Service pentru tinichigerie-vopsitorie. Care?

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

E.T.
simpatizant

Service pentru tinichigerie-vopsitorie. Care?

Mesajde E.T. » Joi 20-Iul-2006 07:25

Am gasit-o lovita, foarte usor, cam 1 cm lungime, cativa mm infundata tabla, nici macar vopseaua nu s-a luat.

Cat sa te enervezi ca trebuie sa revopsesti toata zona respectiva...

Acum , masina fiind asigurata casco, unde ma duc s-o repar, ce experiente ati avut cu genu' asta de reparatii?

Ca la ats vad ca abia in septembrie au timp si nu-i musai s-o repar acolo. Si desi e putin lovita, vreau sa iasa ca inainte,nu sa cada vopseaua si chitul dupa 2-3 ani, desi in zona unde e lovita tabla e dubla, nu stiu cum or sa faca,cred ca doar chitul rezolva ...

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Joi 20-Iul-2006 08:33

Pai in primul rand intreaba-ti agentul asigurator (de fap constatator), ca te poate trimite undeva sa-i convina si lui dar si tie, in afara de ATS :lol:
Vezi totusi sa nu fie cea mai ieftina bomba :roll:
Dar daca nu-i asa de grav (hm, 1 cm) si nu esti prea pretentios, nu-ti strica CASCO pe asa ceva, ori mergi cu ea asa si astepti reducerea pentru noua polita anuala, ori astepti sa se mai intample ceva (doamne fereste) si sa mergi atunci pentru ambele chestii.
Cosmin
high energy music expression

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 20-Iul-2006 08:37

Cred ca merita sa incerci procedeul cu ventuza, poate isi revine tabla la loc, Asta in cazul in care nu merge impinsa tabla la loc din directia opusa infundarii.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

bop_78
simpatizant

Mesajde bop_78 » Joi 20-Iul-2006 09:06

Eu am avut doua accidente usoare pana acum. Ambele reparate la Augsburg Colentina.
Prima data, la aripa stanga fata, cativa cm buni langa far + spoiler + far.
A doua oara, aripa stanga spate, ceva mai serios, + spoiler + stop.
Vreau sa zica ca arata destul de bine, numai diferenta de culoare fata de restul caroseriei este vizibila, dar f f discret. Banuiesc ca e ceva ce nu se poate evita in astfel de situatii.
Avand in vedere ca in ambele situatii am avut de asteptat importul de spoilere, nu stiu exact cam cat timp le-ar fi luat numai tinichigeria.
Sper sa te ajute experientele mele.
Bafta si sa nu aveti nici un fel de probleme.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Joi 20-Iul-2006 09:23

@bop: daca o ai gri nu prea ai ce sa-i faci cu diferenta de culoare :cry:
Cosmin

bop_78
simpatizant

Mesajde bop_78 » Joi 20-Iul-2006 09:53

@bezz: Exact gri quartz.

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Joi 20-Iul-2006 12:11

Cum este treaba cu ventuza??? :shock:

Mai nou si a mea a fost lovita in parcare. Adica era parcata cuminte, in rand cu toate celelalte masini... ok... poate a fost putin mai in fata :oops: ) si a trecut unu pe langa ea si mi-a julit tot botu de la un cap la altu.

Mi-a atins masca, pe alocuri s-a luat vopseaua si se vede plasticul negru si mi-a ramas o dunga mata si pe semnul asta _______/\_______ de este el nichelat. Adica acu in loc sa fie nichelat e mat. :D

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 20-Iul-2006 12:48

Nu stiu exact care e treaba cu ventuza, nu am vazut niciodata.
Ornamentul metalic se poate polisha electric cu o pasta speciala. Nici nu banuiti ce surprize o sa aveti.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Joi 20-Iul-2006 18:52

Eu am vazut procedeu asemanator la "wheeler dealers" pe un 924, dar nu cu ventuza: se dadea o gaurica in zona afectata, se insuruba in foaia de tabla o tija cu un fel de tarod intr-un capat si la capatul liber cu un maner special de tragere (din doua bucati, una fixa pe tija si una cu o a doua tija mobila, gen pompa de bicicleta de mana) si dai si trage de manerul mobil pana se indreapta tabla.Acum nu stiu cum au astupat gaurica facuta, ca a fost pauza publicitara si am ratat reinceperea emisiunii, dar am vazut ca inainte de a revopsi aripa respectiva, era data bine de tot la flex, de se vedea tabla nu galvanul, deci posibil sa fi sudat ceva acolo.
Eu am avut un picior dat in aripa de s-a infundat (urma inca o mai am) si pe la ATS mi-au dat cu ciocanelul de jur imprejur, dar asta a insemnat doar limitarea proportiilor dezastrului :lol: Oricum lovitura era pe suprafata curba, sus in zona oglinzii, nu pe plan.
Super frustrant s-o gasesti zgariata sau lovita intr-o parcare :cry: .
Cosmin

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Joi 20-Iul-2006 19:12

gaura se astupa prin sablare cu cositor sau cu fibra de sticla.Ventuza se foloseste cand portiuni mari sunt infundate (ex aripa fata Dacia lovita de minge).

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Joi 20-Iul-2006 20:39

Acum am si Fordul lovit. A dat un pustiulica cu permisul de 3 zile cu spatele fara sa se asigure.
Sunt curios daca portiera o sa o schimbe sau o sa o ia la ciocan. :D
Taicamiu zice ca o schimba, eu cred ca o ciocanesc.

Fordul e gri. :oops:

bop_78
simpatizant

Mesajde bop_78 » Vin 21-Iul-2006 08:50

Eu am o lovitura pe aripa spate dreapta, undeva sus, spre stop, intr-o zona de unde eu nu-mi dau seama cum s-ar putea actiona de dedesubt, pentru ca este chiar pe colt. O am de toamna trecuta, din parcarea Carrefour Colentina. Este de marimea unui pumn si cred ca tot prin acelasi procedeu a si aparut. Pur si simplu am gasit-o acolo cand m-am intors cu cumparaturile.
Banuiesc ca singura modalitate de a o indrepta este tot un fel de ventuza sau tija. Mai rau este ca vopseaua sta sa sara si n-o sa scap de revopsire. Tot la Augsburg, la o intrebare informativa, mi-au spus (iarna trecuta) ca toata distractia m-ar costa 500 RON.

E.T.
simpatizant

Mesajde E.T. » Vin 21-Iul-2006 10:51

Vad ca se vorbeste de augsburg.Sper sa nu fie ca la pomu' laudat.

Oricum, de revopsit tot se revopseste daca e infundata tabla, chiar daca nu e sarita vopseaua , am observat. Eu cred ca genul asta de lovituri,la imbinari, colturi, pe unde nu se poate indrepta din interior , chitul face legea.

bop_78
simpatizant

Mesajde bop_78 » Vin 21-Iul-2006 11:43

Numai eu am adus vorba de acest service. Si a fost singurul cu care am intrat in contact, astfel incat nu am termen de comparatie.
Asa ca lista ramane deschisa (experientelor prin care ati trecut voi. Eu sper sa o fi incheiat deja :)

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Vin 21-Iul-2006 11:57

Metodele de indreptare difera in functie de experienta tinichigiului , chitul in strat gros crapa.

Înapoi la “Diverse”