C4 sau SEAT Cordoba ?!

tot ce nu poate fi ĂŽncadrat ĂŽn ariile de mai sus

Moderator: Echipa Tehnica

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 07-Aug-2006 16:56

@matrixu: faptul ca versiunea symbol se vinde doar pe aici, vorbeste de la sine, nu mai trebuie sa aduc nici un argument. Idem si pentru megane. Cum iti explici ca problemele sint mai putine la versiunile franceze de cit la cele turcesti?
Un prieten a fost pina in Franta cu un Renault Clio Symbol si se cam uita lumea dupa masina: ce fel de Renault e asta? Nici el nu s-a prins din prima.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Lun 07-Aug-2006 19:57

Asa, ca idee... Am fost duminica pe drumul dintre Rasnov si Poiana Brasov... Daca erai cu mine in C4, in niste curbe luate in mare viteza si franare la limita, sigur iti dadeai seama ce stabila si de incredere este C4! A incercat unul cu Golf 4 sa se tina de mine, la urcare se tinea - era diesel, dar la viraje ii vedeam masina cum se lasa ca o barca...

Nu uita ca de la anul taxele la 1.9 cresc considerabil si nu uita ca reviziile la VAG diesel sunt mari de tot! Plus ca C4hdi va consuma mai putin decat Cordoba!

Eu am condus Ibitza, care mi s-a parut o masina inghesuita rau - si in spate si la volan, parca nu ai aer in ea! Dinamica era, avea 1.4 16v!

Eu daca as fi in locul tau as lua un Accent! Pe bune ... 1.5 CRDI, si motor mic, si consum mic, si putere - 110cai! Poti sa o iei neagra cu interior crem :D .. Boala mea ;)

Cordoba in versiunea asta vine fara jante, nu? De fapt, cred ca are doar aer! :x
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Mar 08-Aug-2006 10:15

Deci, la 11.200 EUR, pret CIP am pe Cordoba:
- motor de 1.4 16 V - 100 CP
- climatronic
- jante aliaj
- radio CD mp3
- oglinzi electrice+incalzite
- vopsea metalizata
Cat despre C3, nu va faceti probleme, nu-l vand ! :wink:
Eventual daca o sa pot o sa-l schimb cu un C4 berlina !!!
Cordoba este pentru parinti... Am mers si cu Ibiza de 1.2 12V - 65 CP si mi-a placut si tinuta de drum si frane si dinamica...
Cat despre design, e absolut o chestiune de gust... Seat imprumuta plansa de bord si interiorul de la Audi de exemplu...
Frantuzestile sunt frumusele, nimic de zis, dar...se cam plange lumea de fiabilitate scazuta...da' depinde si de noroc si de cum te dai la ea...

Numai bine.
Andrei

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Mar 08-Aug-2006 12:28

Are motorul in 3 cilindri?
Cam naspa.... Motoarele acestea sunt destinate utilizarii in oras. La drum lung ... n'as paria pe el?

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Mar 08-Aug-2006 13:17

Nu, este in 4 cilindri motorul de la Cordoba cu 16 supape , 128 Nm si 100 CP... ma rog este cel de 85 CP supraalimentat...
Cel de 3 cilindri de pe Ibiza trage destul de bine...si are cuplu mare.Se stie ca motoarele in 3 cilindri obtin cupluri mai bune comparativ cu cele in 4...cel de 1.2 are cam 120 Nm ceea ce este bine zic eu...
Cel de 1.1 de la Citroen are 4 cilindri si are abia 90 Nm daca e sa facem o mica comparatie.
Oricum azi il achit (Cordoba) si urmeaza sa-l luam pe la 1 oct.

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Mar 08-Aug-2006 13:25

Felicitari!

Iata ca este cineva care si astepata dupa masina si nu face scandal ca de ce nu e pe stoc si nu se livraza in 3 zile, etc.

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mar 08-Aug-2006 15:13

B25BUY scrie:Deci, la 11.200 EUR, pret CIP am pe Cordoba:
- motor de 1.4 16 V - 100 CP
- climatronic
- jante aliaj
- radio CD mp3
- oglinzi electrice+incalzite
- vopsea metalizata

un C4 urban e ~11700 110cp, dubluclimatronic, jante 16 NU cred mp3, oglinzile full, fara metalizata. pt restul de optionale e oferta lor disponibila de citit. In plus seatul respectiv este o clasa mai jos. un leon comparat la dotari e cu 3k euro mai scump
la cate probleme am auzit de porsche romania si de produsele aferente nu cred ca ATS stau mai rau. de fapt toti dealerii de europene au probleme la relatia cu clientii. eu incerc sa ii invat pe cei de la mine cu strictete nu sa ma frece ca maioneza

clio symbol nu e bicorp cu portbagaj. e un bicorp, deschiolat de tot felul de echipamente de calitate superioara, cu portbagaj :lol: . un fel de logan :lol:

masinile importate la noi in tara in principiu nu au trecut calitatea asamblarii pt pietele vest-europene nu conteaza ca sunt nemtesti/fratuzesti (ca doar sunt construite pe banda rulanta, nu de francez/neamt, si acolo unde apar divergente de calitate se transmit pe pietele mai putin pretentioase)
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Mie 09-Aug-2006 09:26

parerea mea:c4 e mai fain ca leon ca design(vedeti si in topgear revista pe care o urasc toti ce zice despre seat si c4 la design) la renault ai norocul sa nimeresti masini mai bune ca la citroen pt. ca sunt mai seriosi, skoda ,vw, mercedes am auzit ca au probleme cu duiumu probabil chiar au facut fabrica speciala pt noi,cat despre megane 1 zau dar e prima data cand aud probleme de genu schimbat bloc motor...probabil o fi fost din franta :lol: a meu e din turcia.

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Mie 09-Aug-2006 11:14

Deci Megan I frantuzesc original cu 40.000 Km, de care zic a fost folosit intr-o tara araba cu mult desert si filtrele de origine sunt cam proaste se pare, nisipul a patruns inauntru prin filtre , si s-a amestecat cu uleiul si a gripat si crapat motorul...
S-a folosit la fel si fostul Scenic, care de bine de rau functioneaza, dar are cutia de viteze varza, intra prost, mai rau ca la Dacia veche...
In acelasi timp, un Touareg, merge prin desert fara nici o greatza...
Sa nu-mi spuneti acum ca de ce am folosit masina de sosea gantza prin desert !? Sau ca de ce compar un MPV cu o limuzina ?!
Pai si pe acolo sosele sunt ca-n palma, doar ca mai vin rafale de nisip...
Sau sa nu circulam cu limuzinele cand se anunta furtuni de nisip !?!? :wink:
Vad ca la 11.700 CIP avem un C4 destul de bunutz...dar sa mai schimbam totusi marcile si producatorii , ca de-aia e piata libera si oferta cuprinzatoare, nu ?

Multumesc tuturor,
Numai bine,
Bafta !

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Mie 09-Aug-2006 12:10

O fi Touareg cu senile si filtre de tanc de zici ca e asa tare.Chiar e penibil sa compari 2 masini atat de diferite atat ca pret cat si vechime morala si km,si mai ales in desert (suna a reclama nu?)Cat despre cutia de viteze de pe megane 1 e si mai penibil sa spui ca merge mai greu ca la o dacie nu de alceva dar e chiar de ras.Iar daca tii asa de mult sa te duci la arabi ia-ti toyota ca deasta au ei nu toareg.

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mie 09-Aug-2006 12:39

din banii te touareg cred ca faci un megane mult mai bun de desert. si cum din fabrica nu ti se ofera posibilitatea vorbesc aftermarket.

dat totusi nu imi dau seama cum se leaga de seat si citoen... :lol:
m-am mai uitat pe net la interior de seaturi. pe leon sincer, ma asteptam la ceva in conformitate cu designul exterior
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop

:: LED designs ::

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Mie 09-Aug-2006 12:45

stevey scrie:Cat despre cutia de viteze de pe megane 1 e si mai penibil sa spui ca merge mai greu ca la o dacie nu de alceva dar e chiar de ras.Iar daca tii asa de mult sa te duci la arabi ia-ti toyota ca deasta au ei nu toareg.

Penibil sau Nu, asta este adevarul...nu intra perfect in viteza, ci stramb si greoi, tre sa fii atent ca sa nimeresti.Ma rog, dupa cum vedeti si voi, in ciuda acestor povestiri, tot masina frantuzeasca mi-am luat...

Am comandat deja CORDOBA, am si dat avansul...sa-l vedem !
O sa fug cu el si o sa fac o comparatie cu C3-ul...

Cat despre Touareg vs Frantzuzisme, s-o lasam balta... era un fapt real !

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Mie 09-Aug-2006 13:00

Ideea era sa nu te iei dupa ce zic gurile rele sau ce zic astia la televizor etc.Eu am afirmat in cunostinta de cauza.Chestia cu touareg vs frantuzisme trebuia sa fie ceva la egal.Ce nu au pus de ex pasat sau golf sa fi vazut atunci diferenta.Oricum pana nu o ai in mana nu ne putem afirma.Bafta cu CORDOBA e mai faina oricum ca c3.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 09-Aug-2006 13:52

Offtopic.

Voi sunteti ca aia cu Loganul sau mai nou cu Accentul...Cum se plange cineva de masini cum sariti la gatul omului...Toate masinile au probleme, totul e cat de ghinionisti sau mai putin ghinionisti suntem noi...
Ce e asa greu de crezut ca un Megane I are cutia de viteze varza? Un var are Megane I diesel, i-au crapat 3 injectoare in mai putin de 1 an...altii au masina de 4-5 ani si nu au nici o problema.
Eu am ramas cu C4 in garaj ca nu puteam nici macar sa il deschid, i-am schimbat tot ambreiajul volanta, in timp ce altii au fost doar la rechemari si revizii poate...
E bine sa gandesti ca masina ta e cea mai buna si cea mai frumoasa dintre toate, insa un pic de realism nu ar strica nimanui...

Sa stapanesti sanatos Cordoba, si sa mai dai pe aici dupa ce o iei, eventual faci un versus cu C3 ;)

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Mie 09-Aug-2006 14:35

@Matrixu : Merci frumos de comentarii si aprecieri...Ai dreptate !
Asa cum am zis si eu...depinde de noroc...si de cum ai grija !
Sigur, o sa descriu obiectiv comportamentul rutier al Seatului... si comparativ cu C3...

Hai, bafta multa tuturor si
Take Care...
Andrei !

Înapoi la “Diverse C4”