am si eu c3
Moderator: Echipa Tehnica
poate ca astept prea mult de la difuzoare . inainte am avut pe dacie niste blaupunkt din alea mari ovale pe 3 cai care te scoteau din masina (ajutate si de portbagaj) . ma gandesc ca usile nu ofera un bass chiar asa de puternic ca si portbagajul , asa ca o sa-mi pun si in usile din spate boxe
(tot hartz ) si atunci spaer ca nu va trebiu sadau volunul asa de tare incat sa inceapa vibratiile.
(tot hartz ) si atunci spaer ca nu va trebiu sadau volunul asa de tare incat sa inceapa vibratiile.
craso scrie:poate ca astept prea mult de la difuzoare . inainte am avut pe dacie niste blaupunkt din alea mari ovale pe 3 cai care te scoteau din masina (ajutate si de portbagaj) . ma gandesc ca usile nu ofera un bass chiar asa de puternic ca si portbagajul , asa ca o sa-mi pun si in usile din spate boxe
Inteleg ca tu chiar vrei sa asculti muzica TARE in masina. Au mai fost cateva persoane care au scris pe forum ca sunt multumite cu calitatea auditiei in doar doua boxe montate pe usile din fata. Cea mai buna solutie daca vrei sa poti obtine un volum mai mare in conditii de calitate rezonabila este cea pe care ai spus-o si tu: inca un rand de boxe pe usile din spate. Eventual si un subwoofer si un amplif separat

craso scrie:mai inainte am fost la masina si am ascultat o melodie cu bass mult.
inreadevar de la un anumit volum difuzorul distorsioneaza dar parca se
mai aude si o vibratie suspecta in partea dreapta(nu-mi dau seama exact unde la usa din fata sau mai in spatele masinii).
Ca bine zici ... cu lipsa bass-ului. E intr-adevar o problema ! Sincer iti spun, degeaba mai pui 2 boxe in spate...nici nu le simti ! Si pe mine ma deranjeaza ca n-am bass, desi casul e un Panasonic de (4x50 W) si boxele sunt si ele , Magnat-uri de generatia a-2-a , care au un raspuns destul de bun in frecventa , mai prost cu incinta acustica, care este practic inexistenta in cele 4 usi !
Solutia ar fi un tub de bass... ori in portbagaj, ori sub scaunul pasagerului !
Daca il pui in portbagaj, eu ma gandeam sa-l faci detasabil si cu mufe, ca in caz ca ai nevoie de spatiu, sa-l lasi acasa...
Daca iti pui boxe in cartonul ala de la protbagaj, ca sa reiterezi indeea cu Dacia (si eu aveam la fel la vechea Dacie) , nu faci nimic, ca o sa vibreze rau de tot si nici nu o sa mai poti sa scoti cartonu' in caz ca vrei sa cari ceva mai voluminos !!!
Bine, ar fi mult de comentat si pe seama radio-CD-urilor astora...care nu debiteaza mai mult de 4x25 W in ciuda reclamei de pe cutie de 4 x 50 sau chiar 4 x 55 W...

pentru portbagaj...gasesti in Carrefour la 1000 RON - arata ca o cutie patrata cu un difuzor destul de mare, cred ca are un diametru de 20 - 25 cm... si cu amplif inauntru, deci subwoofer activ !
Iar pentru scaunul din fata, sunt unele tuburi de bass foarte subtiri si cred ca intra cu succes sub scaun !
Vezi pe la magazinele de langa Conex Electronic - pe Str. Maica Domnului.
Dar sunt pasive, adica iti trebuie si un etaj amplificator special pentru woofer ! asta daca nu are deja astfel de iesire radio-Cd-ul tau !
Ce radio Cd ai ?
Iar pentru scaunul din fata, sunt unele tuburi de bass foarte subtiri si cred ca intra cu succes sub scaun !
Vezi pe la magazinele de langa Conex Electronic - pe Str. Maica Domnului.
Dar sunt pasive, adica iti trebuie si un etaj amplificator special pentru woofer ! asta daca nu are deja astfel de iesire radio-Cd-ul tau !
Ce radio Cd ai ?
am un cd panasonic model mai vechi ( are 2 ani- pe atunci era cel mai slab model cu mp3 ). mersi mult de informatii dar e o mica problema : eu sunt din Hunedoara nu din Bucuresti asa ca mai bine sa-mi spui exact un model de subwoofer care sa-l caut ca poate gasesc aiciprin judet sau daca nu fac comanda pe net.asa ca daca poti sa-mi spui exact un model al unei marcii de subwoffer ar fi super. oricum cred ca tot pun boxe in usile din spate , cel putin pana gasesc subwofeer-ul potrivit ( si conving sotia sa il pun si sa nu faca fite cu garantia la partea electrica dealer-ul de unde am luat masinuta)
vezi pe acest site:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/SAL/XB-8-AHX/
Eu , ma gandesc sa masor spatiul de acolo de sub scaunul pasagerului si sa gasesc un tub care sa-mi convina...
Poti face si tu la fel...
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/SAL/XB-8-AHX/
Eu , ma gandesc sa masor spatiul de acolo de sub scaunul pasagerului si sa gasesc un tub care sa-mi convina...
Poti face si tu la fel...
-
- pasionat
sa iti spun ca am montat dif. ovale in placa din spate si se aude excelent,nu vibreaza,nu se rupe efectul quatrofonic e impecabil,si cand o sa poti sa montezi TUB de bass sub scaun,ti-l cumpar eu.sunt niste suburi mici pasive dar nu fac nici un ban,pacaleli.daca vrei sa scoti tablia sau subwooferul simplu-deconectezi firele.2 minute iti ia
Am avut si eu pe placa din spate 2 difuzoare mari de 45 cm diametru de 75 W reali si o statie HK legata la un ridicator de tensiune de 12V/1000W...
Si cand am dat la maxim intr-o zi...a sarit luneta in sus...am cautat-o, am pus-o la loc cu 4 cleme si am plecat mai departe...
In alta zi a cazut placa cu tot cu difuzoare in portbagaj, unde aveam o salata boeuf si un tort de frisca cu caise f.bun ...si iti cam dai seama ce s-a intamplat...
Nu merge pe placa aia, daca vrei ceva putere, adik un 2x75 W reali si cu bass mai calumea, se rupe de tot, e doar un plastic ordinar...si n-ai nici incinta.
Iar sub scaun, am masurat inaintea voastra desigur, si am cam 1.5 decalitri, ceea ce e destul si se poate face la traforaj o cutie de pal, si cu un difuzor bunutz chinezesc si un amplif. kit de 2x70W sau 1x100 W in punte, luat din comert, la 35-40 RON te rezolvi autentic.
Si cand am dat la maxim intr-o zi...a sarit luneta in sus...am cautat-o, am pus-o la loc cu 4 cleme si am plecat mai departe...
In alta zi a cazut placa cu tot cu difuzoare in portbagaj, unde aveam o salata boeuf si un tort de frisca cu caise f.bun ...si iti cam dai seama ce s-a intamplat...
Nu merge pe placa aia, daca vrei ceva putere, adik un 2x75 W reali si cu bass mai calumea, se rupe de tot, e doar un plastic ordinar...si n-ai nici incinta.
Iar sub scaun, am masurat inaintea voastra desigur, si am cam 1.5 decalitri, ceea ce e destul si se poate face la traforaj o cutie de pal, si cu un difuzor bunutz chinezesc si un amplif. kit de 2x70W sau 1x100 W in punte, luat din comert, la 35-40 RON te rezolvi autentic.
-
- pasionat
-
- pasionat
si in general,cu un head unit bun poti selecta ca pe boxele masinii sa se auda medii si inalte,deci nu-ti trebuie incinta...si pe sub doar bassul.sas ca pt dif din spate pt ce ti-ar trebui incinta?
se aud de 2 ori mai bine pe placa,decat in usile din spate,de 13cm.pe peugeot am avut la fel si un subwoofer jbl in incinta de 400w rms,2 bobine, statie kicher monobloc de 600w si nu mi-a sarit niciodata luneta,de asemenea si boxele din masina 6 la numar numai jbl erau amplificate.deci 3 statii deodata,+condensator 5 farazi dietzaveam aprox 1000 w rms.nu mi-a sarit sau spart nimik
se aud de 2 ori mai bine pe placa,decat in usile din spate,de 13cm.pe peugeot am avut la fel si un subwoofer jbl in incinta de 400w rms,2 bobine, statie kicher monobloc de 600w si nu mi-a sarit niciodata luneta,de asemenea si boxele din masina 6 la numar numai jbl erau amplificate.deci 3 statii deodata,+condensator 5 farazi dietzaveam aprox 1000 w rms.nu mi-a sarit sau spart nimik
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”