asa revizii sa aveti toti!

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

bezz
pasionat

asa revizii sa aveti toti!

Mesajde bezz » Vin 05-Mai-2006 19:12

zi mare astazi (aiurea)
revizie xsara 33500 km sau 15 luni de la ultima revizie (cum vreti voi)
progamare ora 15.00, venit 14.50, predat masina, explicat probleme ( :lol: sa nu radeti, dar astea au fost problemele: lipsa doua capse plastic fixare aparatori noroi fata, lipsa doua suruburi de la masca ventilator ( le-am rupt cand am umblat la claxon :oops: ) claxon racit (dar le-am zis sa nu umble la el) si CAM ATAT :!: )
au preluat masina, fug 15 minute la sama service sa ma programez pentru ITP, ma intorc, urc in sala obscura si dupa alte 10 min imi iau masina in primire.au urcat-o, au coborat-o, i-au scos scutul, uleiul etc, tacticos in 50 min i-au facut baietzii toata revizia.
dupa aceea a mai durat din pacate vreo 45 minute sa se intocmeasca devizul si factura (probabil a fost aglomerata receptia, nu e o crima, m-am tot bagat prin c1 si c4, am citit ziaru, nu m-am plictisit.
COSTURI (in ron fara tva):
-manopera revizie standard 84
-filtru ulei 27.8
-filtru "cu" polen :twisted: 50.8 hapciu
agrafe fixare 4.6
GRAND TOTAL (incl TVA) 199 RON :prayer:
am mai luat de la butic:
-claxon 108
-sapca citroen nike :?: :?: 22.62
- tricou pluriel 68.8
-sapca pluriel 31.76
TOTAL mofturi 274.9
ABSOLUT toate problemele s-au rezolvat (inclusiv claxonul, pe care l-am schimbat eu pe seara, feriti-va ca am goarna din nou :twisted: ).
Ulei am adus de acasa (havoline 5W40, motorul toarce foarte bine, nu simt diferente) si baietii mi-au pus in portbagaj bidonul cu restul, sa am sa completez.
@mugurel : din pacate nu mai sunt camasi citroen wrc (daca tu ai la promotor pune-mi si mie una deoparte te rog, merci)
o miniatura xsara wrc 152 ron :shock: aici m-am oprit si am zis ca mai pun 50 ron si iau maneta la regulatorul de viteze
de la ATS fuga la sama (era 17.30) si acolo alte cheltuieli:
- ITP 175 ron (cu tva)
- indreptat janta, alte servicii conexe 90 ron ( cu tva)
ITP-ul a fost facut pe bune, cu teste noxe (moaaamaaa, ce parturi scotea), cu frane, cu electrica etc...tata imi zisese ca se uita la tabla si in 15 minute se rezolva tot :twisted: aiurea a durat vreo 50 min
Se pare totusi ca scot prea mult fum la acceleratie (mi-a forjat-o de 5 ori pana a intrat in parametri) si din cauza asta as avea si consumul usor mai ridicat (mixt am acu 6,7 %) oricum, n-am de gand sa umblu pe la ea, poate sa-mi iau chilot automat, sa-mi regularizez regimul de mers :lol:
cam atat, lume putina in showroom dupa masini, receptia parca nici aia nu gemea de lume, am vazut masina lui catalin (wld) in parcare, l-am asteptat cateva minute sperand sa iasa dar a trebuit sa plec, inca trei xsare ori la revizie ori in reparatii...
ps. am schimbat trei vorbe cu un nene foarte trist, cu c5 nou noutz, care s-a declarat nemultumit de cum ii lucrau baietzii la masina cu probleme (nu a apucat sa se destainuie mai mult ca a trebuit sa coboare) iar eu am laudat brandul totusi, decent, fara a da ca exemplu "problemele" masinii mele si am recomandat forumul unei domnisoare cu c3 (de firma).in rest nimeni la taclale.
viata este asa frumoasa
ps cu atat mai mult cu cat azi am aflat ce asi fi patit de ma prindea politia cu itp expirat de 2 luni :finga: I woz luky
bafta
Cosmin
high energy music expression

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 05-Mai-2006 20:17

Deci se pare ca se poate :!:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

COSTIN MUNTEANU
pasionat

Re: asa revizii sa aveti toti!

Mesajde COSTIN MUNTEANU » Lun 08-Mai-2006 14:59

bezz scrie:zi mare astazi (aiurea)
revizie xsara 33500 km sau 15 luni de la ultima revizie (cum vreti voi)
progamare ora 15.00, venit 14.50, predat masina, explicat probleme ( :lol: sa nu radeti, dar astea au fost problemele: lipsa doua capse plastic fixare aparatori noroi fata, lipsa doua suruburi de la masca ventilator ( le-am rupt cand am umblat la claxon :oops: ) claxon racit (dar le-am zis sa nu umble la el) si CAM ATAT :!: )
au preluat masina, fug 15 minute la sama service sa ma programez pentru ITP, ma intorc, urc in sala obscura si dupa alte 10 min imi iau masina in primire.au urcat-o, au coborat-o, i-au scos scutul, uleiul etc, tacticos in 50 min i-au facut baietzii toata revizia.
dupa aceea a mai durat din pacate vreo 45 minute sa se intocmeasca devizul si factura (probabil a fost aglomerata receptia, nu e o crima, m-am tot bagat prin c1 si c4, am citit ziaru, nu m-am plictisit.
COSTURI (in ron fara tva):
-manopera revizie standard 84
-filtru ulei 27.8
-filtru "cu" polen :twisted: 50.8 hapciu
agrafe fixare 4.6
GRAND TOTAL (incl TVA) 199 RON :prayer:
am mai luat de la butic:
-claxon 108
-sapca citroen nike :?: :?: 22.62
- tricou pluriel 68.8
-sapca pluriel 31.76
TOTAL mofturi 274.9
ABSOLUT toate problemele s-au rezolvat (inclusiv claxonul, pe care l-am schimbat eu pe seara, feriti-va ca am goarna din nou :twisted: ).
Ulei am adus de acasa (havoline 5W40, motorul toarce foarte bine, nu simt diferente) si baietii mi-au pus in portbagaj bidonul cu restul, sa am sa completez.
@mugurel : din pacate nu mai sunt camasi citroen wrc (daca tu ai la promotor pune-mi si mie una deoparte te rog, merci)
o miniatura xsara wrc 152 ron :shock: aici m-am oprit si am zis ca mai pun 50 ron si iau maneta la regulatorul de viteze
de la ATS fuga la sama (era 17.30) si acolo alte cheltuieli:
- ITP 175 ron (cu tva)
- indreptat janta, alte servicii conexe 90 ron ( cu tva)
ITP-ul a fost facut pe bune, cu teste noxe (moaaamaaa, ce parturi scotea), cu frane, cu electrica etc...tata imi zisese ca se uita la tabla si in 15 minute se rezolva tot :twisted: aiurea a durat vreo 50 min
Se pare totusi ca scot prea mult fum la acceleratie (mi-a forjat-o de 5 ori pana a intrat in parametri) si din cauza asta as avea si consumul usor mai ridicat (mixt am acu 6,7 %) oricum, n-am de gand sa umblu pe la ea, poate sa-mi iau chilot automat, sa-mi regularizez regimul de mers :lol:
cam atat, lume putina in showroom dupa masini, receptia parca nici aia nu gemea de lume, am vazut masina lui catalin (wld) in parcare, l-am asteptat cateva minute sperand sa iasa dar a trebuit sa plec, inca trei xsare ori la revizie ori in reparatii...
ps. am schimbat trei vorbe cu un nene foarte trist, cu c5 nou noutz, care s-a declarat nemultumit de cum ii lucrau baietzii la masina cu probleme (nu a apucat sa se destainuie mai mult ca a trebuit sa coboare) iar eu am laudat brandul totusi, decent, fara a da ca exemplu "problemele" masinii mele si am recomandat forumul unei domnisoare cu c3 (de firma).in rest nimeni la taclale.
viata este asa frumoasa
ps cu atat mai mult cu cat azi am aflat ce asi fi patit de ma prindea politia cu itp expirat de 2 luni :finga: I woz luky
bafta

hai sa iti dau si eu niste cotatii inghitite de mine pe la noul service Citroen de aici:
manopera revizie standard 68.80 + TVA - la asta s-a mai adaugat o pozitie :?: :?: (poate o fi fost din cauza ca au ridicat-o pe rampa sa vada daca e sau nu nevoie deinlocuit placute de frana):
-control rampa 30.1+TVA
-filtru ulei 28.55+TVA
-filtru "cu" polen :twisted: 52.98+TVA
-filtru aer 65.09+TVA
-ulei total 5w40 - 5l 132.80+TVA
deci GRAND TOTAL: 378.32+TVA => 450.20 RON :(
la asta s-au mai adaugat:
- agrafe fixare capac - 2 buc 7.00+TVA
- surub fixare capac motor - 2 buc 26.42+TVA
- set placute frana spate: 147.61+TVA - iar la asta s-a mai adaugat o manopera de inlocuire a placutelor de frana: 30.1+TVA

revizia a fost efectuata la 65000km.
in total dincolo de 650+TVA. Ieftin ca braga... :twisted:
Asta asa ca sa stii :twisted: .... ca tot ziceai ca prin iunie vii la c-ta... :)

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Lun 08-Mai-2006 15:06

yep! in cazul asta sefu' vin pe tricicleta :lol:
scump dom'le scump! aerul iodat costa!
deci bucurestiul ramane pentru revizii iar mamaia strict pentru cruising :lol:
Cosmin

high energy music expression

rtrd_dud
pasionat

Mesajde rtrd_dud » Joi 03-Aug-2006 21:19

Salut, am o xsara2 hdi 90 cp si ma intereseaza pretul la revizia de 60.000 km; ce schimba ( ulei motor, filtre, ulei cutie cumva si ulei pentru servo?) Cam ce pret imi ia toate astea ?

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Re: asa revizii sa aveti toti!

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Vin 04-Aug-2006 11:27

bezz scrie:@mugurel : din pacate nu mai sunt camasi citroen wrc (daca tu ai la promotor pune-mi si mie una deoparte te rog, merci)
o miniatura xsara wrc 152 ron :shock:

Din pacate, dupa cum stiti, Citroen nu mai participa anul acesta in WRC.
de aceea toate accesoriile pentru WRC nu mai sunt disponibile.
Oricum, camasa aia la cat costa avea un pret exagerat. DIn cauza materialului!

rtrd_dud
pasionat

Mesajde rtrd_dud » Sâm 05-Aug-2006 13:39

Mai exista cumva vreun service Citroen in bucale inafara de cel din baneasa? Am inteles ca mai e unu dar prin bucurestii noi. Ma insel cumva?Daca da practica aceleasi scoruri sau mai scumpe?

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Sâm 05-Aug-2006 14:15

Intr-adevar, mai este Service-ul Champion In Bucurestii Noi. Preturile sunt cam aceleasi, dar macar nu astepti cu saptamanile sa te programeze si stai si langa masina in timpul operatiunilor. Atentie, numai daca masina e iesita din garantie. Daca inca e in garantie, doar la ATS poti merge.

rtrd_dud
pasionat

Mesajde rtrd_dud » Sâm 05-Aug-2006 14:53

Mersi , daca stiam nu o mai duceam in Baneasa la jegosii de la ATS.Mari nesimtiti.

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”