Alte accesorii C3
Moderator: Echipa Tehnica
Salut la toata lumea,
Astazi mi-am pus si eu ca tot omul accesoriile de baza in portbagajul proaspatului meu C3 (e vorba de trusa medicala, triunghiuri, extinctor, vesta, un parasolar, plus cateva accesorii de curatat geamurile). Problema e ca dupa ce le-am asezat eu frumos in portbagaj si am facut un drum de vreo 11 km prin Bucuresti, mi-am gasit toate gadget-urile la destinatie aruncate peste tot in portbagaj. Are cineva idee, daca exista vreo solutie de ancorare sau de depozitare in alte locuri mai indicate a obiectelor mai sus mentionate? Stiu ca exista panoul moduboard, dar pe mine ma intereseaza o solutie de depozitare pentru balastul asta obligatoriu pe care vrei, nu vrei, trebuie sa-l cari dupa tine. Nu e vorba de bagajele normale, sau de alte obiecte pe care le-as transporta ocazional. Parasolarul as putea sa-l pun pe panoul de sub luneta, vesta sub mocheta din portbagaj, dar cu extinctorul si trusa chiar nu stiu unde sa le bag. Poate sub scaunul pasagerului fata, dar am acolo un sertar si nu stiu daca e suficient loc si mi-e ca ar aluneca si acolo prin toate partile si ar mai face si zgomot pe plasticul sertarului pe deasupra.
Astazi mi-am pus si eu ca tot omul accesoriile de baza in portbagajul proaspatului meu C3 (e vorba de trusa medicala, triunghiuri, extinctor, vesta, un parasolar, plus cateva accesorii de curatat geamurile). Problema e ca dupa ce le-am asezat eu frumos in portbagaj si am facut un drum de vreo 11 km prin Bucuresti, mi-am gasit toate gadget-urile la destinatie aruncate peste tot in portbagaj. Are cineva idee, daca exista vreo solutie de ancorare sau de depozitare in alte locuri mai indicate a obiectelor mai sus mentionate? Stiu ca exista panoul moduboard, dar pe mine ma intereseaza o solutie de depozitare pentru balastul asta obligatoriu pe care vrei, nu vrei, trebuie sa-l cari dupa tine. Nu e vorba de bagajele normale, sau de alte obiecte pe care le-as transporta ocazional. Parasolarul as putea sa-l pun pe panoul de sub luneta, vesta sub mocheta din portbagaj, dar cu extinctorul si trusa chiar nu stiu unde sa le bag. Poate sub scaunul pasagerului fata, dar am acolo un sertar si nu stiu daca e suficient loc si mi-e ca ar aluneca si acolo prin toate partile si ar mai face si zgomot pe plasticul sertarului pe deasupra.
Sa stii ca si eu m-am chinuit cu "accesoriile obligatorii", care nu numai ca faceau tumbe in portbagaj la cate o curba luata mai tare, dar erau si un factor suplimentar de stres auditiv. Ce solutii am incercat:
1) cutie de plastic de depozitare gen "cutie de zarzavat", luata din Carrefour; ocupa 1/3 din portbagaj, pe asfalt denivelat vibra ea din toate incheieturile de ziceam ca mi s-a umplut masina de greierasi - dar macar accesoriile alea stateau locului
2) sac de plastic gen "sac de resturi menajere de 35l" disponibil la pret modic la pachet de 20 de bucati (+promotii gen 4 la pret de 3 etc) in orice magazin mai mare; inestetic, ocupa si el mult spatiu, plus ca triunghiul si trusa oricum faceau tumbe.... dar macar o faceau impreuna
3) plasa de spatar pentru scaunele din spate, cumparata de la ATS - vezi aici - s-a dovedit ca plasa era de fapt pentru Saxo, si ca prinderea de spatele scaunelor e mai problematica decat a parut initial; oricum, i-am batut la cap si ne-au pus-o; cam scumpa initiativa, cu manopera cu tot, dar asta e; ideea e ca prima data cand am bagat extinctorul, a sarit o dracie de-aia de snur orizontal de fixare - a mers totusi sa ii fac un nod; nu am reusit sa bag acolo si triunghiul;
4) am avut si o initiativa constructiva de a cumpara niste elemente elastice de fixare (promotie la Cora), pe ideea de a imobiliza triunghiul cumva, dar dupa un studiu amanuntit mi-am dat seama ca nu am de ce sa il fixez, ca ar fi fost interesant sa am niste inele ceva in portbagaj....
Acum vezi si tu!
1) cutie de plastic de depozitare gen "cutie de zarzavat", luata din Carrefour; ocupa 1/3 din portbagaj, pe asfalt denivelat vibra ea din toate incheieturile de ziceam ca mi s-a umplut masina de greierasi - dar macar accesoriile alea stateau locului

2) sac de plastic gen "sac de resturi menajere de 35l" disponibil la pret modic la pachet de 20 de bucati (+promotii gen 4 la pret de 3 etc) in orice magazin mai mare; inestetic, ocupa si el mult spatiu, plus ca triunghiul si trusa oricum faceau tumbe.... dar macar o faceau impreuna

3) plasa de spatar pentru scaunele din spate, cumparata de la ATS - vezi aici - s-a dovedit ca plasa era de fapt pentru Saxo, si ca prinderea de spatele scaunelor e mai problematica decat a parut initial; oricum, i-am batut la cap si ne-au pus-o; cam scumpa initiativa, cu manopera cu tot, dar asta e; ideea e ca prima data cand am bagat extinctorul, a sarit o dracie de-aia de snur orizontal de fixare - a mers totusi sa ii fac un nod; nu am reusit sa bag acolo si triunghiul;
4) am avut si o initiativa constructiva de a cumpara niste elemente elastice de fixare (promotie la Cora), pe ideea de a imobiliza triunghiul cumva, dar dupa un studiu amanuntit mi-am dat seama ca nu am de ce sa il fixez, ca ar fi fost interesant sa am niste inele ceva in portbagaj....
Acum vezi si tu!
Ar fi fost bine daca ar fi existat niste cureluse de prindere in portbagaj. Mi se pare ca la unele modele de C3 existau pe lateralele portbagajului niste lacasuri unde puteai fixa niste cureluse. La mine aparent exista lacasurile respective, dar tot portbagajul e imbracat in mocheta si nu prea am pe unde sa ma joc cu cureluse.
Cred ca cel mai bine pana la urma e sa cumpar o cutie mai mare in care sa-mi tin toate obiectele astea. Problema e ca va ocupa spatiu suplimentar in portbagaj de pomana, dar asta e situatia. O sa alunece probabil si cutia respectiva prin toate partile, dar macar n-o sa se mai faca dezordine. Sper ca daca imi voi lua si o tava de portbagaj, cutia respectiva va avea o aderenta mai buna decat pe mocheta si nu va mai aluneca prea usor.
Pe spatarele scaunelor din fata exista un soi de "plicuri" in care poti introduce niste obiecte subitiri, gen foi, mape, reviste. Nu prea cred ca se preteaza insa locurile respective pentru stocarea obiectelor mai mari si grele (pentru parasolar eu zic ca ar merge).
Cred ca cel mai bine pana la urma e sa cumpar o cutie mai mare in care sa-mi tin toate obiectele astea. Problema e ca va ocupa spatiu suplimentar in portbagaj de pomana, dar asta e situatia. O sa alunece probabil si cutia respectiva prin toate partile, dar macar n-o sa se mai faca dezordine. Sper ca daca imi voi lua si o tava de portbagaj, cutia respectiva va avea o aderenta mai buna decat pe mocheta si nu va mai aluneca prea usor.
Pe spatarele scaunelor din fata exista un soi de "plicuri" in care poti introduce niste obiecte subitiri, gen foi, mape, reviste. Nu prea cred ca se preteaza insa locurile respective pentru stocarea obiectelor mai mari si grele (pentru parasolar eu zic ca ar merge).
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Eu am vazut la alte masini, nu dau nume, o plasa care exact la asta folosea: imobiliza cit de cit obiectele de genul trusa pe fundul portbagajului.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
am si eu o intrebare :
V-a oprit pe careva politia romana pana acum sa va intrebe de extinctor, trusa, geaca verzuie , triunghiuri reflectorizante?!?!
De ce nu le lasati acasa !? Si sa le luati doar cand mergeti in strainatate ?
Eu n-am decat un Clean pentru geamuri in portbagaj si 2 carpe jegoase pt. sters geamul...
Intr-adevar, mi-am pus si eu problema asta, ar fi o solutie, o cutie de plastic in care sa bagi fortat toate astea si cutia sa o lasi sa se rostogoleasca in portbagaj si dai muzica tare ca sa nu te streseze
Andrei !!!
V-a oprit pe careva politia romana pana acum sa va intrebe de extinctor, trusa, geaca verzuie , triunghiuri reflectorizante?!?!
Eu n-am decat un Clean pentru geamuri in portbagaj si 2 carpe jegoase pt. sters geamul...
Intr-adevar, mi-am pus si eu problema asta, ar fi o solutie, o cutie de plastic in care sa bagi fortat toate astea si cutia sa o lasi sa se rostogoleasca in portbagaj si dai muzica tare ca sa nu te streseze

Andrei !!!
B25BUY scrie:am si eu o intrebare :
Intr-adevar, mi-am pus si eu problema asta, ar fi o solutie, o cutie de plastic in care sa bagi fortat toate astea si cutia sa o lasi sa se rostogoleasca in portbagaj si dai muzica tare ca sa nu te streseze![]()
Andrei !!!
Garcea nu te-ntreaba de mizilicurile astea decat daca vrea sa-ti caute nod in papura si sa-si ia si el peschesul in caz ca n-are de ce altceva sa se lege. Dar daca vrei sa fii in regula si sa respecti legea, n-ai incotro si trebuie sa cari dupa tine tot calabalacul asta.
Pe de alta parte, e bine sa ai cu tine accesoriile astea, nu se stie niciodata cand vei avea nevoie de ele (nu c-as dori cuiva sa i se-ntample asa ceva). Gandeste-te cum ar fi daca ai face o pana noaptea si ai ramane cu masina pe o serpentina sau o curba mai periculoasa. Chiar daca pui avariile, cine te vede inainte de intrarea in curba? Pentru asta sunt bune triunghiurile.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Acum un stingator e chiar util, Doamne fereste, la cite masini am vazut la stiri ca au luat foc in ultima vreme. Vesta reflectorizanta va fi obligatorie odata cu noul cod rutier. Oricum nu sint grele, nu sint mari, nu ocupa loc, etc. si banuiesc ca sint mai eftine decit o spaga sau o amenda 

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
BECURI PENTRU C3
Salut !!!
Ce fel de becuri se potrivesc in far pentru faza lunga/scurta, pozitie, pt.semnalizare, frana ?! Si unde as putea sa le gasesc altundeva decat la ATS, intrucat maine dimineata la 5 plec in Grecia si mi-as lua de rezerva un bec, 2...
Dar o curea alternator unde pot gasi in scurt acum ?!
Multumesc mult !!!
Nu-mi dati va rog raspunsuri de genul "uita-te in manual"
pentru ca in manual nu scrie ...
Ce fel de becuri se potrivesc in far pentru faza lunga/scurta, pozitie, pt.semnalizare, frana ?! Si unde as putea sa le gasesc altundeva decat la ATS, intrucat maine dimineata la 5 plec in Grecia si mi-as lua de rezerva un bec, 2...
Multumesc mult !!!
Nu-mi dati va rog raspunsuri de genul "uita-te in manual"

Re: BECURI PENTRU C3
B25BUY scrie:Salut !!!
Multumesc mult !!!
Nu-mi dati va rog raspunsuri de genul "uita-te in manual"![]()
Uita-te bine in manual, ca acolo scrie sigur tipurile de becuri compatibile. Eu am manualul in limba romana pe care l-am citit de vreo 2-3 ori pana acum si imi aduc aminte ca acolo scrie sigur treaba asta. O sa dau eu o fuga nitel mai tarziu pana la masina sa iau manualul si iti spun ce becuri se potrivesc.
Seturi de becuri am vazut in Carrefour, dar nu stiu sa-ti spun daca se potrivesc si la C3.
Culmea, la ATS exista seturi de becuri speciale pentru C3, care intra in locasul de la roata de rezerva
Dar ma intreb ce sens are sa cari becuri dupa tine atat timp cat trebuie sa te duci la service pentru orice bec ars daca nu vrei sa te complici si sa provoci mai multe distrugeri decat poti repara 

DanCld scrie:Culmea, la ATS exista seturi de becuri speciale pentru C3, care intra in locasul de la roata de rezervaDar ma intreb ce sens are sa cari becuri dupa tine atat timp cat trebuie sa te duci la service pentru orice bec ars daca nu vrei sa te complici si sa provoci mai multe distrugeri decat poti repara
mie chiar nu-mi vine sa cred ca pt orice bec ars tre sa ma duc la service... daca mi se arde in mijlocul cimpului si tre sa pun altul pt ca altfel ma opreste garcea si ma amendeaza? stau acolo pina dimineata?
Am gasit in manualul in limba romana ce te interesa pe tine, la pagina 108:
I. Bloc optic fata
I.1. Lumini de intalnire - lampa H7
I.2. Lumini de drum - lampa H1
I.3. Proiectoare anti-ceata - lampa H1
I.4. Lumini de semnalizare directie fata - lampa PY 21 W (ambra)
I.5. Lumini de pozitie - lampa W 5
II. Bloc optic spate
II.1. Lumini de stop - lampa P 21 W/5 W
II.2. Lumini de semnalizare directie - lampa PY 21 W
II.3. Lumini de mers inapoi - lampa P 21 W
II.4. Lumini de ceata - lampa P 21 W
II.5. A 3-a lampa de stop - lampa W 16 W
II.6. Placa de inmatriculare - lampa W 5 W
III. Lumini interioare
III.1. Plafoniera - lampa W 5 W
III.2. Spoturi de lectura - lampa W 5 W
III.3. Iluminat portbagaj - lampa W 5 W
Pentru curea de alternator poti incerca si la Champion sau parca mai e un magazin si pe Eminescu, de unde stiu ca lumea isi cumpara ulei Total (poate au si curea de alternator).
I. Bloc optic fata
I.1. Lumini de intalnire - lampa H7
I.2. Lumini de drum - lampa H1
I.3. Proiectoare anti-ceata - lampa H1
I.4. Lumini de semnalizare directie fata - lampa PY 21 W (ambra)
I.5. Lumini de pozitie - lampa W 5
II. Bloc optic spate
II.1. Lumini de stop - lampa P 21 W/5 W
II.2. Lumini de semnalizare directie - lampa PY 21 W
II.3. Lumini de mers inapoi - lampa P 21 W
II.4. Lumini de ceata - lampa P 21 W
II.5. A 3-a lampa de stop - lampa W 16 W
II.6. Placa de inmatriculare - lampa W 5 W
III. Lumini interioare
III.1. Plafoniera - lampa W 5 W
III.2. Spoturi de lectura - lampa W 5 W
III.3. Iluminat portbagaj - lampa W 5 W
Pentru curea de alternator poti incerca si la Champion sau parca mai e un magazin si pe Eminescu, de unde stiu ca lumea isi cumpara ulei Total (poate au si curea de alternator).
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”