am si eu c3
Moderator: Echipa Tehnica
ieri am fost dupa masinuta mea la cluj.
am luat-o in primire. totul e ok , merge bine (inca nu am forjat-o numai pana la 120 ). si consumul e ok ( Cluj-Hunedoara 5.4 l ; cu o viteza medie
destul de mica.
ce sa spun decat ca sunt multumit de ea si sper sa nu-mi faca
probleme
am o intrebare la voi : dealer-ul de la Cluj mi-a zis ca pe la 1500-2000 de km sa merg la ei la o verificare (gratuita) sa vada daca nu au aparut ceva probleme ; voi ati patit la fel?
am luat-o in primire. totul e ok , merge bine (inca nu am forjat-o numai pana la 120 ). si consumul e ok ( Cluj-Hunedoara 5.4 l ; cu o viteza medie
destul de mica.
ce sa spun decat ca sunt multumit de ea si sper sa nu-mi faca
probleme
am o intrebare la voi : dealer-ul de la Cluj mi-a zis ca pe la 1500-2000 de km sa merg la ei la o verificare (gratuita) sa vada daca nu au aparut ceva probleme ; voi ati patit la fel?
este o verificare pe care o recomanda producatorul. scrie si in cartea de garantii. te duci acolo, le spui eventualele probleme (daca apar), ii mai intrebi cite ceva (daca nu stii - cu conditia ca ei sa stie), eventual ti-o urca pe lift si mai verifica una alta pe sub ea.
dar bine sa te duci. nu te costa nimic, poate legi si vreo relatie cu un mecanic pt viitor.
Sa o stapinesti sanatos!! citi mai multi km fara evenimente. si apropos de viteza, simbata am mers cu ea la blana.: 160 km/h in cap la 4500 rotatii, consum instant 8,5l. nu a vrut mai mult de atit.
dar bine sa te duci. nu te costa nimic, poate legi si vreo relatie cu un mecanic pt viitor.
Sa o stapinesti sanatos!! citi mai multi km fara evenimente. si apropos de viteza, simbata am mers cu ea la blana.: 160 km/h in cap la 4500 rotatii, consum instant 8,5l. nu a vrut mai mult de atit.
craso scrie:mai ajutati-ma cu ceva - huse pt. c3 mai ieftine unde gasesc (metro , supermarfket?).
Buna intrebare. Si eu caut asa ceva. Sper ca intr-o luna sa fiu si eu posesor de C3. Din cate am mai citit pe forum, prin Metro s-ar gasi huse Michael Schumacher, care cica ar fie cele mai bune calitativ si se potrivesc bine pe C3. Pretul e undeva pe la 200 RON. A montat cineva husele astea pe C3 si e multumit de ele?
Am trecut si prin Cora si Carrefour si am vazut acolo huse Pufi (sau Puffi?). Pe spate scria ca s-ar potrivi si la C3. Pretul e undeva pe la 150-160 RON. Husele astea vin in 2 variante: U si U+. Dupa ce am studiat atent etichetele, cred ca varianta U+ e mai indicata daca se doreste fractionarea banchetei din spate (husa pt. bancheta spate vine in 2 bucati la U+, nu e dintr-o singura bucata, ca la U). Alte diferente nu am sesizat. Are cineva vreo experienta (placuta sau neplacuta) cu husele astea pe C3?
La ce ar trebui sa fim atenti cand cumparam huse? Ma gandesc sa nu apara probleme cu rozetele de la scaunele din fata sau alte repere ale masinii care nu se potrivesc cu husele.
vldst scrie:Am trecut si prin Cora si Carrefour si am vazut acolo huse Pufi (sau Puffi?). Pe spate scria ca s-ar potrivi si la C3.
Heh, husele de genul acesta se "potrivesc" la toate masinile - cel puÞin În teorie. Practic noi am Încercat sã folosim niºte huse - fix Pufi alea de la Cora - ºi ne-am luat de cap. IncompatibilitãÞile sunt prin punctele esenÞiale: la cotiere, la airbagurile laterale, la sistemul de prindere de sub scaune (practic se acoperã o manetã de reglare a scaunului, nu am gãsit nici o metodã sã "ocolesc" problema), pânã Îmbraci tetierele o iei razna etc.
Dupã un an de "huse" montate (hehe..) doar pe scaunele din faÞã, le-am bãgat frumos la maºina de spãlat ºi le-am dat cadou. Când oi avea bani sau se va distruge tapiÞeria scaunelor voi cumpãra niºte huse originale de la ATS sau din altã parte

DanCld scrie:vldst scrie:Am trecut si prin Cora si Carrefour si am vazut acolo huse Pufi (sau Puffi?). Pe spate scria ca s-ar potrivi si la C3.
Heh, husele de genul acesta se "potrivesc" la toate masinile - cel puÞin În teorie. Practic noi am Încercat sã folosim niºte huse - fix Pufi alea de la Cora - ºi ne-am luat de cap. IncompatibilitãÞile sunt prin punctele esenÞiale: la cotiere, la airbagurile laterale, la sistemul de prindere de sub scaune (practic se acoperã o manetã de reglare a scaunului, nu am gãsit nici o metodã sã "ocolesc" problema), pânã Îmbraci tetierele o iei razna etc.
Dupã un an de "huse" montate (hehe..) doar pe scaunele din faÞã, le-am bãgat frumos la maºina de spãlat ºi le-am dat cadou. Când oi avea bani sau se va distruge tapiÞeria scaunelor voi cumpãra niºte huse originale de la ATS sau din altã parte
Merci mult pentru informatii, DanCld. Si mie mi se par dubioase husele care se lauda ca s-ar potrivi cu o droaie de masini. Pe eticheta de la Pufi scria cum ca ar avea decupaje pentru airbag-urile laterale. Dar presimt ca as avea destule surprize daca m-as lasa prada imboldului de a cumpara niste huse "universale"...
De husele Michael Schumacher in combinatie cu C3 nu stie nimeni cate ceva?
uite aici:
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=1373&highlight=huse
aici prafuit le lauda
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=1255&highlight=huse dar mai poti citi printre randuri
aici nu mai stiu ce sa cred, ca lauda si pufi
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=1574&highlight=huse
capisci?
aici prafuit le lauda

http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=1255&highlight=huse dar mai poti citi printre randuri
aici nu mai stiu ce sa cred, ca lauda si pufi

capisci?

Cosmin
high energy music expression
bezz scrie:uite aici:
aici prafuit le lauda![]()
aici nu mai stiu ce sa cred, ca lauda si pufi![]()
capisci?
Merci mult, bezz. Scuze ca v-am deranjat. Trebuia sa fi bagat si eu un ochi ceva mai atent. Pana la urma nu stiu ce-o sa fac. Daca husele de la ATS costa 8 sau poate chiar 9 milioane nu-s de mine. Se pare ca totusi Pufi-urile alea sau M Schumacher s-ar potrivi pana la urma. Nu stiu de ce DanCld se plangea de Pufi. Vad ca prafuit n-a avut probleme cu montatul Pufi-urilor. In fine, o sa vad de fac cu husele. Deocamdata prioritare sunt covorasele, trusa, triunghiul, extinctorul si alarma. Pe urma mai vedem.
cu placere; vezi ca prafuit are schumacher, jarod are pufi (si dancld da' nu-i plac)
oricum, singura chestie care au as reprosa-o la husele schumacher este sigla cu semnatura lui schummi: 1. sunt fan FINLANDA in F1 (dar nu si in wrc) deci nu-l suport pe neamt 2. sunt cam scumputze.
decisions decisions

oricum, singura chestie care au as reprosa-o la husele schumacher este sigla cu semnatura lui schummi: 1. sunt fan FINLANDA in F1 (dar nu si in wrc) deci nu-l suport pe neamt 2. sunt cam scumputze.
decisions decisions
Cosmin
bezz scrie:cu placere; vezi ca prafuit are schumacher, jarod are pufi (si dancld da' nu-i plac)![]()
![]()
decisions decisions
Nici mie nu prea-mi place Schumacher, n-am fost niciodata fanul lui. Mi-a placut Hakkinen pe vremea cand era in F1. E ciudat ca DanCld a avut atatea probleme cu Pufiurile alea, prafuit in schimb le-a montat fara probleme (poate ca DanCld a cumparat Pufi in versiunea beta, cand nu erau inca suficient testate si adaptate?). Sa vedem, poate o sa m-ajute prafuit cu niste hint-uri. Banii n-ar fi o problema, atata timp cat setul complet de huse (scaune fata cu tetiere + bancheta) s-ar incadra undeva pana in 200-250 RON. Husele lui Schumi am inteles ca s-ar putea cumpara din Metro pe la un pret de 200 RON, cam cu 40 RON mai scumpe decat Pufi.
vldst scrie:bezz scrie:cu placere; vezi ca prafuit are schumacher, jarod are pufi (si dancld da' nu-i plac)![]()
![]()
decisions decisions
Nici mie nu prea-mi place Schumacher, n-am fost niciodata fanul lui. Mi-a placut Hakkinen pe vremea cand era in F1. E ciudat ca DanCld a avut atatea probleme cu Pufiurile alea, prafuit in schimb le-a montat fara probleme (poate ca DanCld a cumparat Pufi in versiunea beta, cand nu erau inca suficient testate si adaptate?). Sa vedem, poate o sa m-ajute prafuit cu niste hint-uri. Banii n-ar fi o problema, atata timp cat setul complet de huse (scaune fata cu tetiere + bancheta) s-ar incadra undeva pana in 200-250 RON. Husele lui Schumi am inteles ca s-ar putea cumpara din Metro pe la un pret de 200 RON, cam cu 40 RON mai scumpe decat Pufi.
Apropos, am uitat sa spun ca la MSCh nu este nevoie sa gauresti partea de sus pentru tetiere, pentru ca au un arici special pentru asta. Acum nu mai stiu ce model am eu ca si aici sunt gramada de modele, dar daca reusesc sa ajung pe 6 august, poate te lipesti sa vii si tu si o sa-ti fac o prezentare completa!
am o mica problema cu noul meu c3.
mi-am pus la dealer boxe in usile din fata(hertz dieci-bass+tweeter in bord) . problema e ca atunci cand e o melodoe cu bass mai puternic si volmumul mai ridicat vibreaza ceva.
nu este fata la usa ca apas cu mana pe ea dar vibratiile nu se opresc.
eu cred ca este ceva in usa care vibreaza la volum mai ridicat(ca ma gandesc ca difuzoarele sunt prinse bine si nu au lasat aia suruburi slabite).
ma gandeam eu ca o sa vibreze fata la usa ca e din plastice dar poate ca e ceva ce se remediaza.
oricum o sa-mi pun difuzoare si in usile din spate si atunci nu trebuie sa dau volumul asa de tare ; dar sunt unele melodii care imi plac mult si vreau sa ascult la maxim dar vibreaza si vibreaza . de cele mai multe ori muzica acopera vibratiile dar eu stiu ca vibreaza si ma supara.
astept sigestii si sfaturi. va multumesc anticipat.
mi-am pus la dealer boxe in usile din fata(hertz dieci-bass+tweeter in bord) . problema e ca atunci cand e o melodoe cu bass mai puternic si volmumul mai ridicat vibreaza ceva.
eu cred ca este ceva in usa care vibreaza la volum mai ridicat(ca ma gandesc ca difuzoarele sunt prinse bine si nu au lasat aia suruburi slabite).
ma gandeam eu ca o sa vibreze fata la usa ca e din plastice dar poate ca e ceva ce se remediaza.
oricum o sa-mi pun difuzoare si in usile din spate si atunci nu trebuie sa dau volumul asa de tare ; dar sunt unele melodii care imi plac mult si vreau sa ascult la maxim dar vibreaza si vibreaza . de cele mai multe ori muzica acopera vibratiile dar eu stiu ca vibreaza si ma supara.
craso scrie:am o mica problema cu noul meu c3.
Ciudata problema. Se manifesta doar cu volumul la maxim sau si la volum mic (sau macar rezonabil)? Presupunand ca toate elementele componente ale usii sunt fixate bine intre ele, iar cablurile din usa sunt cat de cat si ele ancorate ca lumea, nu vad alta sursa de vibratie in usa decat difuzorul in sine. E cumva sunetul difuzorului distorsionat (nu neaparat din amplif) sau se percepe cumva ca exista o alta componenta a usii care vibreaza din cauza vibratiilor transmise de difuzor? Din cate stiu, difuzoarele se monteaza pe niste suporturi speciale, care ar mai trebui sa mai preia din vibratiile difuzorului si sa nu le transmita direct catre usa. La volume mari cred ca conteaza si spatiul din usa rezervat difuzorului, pentru ca la astfel de volume difuzorul pune in miscare un volum mai mare de aer. Daca nu are suficient spatiu in spate, membrana difuzorului nu se va mai misca chiar "liber" si va suporta o presiune mai mare sau mai mica din partea aerului "reflectat" in tabla de la usa. Rezulta de aici o distorsionare a sunetului emis de difuzor si vibratii suplimentare transmise usii.
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”