scut C3

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

kata
pasionat

Mesajde kata » Mar 25-Iul-2006 13:21

riscul e f f mic si poate aparea in situatii doesebite.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 25-Iul-2006 13:34

kata scrie:riscul e f f mic si poate aparea in situatii doesebite.

Merci mult pentru info, kata. Evaluarea riscului depinde intr-o mare masura si de sofer. Nu sunt nebun sa gonesc pe un drum plin de gropi. Dar incerc intotdeauna sa pun raul inainte. Oricat as incerca sa evit gropile si sa protejez masina, mai nimeresc totusi macar cate una. Asta e un lucru care se-ntampla oricui. Problema e sa vezi din timp groapa, sa nu fii luat prin surprindere si sa franezi cand e deja prea tarziu.

Cred ca pana la urma o sa ma limitez la a monta un scut de plastic (banuiesc ca C3 nu vine din fabrica nici macar cu scut de plastic, dar mai astept si alte raspunsuri de la cei cu C3). Si o sa ma feresc ca dracul de tamaie de gurile de canal si de borduri... :twisted:

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 25-Iul-2006 13:36

Ca pretul cerut pe scutul de tabla e mare, nu e nici o indoiala, insa in acelasi timp e extrem de util in RO. Un scut de plastic mi se pare un soi de frectie. oricum banuiesc ca e ceva casant, facut sa se sparga la prima piatra care loveste mai tare. Intrebare intrebatoare: un scut nu se poate face si la un atelier care are dotarile necesare? Adica un aparat de sudura, niste tabla, niste profile rotunde si niste suruburi... Sau masina e in garantie si te joaca baietii cum vor ei cu garantia?
In urma cu multi ani, tatal meu a ajuns sa mearga pur si simplu cu scutul pe o sina de tramvai. Daca scutul nu ar fi fost metalic, masina ar fi ramas acolo, pentru ca sina aia s-ar fi proptit pur si simplu in motor. :minigun:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 25-Iul-2006 14:02

nicum scrie:Ca pretul cerut pe scutul de tabla e mare, nu e nici o indoiala, insa in acelasi timp e extrem de util in RO. Un scut de plastic mi se pare un soi de frectie. oricum banuiesc ca e ceva casant, facut sa se sparga la prima piatra care loveste mai tare. Intrebare intrebatoare: un scut nu se poate face si la un atelier care are dotarile necesare? Adica un aparat de sudura, niste tabla, niste profile rotunde si niste suruburi... Sau masina e in garantie si te joaca baietii cum vor ei cu garantia?
In urma cu multi ani, tatal meu a ajuns sa mearga pur si simplu cu scutul pe o sina de tramvai. Daca scutul nu ar fi fost metalic, masina ar fi ramas acolo, pentru ca sina aia s-ar fi proptit pur si simplu in motor. :minigun:

Nu prea cred ca ATS-ul m-ar lasa sa montez scutul in alta parte decat la ei, asta daca mai vreau sa am garantie la masina. E nitel laborioasa treaba, asta chiar si cu scutul Citroenului de la mama lui. Trebuie sudate niste traverse sub motor si d-abia dup-aia ai pe ce sa prinzi scutul sub baia de ulei. Oricum as lua-o, tot la sudura ajung cu scutul de tabla.

Asta chiar n-am mai auzit sa-ti sara sina de tramvai in baia de ulei. Dar in pitoreasca noastra capitala te poti astepta la orice. Adevarul e ca am vazut destule sine de tramvai desprinse, gata-gata sa fericeasca pe primul ghinionist. Trebuie doar sa fii omul potrivit la locul si momentul potrivit... Ma mir totusi ca scutul tau a rezistat la impactul ala devastator si n-a fost perforat de sina de tramvai. E chiar asa groasa tabla aia de la scut?

dj07mcv
just curious

scut C3

Mesajde dj07mcv » Mar 25-Iul-2006 14:32

Nu cred ca riscul de a sparge baia de ulei este asa mare, insa la drumurile din Romania cred ca un scut de plastic (al carui pret de peste 4 mil. este oricum prea mare) nu are o viata prea lunga. Eu ma tot intreb ce naiba e asa de scump (400 EUR) la un scut de tabla? Ce suporti complicati trebuie pusi acolo?

vldst
pasionat

Re: scut C3

Mesajde vldst » Mar 25-Iul-2006 14:55

dj07mcv scrie:Nu cred ca riscul de a sparge baia de ulei este asa mare, insa la drumurile din Romania cred ca un scut de plastic (al carui pret de peste 4 mil. este oricum prea mare) nu are o viata prea lunga. Eu ma tot intreb ce naiba e asa de scump (400 EUR) la un scut de tabla? Ce suporti complicati trebuie pusi acolo?

O fi facut din tabla blindata anti-tanc poleita cu aur la exterior :lol: ! Nici eu nu pot sa-mi explic pretul atat de mare. Ma intreb daca "adaosul" la pretul asta urias e al ATS-ului sau cei de la Citroen din Franta au si ei contributia lor. Suportii aia sunt de fapt niste traverse, care in mod normal ar trebui sudate din fabrica. Dar pentru ca romanul e sarac, evident ca sunt mari sanse ca suportii respectivi sa lipseasca din configuratia standard si trebuie comandati odata cu scutul. Eu am intrebat la Augsburg si mi-au dat un pret orientativ de 7-9 milioane pentru un scut metalic de C3, dar m-au intrebat daca am sau nu suportii de fixare ai scutului montati din fabrica. Tare mi-e ca si cu Augsburg iesi la un pret apropiat de cel al ATS-ului (scut + suporti + manopera) si la asta se mai adauga si eventulalele probleme de garantie cu ATS daca montezi scutul la Augsburg.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 25-Iul-2006 16:15

@vldst: e vorba de masina tatalui meu, o dacie break, care avea scut din fabrica, dar a fost imediat intarit de tatal meu si atentie!!! dat cu vaselina :!: :!: :!:
Povestea s-a petrecut cam in halul urmator: la o intersectie, se lucra cica la calea de rulare, la un macaz parca si era lipsa o bucata de sina cam de 1m si inainte de sina era o gaura cu lungimea de aprox 1m, si care se tot adincea usor pina la adincimea maxima de 20 si un pic de cm. Evident nu era nimic care sa semnalizeze treaba asta. Fiind noapte, capcana cu pricina a fost vazuta prea tirziu si sina a lovit din fericire exact pe mijlocul scutului ca daca agata o bascula era jale. Apoi rotile au intilnit din nou asfaltul si masina s-a ridicat, dar norocul a fost cu carul pentru ca altfel se puteau intimpla lucruri nasoale.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mar 25-Iul-2006 18:44

pune-ti scut metalic, pe cel de plastic l-am spart si l-am lipit si iar l-am spart de cateva ori, si ma consider un sofer prudent.Dupa 5 luni am luat scut metalic si mi l-am montat singur (ce-i drept nu a necesitat adaptari, a costat vreo 6 mil la ATS, ca nu stiam ca il pot gasi in alte locuri).
Chestia cu garantia este o mare frectie, ce se poate strica la masina daca pui un scut fabricat intr-un atelier sau adaptat de la alta masina (solenza cum zicea cineva mai sus).Acum sa nu tremuri si sa-ti rozi unghiile de fiecare data cand vei umbla la masina din cauza garantiei, fii si tu mai infipt mai omule! :lol:
Cosmin
high energy music expression

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mar 25-Iul-2006 19:11

Completare la ce am spus acum multĂŁ vreme: maÂşina noastrĂŁ nu a venit cu suporĂžii de scut din fabricĂŁ, aÂşa cĂŁ alea 16 milioane se transformĂŁ ĂŽn 2 x 3 mil suporĂžii, 5 mil scutul, iar restul manoperĂŁ Âşi TVA.

În orice caz, eu personal nu vreau sã mã gândesc la a conduce prin România o maºinã fãrã scut metalic sub motor - nu de alta dar mai prinzi o trecere de cale feratã gen Lujerului, pe care dacã nu o abordezi bine te dai cu botu de pãmânt de tragi pe dreapta ºi te iei de cap, sau te mai duci prin vreo excursie - sã zicem prin Mãrginimea Sibiului, ºi te trezeºti cã o iei pe o scurtãturã care se traduce în 3-4km de drum de pãmânt, unde s-ar putea ca nici platforma sã nu vinã dupã tine :twisted:

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mar 25-Iul-2006 19:41

Offtopic:
DanCld de ce pe aici esti singurul care se refera la masina cu masina noastra?
Nu de alta, dar pe aici toata lumea spune masina mea. :lol:

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mar 25-Iul-2006 20:04

Arise scrie:Offtopic:
DanCld de ce pe aici esti singurul care se refera la masina cu masina noastra?
Nu de alta, dar pe aici toata lumea spune masina mea. :lol:

:mrgreen:

CĂŁ e maÂşina familiei, de-aia 8)

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 25-Iul-2006 20:48

Multumesc tuturor pentru sfaturile date. Pana acum am intalnit pareri impartite. Unii spun ca e bun scutul metalic, altii ca nu merita sa dai atatia bani pe el. Cum eu sunt mai precaut din fire si prefer sa dau un ban, dar sa stiu ca nu-l mai am :D (macar ma simt eu cat de cat mai linistit), probabil voi face pana la urma efortul necesar si voi monta un scut metalic. Ce nu inteleg eu este de ce la alte marci de masini scutul e MULT mai ieftin decat la Citroen. Am vorbit cu un coleg cu Skoda Octavia 2 si spunea ca tot pachetul de drumuri grele (scut + garda inaltata la sol) l-a costat doar vreo 100 de Euro :shock: .

Of, nici macar nu am inca masina si ma-ngrozesc deja cati bani trebuie sa bag in ea :( . O s-o iau incetul cu-ncetul si o sa cumpar lucrurile de care este intr-adevar nevoie. Scutul metalic este acum pe lista de prioritati. Si cand ma gandesc cate chestii trebuie sa mai iau (covorase, alarma, tava de portbagaj, radio CD + boxe, samd).

Bezz, o sa-ncerc sa tin seama de sfatul tau si n-o sa ma mai sperii de vorbele celor de la ATS cand e vorba de garantie. Faza e ca oamenii de la ATS se contrazic de multe ori ei intre ei si te induc in eroare. Unul imi spune ca nu pot sa-mi montez alarma decat la ei, altul imi spune ca pot sa ma duc la orice firma omologata RAR fara absolut nicio problema. Pe undeva as prefera sa nu ma mai incurc atata cu garantia. Sunt inginer, imi place sa mesteresc si cred ca multe probleme le-as putea rezolva si singur cu ajutorul unor pareri avizate, desigur. Acolo unde nu ma pricep nu ma bag, ca nu vreau sa experimentez pe masina mea. Dar daca tot dau atatia bani pe o masina noua cu garantie, e preferabil sa ma gandesc cat de cat inainte sa bag surubelnita unde nu-mi fierbe oala :twisted:.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 26-Iul-2006 08:04

Parerea mea este ca nu merita sa iei scut metalic daca stii ca nu vei merge pe drumuri naspa cu ea, si aici nu ma refer la gropile din Bucuresti ci drumuri de tara cu coclauri multe si etc.
Acelasi lucru il vroiam si eu pt C4, m-am linistit repede, cand am vazut ca este putin probabil sa o ating dedesubt, in conditii normale de drum.

Pachetul ala la Skoda costa 100EUR daca intr-adevar costa atat, pentru ca l-a comandat cand a comandat masina, nu l-a pus dupa ce i-a venit masina. Tot ce vrei sa cumperi de la reprezentanta dupa ce vine masina, te usuca de bani..vezi ex. alarma,jenti, senzori de parcare...etc.

kata
pasionat

Mesajde kata » Mie 26-Iul-2006 08:31

vldst scrie:Scutul metalic este acum pe lista de prioritati. Si cand ma gandesc cate chestii trebuie sa mai iau (covorase, alarma, tava de portbagaj, radio CD + boxe, samd).

lasa scutul mai la coada pe lista de prioritati. mergi si tu un pic cu masina si o sa vezi ce riscuri sint fara scut si daca merita.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 26-Iul-2006 08:42

Pai unde vine scutul nu fierbe nici o oala :))
Si nu e graba cu scutul acum, daca tot nu l-ai luat din start.
Deci mergi cu masinuta, vezi cum se catara pe borduri, traversari la nivel etc si tu vei stii daca vrei scut.
Eu mi-am luat scutul inainte sa intru pe vreun drum forestier, la aeroport exista un drum tehnologic care era parca iesit din bombardament, pe acolo il spargeam de fiecare data; la un an si ceva au asfaltat drumul ca-n palma, dar scutul si-a dovedit utilitatea :wink:
Pachetul drumuri grele la Octavia e la acest pret ca optiune, daca-l pui tu ulterior nu stiu daca-s aceiasi bani :roll:
Cosmin

high energy music expression

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”