Eu unul nu sunt, nu am fost niciodata poate doar la mine in casa, in camera, insa, cand iau contact cu exteriorul, bag capul in pamant...
Toata povestea asta cu mandria de roman, a inceput de cand am fost chestionat si parachestionat aici in Finlanda la aeroport, cu toate ca am viza de rezidenta,permis de munca, contract de munca pe perioada nedeterminata. Pana nu le-am aratat Id-ul de la firma unde lucrez, nu s-au linistit..Am scapat ieftin eu . Un prieten de al meu care este cu mine aici, a venit cu sotia, imbracat la 4 ace,cu rezidenta, permis de munca, tooot tot ce trebuie, omul mare manager la Nokia, si surpriza.....direct in camera de facut poze si de amprente l-au dus. Timp pierdut vreo 2 ore, norocul lui ca era aici, si nu depindea de alte avioane si etc...Raspunsul lor la aceasta actiune: Asa a venit directiva ca sa ne facem o baza de date cu cetatenii romani care vin pe teritoriul nostru, deoarece s-a deschis piata locurilor de munca aici si pentru ei....
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Astazi, am vazut din nou ce inseamna sa fi roman, sa scrie pe pasaportul tau Romania, si asta aici aproape de noi la nemti.Dupa amiaza asta asteptam niste oaspeti din tara, respectiv prietena mea si sora mea. Au ajuns in Munchen si surpriza, de la ora 10 pana la ora 16:00 sechestrate de-a dreptul intr-o camera, cu mii de intrebari, mii de insinuari etc etc,cu verificari facute aici in Finlanda pt persoana mea, de am fost nevoit sa intervin cu telefoane la ambasada Romaniei din Munchen pentru clarificarea situatiei, si chiar nu ma asteptam ca cei de la ambasada sa fie atat de operativi, insa nu au ezitat sa imi spuna ca se intampla frecvent astfel de cazuri..Aveau avion la ora 13:00 bineinteles ca l-au pierdut datorita vamesilor nemti, care isi faceau datoria...cu destul exces de zel insa.Tot e bine insa ca Lufthansa a suportat biletele pt cursa urmatoare.
Pe langa ele alti inca vreo 6 romani si un bulgar....toate astea pentru ca:
1. Sunt romani, si reputatia noastra de romani in lume e cea care e.
2. Au fost niste precedente super naspa cu romani la munchen in aeroport, s-au parlit nemtii urat de tot si acum oricine pare mai suspect, sau pur si simplu exista asemanari cu persoane cautate(exact cazul prietenei mele, s-a nimerit sa fie la fel prenumele si data nasterii cu a uneia care a a facut prostii pe acolo
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Romania tara de kkt, gunoiul Europei asa e vazuta....as da orice pentru a scrie pe pasaportul meu altceva.....

Zici ca emigrezi si scapi de Romania, dar uite numele asta de Romania, si faptul ca tu esti roman te urmareste peste tot...si nu prea poti sa schimbi asta, doar cu alta cetatenie.