C4 sau SEAT Cordoba ?!

tot ce nu poate fi ĂŽncadrat ĂŽn ariile de mai sus

Moderator: Echipa Tehnica

B25BUY
pasionat

C4 sau SEAT Cordoba ?!

Mesajde B25BUY » Lun 07-Aug-2006 10:17

Salut !

Sunt pe cale sa achizitionez inca o masina... mai mare ce-i drept decat C3-ul actual.
Acum ma tot gandesc daca sa aleg C4 1.6 Hdi 92 CP - 13.170 EUR CIP (cu un A/C macar), sau sa iau SEAT Cordoba Agressive de 1.9 TDI 100 CP - 11.990 EUR CIP cam cu aceleasi dotari...
Se pare ca C4 pierde din start teren din diferenta de pret...dar sunt de acord ca transmite alta emotie condusul la bordul lui C4...
Cu C3 ul am avut mici probleme , gen schimbat injector la 5000 Km, ceea ce m-a cam dezamagit, dar...acum e OK !
Tinuta de drum cum este la C4 ?! Dar la fiabilitate cum sta ?

Astept sfaturi !
Multumesc !

george
pasionat

Mesajde george » Lun 07-Aug-2006 10:28

Eu am C4-ul de un an si nu am avut probleme de loc. Tinuta de drum e foarte buna.
Nu cred ca se poate face o comparatie intre C4 si Cordoba deoarece C4-ul e generatie noua iar Seat-ul e generatia veche. I-au pus un portbagaj ca fie mare (si vinzabil in tari ca Romania) dar spatiul in interior e mic. Du-te si fa un drive test (ideal) sau macar du-te si intra in masini.
Pentru o comparatie corecta, C4-ul ar trebui pus fata in fata cu noul Seat Leon. Iar acolo pretul e in favoarea C4-lui.
In concluzie: C4 ar trebui sa fie alegerea ta.
Daca vrei ceva mai ieftin, atunci e altceva. Dar atunci mai ai si alte optiuni.

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Lun 07-Aug-2006 10:38

Merci George...e adevarat ca C4 e generatie mai noua, dar ca si dimensiuni nu cred ca sunt departe una de alta...
Am mers cu un Ibiza si sincer mi-a cam placut ,desi eu am C3...
Acum, cu ce sa compar o masina precum Cordoba, cu noul ASTRA ?! no way, Opel= dupa parerea mea masini proaste...si urate si de firma , de alergat prin Buc...
cu Skoda Fabia sedan ?! nu prea
cu Clio ?! iarasi, nu prea imi place ...si e vechi ca la balamuc si e un fel de Solenza mai scumpa...
Lacetti...consuma mult ca e fostul DAEWOO
o alta varianta ar fi Accent sau Kia Rio... care se stie ca sta f. bine la fiabilitate...

newt
simpatizant

Mesajde newt » Lun 07-Aug-2006 11:05

Daca vrei termen de comparatie pentru C4, la aproximativ aceleasi nivel de pret/dotari, ai avea urmatoarele variante: Noua Astra, Noul Leon, Octavia 2, Megane 2.
Cordoba nu l-as asheza in clasa lui C4... as spune ca e in aceeasi clasa cu C3-ul doar ca in segmentul superior al calsei alaturi de Clio, 207, samd.
Mai departe nu e decat o chestie de preferinta... iar eu am ales intre modelele de mai sus cand mi-am luat mashina. Toate au plusuri si minusuri asha ca gandeste-te bine si, mai ales, ai incredere in ce-ti spune mashina cand te urci prima data in ea.....

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Lun 07-Aug-2006 12:21

newt scrie:Daca vrei termen de comparatie pentru C4, la aproximativ aceleasi nivel de pret/dotari, ai avea urmatoarele variante: Noua Astra, Noul Leon, Octavia 2, Megane 2.

Noul Astra e uratzel si prost...Noul Leon e mult , mult peste C4 ca si design, ca si portbagaj, ca si stabilitate...si sportivitate, dar e si mai scump.

newt scrie: Cordoba nu l-as asheza in clasa lui C4... as spune ca e in aceeasi clasa cu C3-ul doar ca in segmentul superior al calsei alaturi de Clio, 207, samd.
.

Ganditi-va ca C4 e cu 80 Kg mai greu decat C3 si portbagajul doar cu 25 L mai mare...iar ca spatiu interior cam tot la fel... iar pretul e impresionant mai mare...
Renault Megane I am avut si i-am schimbat bloc motorul cu totul...aprox . 3.000 EUR, deci exclus RENAULT !
Acum mi-am incercat norocul cu un C3, de care v-am zis ca i-am si schimbat un injector , ceea ce mi se pare extrem de grav !!!
De-asta sunt oarecum indoit in aceasta alegere !

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Lun 07-Aug-2006 13:10

B25BUY scrie:Ganditi-va ca C4 e cu 80 Kg mai greu decat C3 si portbagajul doar cu 25 L mai mare...iar ca spatiu interior cam tot la fel... iar pretul e impresionant mai mare...
Renault Megane I am avut si i-am schimbat bloc motorul cu totul...aprox . 3.000 EUR, deci exclus RENAULT !
Acum mi-am incercat norocul cu un C3, de care v-am zis ca i-am si schimbat un injector , ceea ce mi se pare extrem de grav !!!
De-asta sunt oarecum indoit in aceasta alegere !

Din ce spui vad ca te gandesti la C4 varainata cu 5 usi si nu Coupe. Probabil si de aceea ai facut afirmatia ca seatul leon e mai frumos, pentru ca seatul leon NU este mai frumos decat c4 coupe lucru confirmat de premiul pentru cel mai bun design auto in 2006. dar asta e alta poveste.

daca te pasioneaza portbagajul poate ca raspunsul in clasa compacta nu este solutia pentru tine. in general masinile din clasa compacta (ca si cele din clasa mica) sunt desenate ca hatchback ceea ce duce la un portbagaj de dimensiuni mai mici. incercarea producatorilor de a atasa un portbagaj la aceasta clasa si a le transforma in sedan a dus la hidosenii precum toyota corolla sedan, ford focus sedan si alte avioane.

singurul producator care a scos un sedan cat de cat aceptabil in clasa c mi se pare renault megane sedan - care insa e produs in turcia cu toate avantajele si dezavantajele ce decurg din acest lucru. mi se pare o alegere de luat in seama in clasa c - avand in vedere si faptul ca masinile sedan au o tinuta mai buna de drum decat hatchback-ul si portbagaj mai mare.

in final, sfatul meu pentru tine ar fi mitsubishi lancer de 1.6 (au si cu motor mai mic) care are un pret foarte bun in acest moment si este o masina cu o calitate garantata dat fiind faptul ca "inca" se mai fabrica in tara calitatii. alegerea ar fi inteligenta si prin prisma ca pana la sfarsitul acestui an taxele vamale pentru leasing inca se mai platesc la valoare reziduala.

daca nu iti place, ia-ti c4 .... coupe !

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 07-Aug-2006 13:45

@B25BUY: nu contesta nimeni ca masinile asiatice in general stau bine la fiabilitate, dar sa te fereasca sa ai nevoie sa iti aduca vreo piesa din afara, pentru ca, ghinion, nu e pe stoc. Iar preturile sint in consecinta, pentru ca piesele nu le poti lua in leasing.
Renaul Clio Symbol este Renault Clio cu portbagaj. Renault Megane Sedan este Renault Megane cu portbagaj. Ambele modele sint destinate exclusiv lumii a treia, ca sa ma exprim asa. Un model hatch-back sta mai bine pe drum decit unul cu portbagaj (pentru ca rotile din spate sint mai aproape de extremitatea din spate), care insa permite o incarcare mai mare. In cazul particular numit Megane cunosc multa lume care si-a luat varianta scurta (hatch-back) pentru ca e Made in France, nu Made in Turkey.
Si oricum nu ne-ai spus ce trebuie sa faca si ce nu trebuie sa faca masina pe care vrei sa o iei si cam care ar fi bugetul.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Lun 07-Aug-2006 14:09

Nicum .....Faci o mare confuzie si induci si lumea in eroare la partea cu Clio Bicorp/Clio Symbol...
Renault Clio Symbol este total diferit de Renault Clio Bicorp...si nicidecum un Clio Bicorp cu portbagaj.
Clio Symbol poti sa zici ca este adresat lumii a III a cu toate ca e cam dura afirmatia, insa Clio Bicorp este o masina de clasa mica, care scoate capul cam peste tot in Europa...
Renault Megane Sedane este tot una cu Renault Megane Bicorp, aceeasi calitate a materialelor, aceleasi optionale, absolut tot la fel...
Ca se face in alta parte decat in Franta este altceva...la fel si cum ML de la Mercedes se facea in state..
Cine isi ia Megane Hatch doar ca e facut in Franta si da la o parte Sedanul ca e facut in Turcia, da dovada de o ff mare incultura cand vine vorba de achizitionarea unei masini si no offence aici.

PS: Noul Hyundai Accent se face in Turcia...deci piesel vin si ele repede :), in caz de.....

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Re: C4 sau SEAT Cordoba ?!

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Lun 07-Aug-2006 15:02

B25BUY scrie:Salut !

Sunt pe cale sa achizitionez inca o masina... mai mare ce-i drept decat C3-ul actual.
Acum ma tot gandesc daca sa aleg C4 1.6 Hdi 92 CP - 13.170 EUR CIP (cu un A/C macar), sau sa iau SEAT Cordoba Agressive de 1.9 TDI 100 CP - 11.990 EUR CIP cam cu aceleasi dotari...
Se pare ca C4 pierde din start teren din diferenta de pret...dar sunt de acord ca transmite alta emotie condusul la bordul lui C4...
Cu C3 ul am avut mici probleme , gen schimbat injector la 5000 Km, ceea ce m-a cam dezamagit, dar...acum e OK !
Tinuta de drum cum este la C4 ?! Dar la fiabilitate cum sta ?

Astept sfaturi !
Multumesc !

Seat Cordoba e un fel de Renault clio Symbol. Adica un Ibiza cu portbagaj. Asta inseamna ca vei ramane tot in clasa lui C3, doar ca vei castiga un portbagaj mai mare. E ca si cum ti-as pune un rucsac in spinare pe care sa-l porti vreo 2-3 ani peste tot :wink:
Dupa aceea ar trebui sa te uiti mai atent la optiuni: clima stg-dr, 6 airbaguri, radiocd, pilot automat+limitator (chestii inexistente pe SEAT Ibiza) si sa vezi ca de fapt Citroen ramane o masina cu personalitate, 5 stele Euroncap, cu stabilitatea si tinuta de drum proverbiale si niste frane fantastice.
Restul depinde de cum gandesti: service, piese, revanzare, imagine de marca. Cred ca cel mai important lucru ramane si placerea de a conduce ceva, decat faptul ca iti iei o masina germana pe care o revinzi foarte usor, nu? :!:

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Lun 07-Aug-2006 15:04

Eu am auzit ca fabrica Renault de la Bursa din Turcia e cea mai moderna fabrica Renault din lume la ora asta. Asa ca, daca e adevarat, nu vad de ce Megane sedan ar iesi mai prost decat hatchback-ul.
In plus, un amic care a vizitat uzinele Peugeot de la Socheaux spunea ca aia lucreaza cu picioarele, fara cea mai mica urma de atentie, parca in bataie de joc, asa ca...nu stiu unde e mai bine sa fie facuta o masina, in tara de origine extrem de sindicalizata si pretentioasa, sau in Orientul incult dar obodit... 8)
Intre C4 si Seat eu as alege Seat, ca e mai ieftin si e nemtesc. Unde mai vezi asa ceva, si ieftin si nemtesc? 8)

george
pasionat

Mesajde george » Lun 07-Aug-2006 15:21

Da, dar nu din clase diferite... Si nu e nemtesc, ca e spaniol. Dupa cum Dacia e romaneasca, nu frantuzeasca!

Intrati intr-o Cordoba si vorbiti dupa aia. Eu am facut-o. Nu are rost sa o compari cu C4. E alta clasa si gata: calitatea materialelor, spatiu, dotari, etc. Ce sa mai zic de design...

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Lun 07-Aug-2006 15:28

paco scrie:Intre C4 si Seat eu as alege Seat, ca e mai ieftin si e nemtesc. Unde mai vezi asa ceva, si ieftin si nemtesc? 8)

Daca o luam asa, mai bine alegi un Trabant, este tot nemtesc si costa cam cat un cauciuc (cu tot cu janta de la Cordoba.
Fun Citroen

newt
simpatizant

Mesajde newt » Lun 07-Aug-2006 15:29

paco, n-as fi atat de entuziasmat de relatia de "rudenie" intre seat si vw. sunt ei in grup dar asta nu inseamna ca managementul calitatii este acelasi.
si mai e un aspect: ce-ti spune tie seatul cand te urci in el? mie mi se pare ca vor sa marite design latin cu monotonia crunta de care dau dovada nemtii si iese o mare varza cu carne.... ati vazut interiorul leon-ului? daca nu bagi adanc mainile in buzunar sa-ti "tragi" ditamai televizorul pe consola centrala arata de parca l-au facut la betzie, o bucata de plastic plata pe care au aruncat niste butoane diforme care nu se inscriu in nici una din notele de design ale mashinii...

cat despre cordoba, dupa cum spunea si mugurel, vrei sa-ti schimbi un un c3 cu un c3 fara personalitate caruia i-a crescut o cocoasha?... i wouldn't....

kata
pasionat

Mesajde kata » Lun 07-Aug-2006 16:09

in alegerea ta, C4 are un dezavantaj major:..........ATS. :evil:

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Lun 07-Aug-2006 16:47

umbla vorba prin targ ca seat (umbra vw) ar fi mai fiabil decat frantuzestile, la fel si skoda. nu am avut, spun ce zice masa. cat despre design-ul seat, perfect de acord, e rahat pe bat, nici latin, nici nemtesc, un avorton, dar unii il apreciaza...

Înapoi la “Diverse C4”