M-a sunat astazi tatal meu ca mi-a venit acasa o hirtie cum ca nu am asigurare si/sau ITP si mi se suspenda inmatricularea autovehiculului. Evident eu le am pe amindoua, dar baietii dintr-un exces de zel se pare ca comit numai timpenii. Am povestit asta colegilor de birou si unul dintre ei mi-a replicat foarte amuzat "Mi-au venit si mie vreo doua hirtii din astea... problema e ca eu nu am masina!!!" Ma rog, el s-a mutat de curind si poate "hirtiile" fac referire la fostul proprietar.
Se pare ca eu figurez ca fiind neasigurat. M-am uitat la http://cedam.csa-isc.ro si pentru anul 2006 nu figurez ca asigurat. Din pacate seria certificatului de inmatriculare nu mai pot sa o obtin acum, dar pe vremea cind pe site-ul RAR se putea introduce si nr de inmatriculare apaream cu ITP-ul la zi.
Ce e de facut?
Din ciclul "traim in RO si asta ne ocupa tot timpul&quo
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Din ciclul "traim in RO si asta ne ocupa tot timpul&quo
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
Stai linistit ca eu figuram atat in lista de asigurarati cat si in cea de la RAR dar, tot am primit hartie
Pai asta este marea dilema.
Ei recomanda sa te cauti in bazele de date(asigurari-itp; dau si site-urile pe tidula) Daca nu te gasesti trebuie sa mergi la firma de asigurari sau la unitatea itp.In cazul meu, figurez in cele doua baze de date dar, sunt instiintat ca mi se suspenda inmatricularea. Mai departe nu mai este explicat cum ar trebui sa se procedeze. Eu sunt pregatit pt. un eventual proces cu statul daca mi se suspenda inmatricularea...

(nu stiu unde si cum)
Pai asta este marea dilema.
Ei recomanda sa te cauti in bazele de date(asigurari-itp; dau si site-urile pe tidula) Daca nu te gasesti trebuie sa mergi la firma de asigurari sau la unitatea itp.In cazul meu, figurez in cele doua baze de date dar, sunt instiintat ca mi se suspenda inmatricularea. Mai departe nu mai este explicat cum ar trebui sa se procedeze. Eu sunt pregatit pt. un eventual proces cu statul daca mi se suspenda inmatricularea...

- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Astept sa vad sa eu hirtia aia. Am vorbit cu Catalin si daca apar ca neasigurat o sa completez formularul ala de pe site.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Sa va spun ceva interesant, ceva ce tocmai mi s-a intamplat acum vreo cateva minute:
Citind topicul am zis sa mai verific odata (desi apaream in ordine acum vreo doua saptamani)
Pe site-ul asigurarilor - ok
Pe site-ul RAR - nu apaream...Cand pe site-ul respectiv se putea face interogare dupa nr de inmatriculare, eram ok
Completez formularul de sesizare, imi dau un mesaj de genul "inregistrarea a fost facuta cu succes" si inchid pagina.
Peste vreo doua minute, zic sa mai verific odata asa la oha...si surpriza: eram din nou in evidente
Citind topicul am zis sa mai verific odata (desi apaream in ordine acum vreo doua saptamani)
Pe site-ul asigurarilor - ok
Pe site-ul RAR - nu apaream...Cand pe site-ul respectiv se putea face interogare dupa nr de inmatriculare, eram ok
Completez formularul de sesizare, imi dau un mesaj de genul "inregistrarea a fost facuta cu succes" si inchid pagina.
Peste vreo doua minute, zic sa mai verific odata asa la oha...si surpriza: eram din nou in evidente

- WLD
- Admin CITROclub
- Masina: BX 16v '88 si 89
- 2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
- 3: Xsara 2.0hdi stage 1+
Eu apar OK in ambele baze de date si tot am primit hartia. Faza cea mai hilara e ca pt Oltcitul care e cotetz de gaini de vre-o 3 ani am primit instiintare ca nu am ITP, asigurarea nefiind bifata pe hartie:))
In baza CEDAM cautati masina si dupa nr si dupa seria de sasiu. Daca nu apare, faceti sesizare online apoi dati macar un telefon la asigurator. Daca aveti totul in regula in ambele baze de date circulati linistiti. Am intrebat pe cineva care lucreaza la Udriste si mi-a zis ca nu-i nici o problema.
In baza CEDAM cautati masina si dupa nr si dupa seria de sasiu. Daca nu apare, faceti sesizare online apoi dati macar un telefon la asigurator. Daca aveti totul in regula in ambele baze de date circulati linistiti. Am intrebat pe cineva care lucreaza la Udriste si mi-a zis ca nu-i nici o problema.
- retro
- pasionat
- Masina: Xantia II 1.8i 16v
- 2: C5 II 2.0i
E o gluma proasta a MAI. http://www.baniinostri.ro/stiri/stiri.p ... entID=7838
din ciclul"traim in RO si asta ne mananca tot timpul
Asta este ca aia cu Distrigaz: te obliga sa te duci la o firma autorizata de ei, le platesti alora proiectul si tot ce mai trebuie si cand este gata lucrarea si Distrigaz trebuie sa vina sa-ti puna contorul iti spun ca firma respectiva nu le-a virat banii pt. lucrare, ba mai mult, firma a si disparut, asa ca ori mai platesti odata, ori dai firma in judecata.
Baieti, daca aveti actele in regula puteti circula linistiti, indiferent ce va spun ei. Parerea mea este ca legal, nu pot sa anuleze talonul pt. care ai platit, ba mai mult, este al tau personal nu al lor. Ei sunt doar emitentul.
Baieti, daca aveti actele in regula puteti circula linistiti, indiferent ce va spun ei. Parerea mea este ca legal, nu pot sa anuleze talonul pt. care ai platit, ba mai mult, este al tau personal nu al lor. Ei sunt doar emitentul.