut instalatie de gaz din 85, imediat dupa achizitionarea de nou, in Olanda. Motorul nu a fost desfacut niciodata.
Pe de alta parte, avand in vedere pretul instalatiei, o sa incepi sa mergi mai ieftin de-abia dupa amortizarea acesteia, adica 20-30000km.

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Mie 12-Iul-2006 00:11

se poate monta si merita investitia la nr de km parcursi lunar de tine,totusi nu te zgirci si sa montezi vreo instalatie turcesca

b_andrei_ro
simpatizant

Mesajde b_andrei_ro » Mie 12-Iul-2006 09:24

am sa ma duc si la Citroen sa vad daca ei pun GPL (desi cred ca o sa rada de mine) si am sa caut niste firme specializate.
Merci WLD pt site. :D

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 12-Iul-2006 10:08

@b_andrei_ro: am mari dubii ca ATS pune instalatii de gaz.
Acum ma bag si eu in vorba, ca doar sint in cunostiinta de cauza.
GPL NU dauneaza motorului. Probleme au fost doar la dacia, dar am auzit de seturi motor schimbate si la 5000 de km, mers pe benzina fara instalatie de gaz, asa ca asta spune totul despre calitatea materialelor.
Cind am schimbat bujiile erau foarte curate, semn ca ardea bine. A trebuit sa le schimb ca iesea compresia prin ele.
Exista mai multe tipuri de instalatii de gaz, in functie de motor, cele cu carburator fiind cele mai simple si deci si cele mai ieftine. De partea cealalta sint instalatiile pentru motoarele cu galerii din plastic, cum ar fi la Solenza, care fiind mai scumpe se amortizeaza mai greu.
Mai trebuie sa stii ceva: butelia de gaz iti va ocupa un spatiu semnificativ din portbagaj. Exista si butelii toroidale, care se monteaza pe locul rotii de rezerva, dar ele sint mai mici si costa mai mult.
Mai poti vorbi cu draku si el are GPL pe BX-ul lui.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”