Am vazut ca e un subiect despre consum la C4. Dar la alte modele nu.
Ma gandesc sa facem si comparatii incrucisate...renault-citroen sau alte modele, ce mai stiti.
La mine, la Renault-ul 25, am constatat urmatoarele:
La viteza constanta de 100 km/h consumul e sub 5 litri afara! E incredibil, masina are 1250 de kg, eu mai am 106 etc...
In schimb, daca fac depasiri, retrogradari si alte minuni si daca mai e si incarcata, cred ca trece de 6 litri. O fi normal?
In oras se duce cam la 7 - judecand dupa medie.
Ultimul drum, Bucuresti, Botosani (Ipotesti) si retur, mi-a consumat destul de inegal.
Cand am revenit, de la Focsani la Bucuresti, a luat afara sub 5 (170 km drum drept si liber), la 100 km/h. In Bucuresti am mai mers cam 100 km cu cei 14,4 litri pusi la Focsani - media este de 5,4 litri. Destul de bine.
In schimb, la un drum pe la manastiri (300 de km, incarcata, drumuri f proaste, depasiri, opriri, frecusuri), cred ca s-a dus la 6, daca nu chiar mai bine!
Am vazut ca si vantul din fata cam inghite un litru la suta!
Spre comparatie, BX-ul diesel manca in jur de 4,5 afara (chiar 4 la inceput, cand motorul era mai capabil!) si cam 6 in oras. E adevarat, mergeam cu 80 la ora si nu prea aveam cum sa depasesc, nu era nici turbo, o lasam sa-si ia viteza batraneste...
In concluzie, consumul e cam tot acolo, desi masina e mai grea si motorul mai mare...Cum se explica treaba asta?
La alte case cum e?
Cat mai consuma Citronelele?
Moderator: Echipa Tehnica
Flota din dotare :
BX 14 - 5,5 l/100 km in afara, la o viteza medie de 110 km ( 90% din teste nu am coborat sub 110, si nu am depasit 135)
Oras - nu mi-am batut capul, oricum, pe timp de iarna cand am avut rabdare sa calculez a luat 9%, dar nici aglomeratii nu am prins. Presupun ca ia undeva intre 8-10%
R25 V6 - oras - 14-15l/% mers domol .
- afara - la viteza de 120km/h , pilot automat si a/c = 7.5 % . Un drum Buc - Cta, in configuratia actuala cu autostrada are o medie de 8.7 %
BX 19 GTI ( cel vandut ) - 11 % minim in oras. In momentele cand aveam chef de raliu - D-zeu stie
Extraurban nu am stat sa-i fac consum precis.
BX 19 GTI (viitorul) - zice mosu' ca ia 7% in afara. Nu cred ca minte, pt ca a preferat sa plece la Suceava cu BX'u in loc sa-si ia Tacuma. (Imi plaseaza masina cand se intoarce, daca se intoarce intreg
)
Ma cam oboseste sa fac consumuri, e stresant...ideea este sa ajungi la destinatie cat mai fresh...
BX 14 - 5,5 l/100 km in afara, la o viteza medie de 110 km ( 90% din teste nu am coborat sub 110, si nu am depasit 135)
Oras - nu mi-am batut capul, oricum, pe timp de iarna cand am avut rabdare sa calculez a luat 9%, dar nici aglomeratii nu am prins. Presupun ca ia undeva intre 8-10%
R25 V6 - oras - 14-15l/% mers domol .
- afara - la viteza de 120km/h , pilot automat si a/c = 7.5 % . Un drum Buc - Cta, in configuratia actuala cu autostrada are o medie de 8.7 %
BX 19 GTI ( cel vandut ) - 11 % minim in oras. In momentele cand aveam chef de raliu - D-zeu stie
Extraurban nu am stat sa-i fac consum precis.
BX 19 GTI (viitorul) - zice mosu' ca ia 7% in afara. Nu cred ca minte, pt ca a preferat sa plece la Suceava cu BX'u in loc sa-si ia Tacuma. (Imi plaseaza masina cand se intoarce, daca se intoarce intreg

Ma cam oboseste sa fac consumuri, e stresant...ideea este sa ajungi la destinatie cat mai fresh...
paco scrie:Roseata care va veni arata mai bine decat fosta albeata?
MULT mai bine. Si cea alba nu arata rau deloc.....s-a vandut singura. Doar ca are capota si o usa usor matuite...dar le rezolva baiatu cu un polish destept.
A quick pick :
http://img245.imageshack.us/img245/1679/img0964xu2.jpg
Ultima oară modificat Sâm 19-Aug-2006 18:34 de către alexd, modificat 1 dată în total.
Pai in medie 7 %. Dar media asta este cu un 30 % de oras
La ultimul drum la mare: 6.5 % (aici cam 25 % din drum a fost in regim urban). Un minim de consum, l-am avut pe drumul Bucuresti-Constanta cand am mers cu 75 la ora pe A2
si am consumat aprox 5 %
Masina este destul de grea, cantareste 1470 de kg (goala). Motorul este de 2500 cc, diesel
La ultimul drum la mare: 6.5 % (aici cam 25 % din drum a fost in regim urban). Un minim de consum, l-am avut pe drumul Bucuresti-Constanta cand am mers cu 75 la ora pe A2

Masina este destul de grea, cantareste 1470 de kg (goala). Motorul este de 2500 cc, diesel