Sfaturi....asa ca pt inceput!

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Kya
just curious

Sfaturi....asa ca pt inceput!

Mesajde Kya » Dum 03-Sep-2006 18:21

Tocmai am devenit fericita posesoare a unui C3 si in curand voi fi si proprietara ei. Am asteptat f mult acest moment.......mai exact de cand a aparut modelul. :wink:
Si asa ca pt o incepatoare in ale C3-ului as avea nevoie de niste sfaturi de la voi care din cate vad sunteti experimentati rau de tot!
Vineri dimineata mi-a sosit masina, dar numai dupa servici am avut timp de ea. Ca prima impresie as putea sa spun ca sunt mai mult decat multumita. Cel mai mult imi place cum 'toarce' motorasul diesel! :D
Ieri am studiat-o amanuntit si nu i-am gasit nimic de obiectat! Asta e bine, nu? :wink:

berzecus2003
pasionat

Mesajde berzecus2003 » Dum 03-Sep-2006 18:41

bravo s-o stapanesti sanatoasa...

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Dum 03-Sep-2006 19:13

Se muta la C3 :!:
Sa o feresti de gropi (probabil ca nu ai scut), si mare grija ce ii dai sa manince :wink: Si in primii 5.000 de km sa nu o alergi (adica sa nu o turezi).
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Dum 03-Sep-2006 21:39

Felicitari, s-o stapanesti sanatoasa! Si eu am tot C3 SX 1.4 HDi, dupa cum se poate vedea si din semnatura mea.

Am primit masina de vreo 3 saptamani, am facut vreo 700 de km pana acum. In afara unor mici probleme cu ambreiajul, care par sa tina mai degraba de perioada de rodaj decat de vreo defectiune la masina, nu am ce sa-i reprosez.

Ca veni vorba de sfaturi, pentru inceput ti-as recomanda sa-i pui niste huse. Nu de alta, dar tapiseria aia velur gri, cu care vine SX-ul, nu-mi pare a rezista prea mult timp la tavaleala. Ma rog, aici depinde cum vezi tu problema. Sunt unii care prefera sa nu puna nimic peste tapiseria originala si din cand in cand o curata cu peria si spray-ul de tapiserie. Eu mi-am pus niste huse universale Pufi U+ (le gasesti in Cora sau Carrefour). De potrivit, se potrivesc relativ bine, cu mentiunea ca vei pierde cotiera pasagerului fata si s-ar putea sa fie unele probleme cu scosul gaurilor de prindere pentru centuri la bancheta din spate. Ambele probleme (cotiera + centuri spate) se pot rezolva mai brutal cu foarfeca sau, daca poti apela la cineva mai priceput in ale croitoriei, cu niste tivuri. Mai exista si niste huse Michael Scumacher, gasibile in Metro, pe care unii membri ai forumului le-au instalat cu succes. Poti gasi si huse originale la dealer, disponibile la comanda, dar asta cred ca te-ar arunca la un pret destul de piperat (8-9 milioane).

In privinta scutului eu iti recomand sa circuli prudent (nu urca borduri inalte, evita gropile si gurile de canal, incearca sa nu circuli pe linia de tramvai pentru ca mai sar sine :evil: , nu baga masina pe drumuri forestiere). Eu zic sa mai reflectezi in legatura cu montarea lui. Din pacate, pretul este prohibitiv si nu sunt 100% convins ca se merita investitia. Stiu ca se vor gasi destui pe aici care sa ma contrazica, dar eu personal am decis sa ma mai gandesc. Deocamdata am hotarat sa investesc in alte accesorii pe care le consider mai importante decat scutul: radio CD si cauciucuri de iarna, ca tot se apropie iarna cu pasi repezi. Dar am inca in vedere si posibilitatea montarii scutului.

Ce pot sa mai zic. Incearca sa te bucuri de masina si sa te obisnuiesti cat mai bine cu ea. Mie mi se pare ca-i place sa fie turata cam pana pe la 2500 de ture (cel putin in treptele 1 si 2), asta ca sa cada la cel putin 1500 de ture in treapta superioara. Dar asta tine pana la urma de feeling-ul si de experienta fiecaruia. Suspensia pare cam tare totusi, putin cam tare pentru gustul meu si se simt bine denivelarile cu ea. Asta intr-un fel e bine, pentru ca n-o sa mai treci cu viteza prin gropi, mai ales dupa ce-o sa auzi cum face puntea spate cand iei o groapa cu ea :x . Mi-au placut franele, care in ciuda faptului ca sunt pe tambur in spate, raspund destul de bine si sunt ferme. Cu luatul virajelor cred ca mai am de invatat, dar masina pare destul de stabila.

Bafta, cat mai multi km fara probleme cu masinuta si sa ne tii la curent cu progresele tale si ale buburuzei!

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Lun 04-Sep-2006 08:43

Felicitari pt masinuta!
Dupa cum au spus si ceilalti, ai grija la borduri, mai ales modelul nou are tendinta sa-si piarda numarul pt ca este pus foarte jos.
Spor la km fara probleme!

danmanea
pasionat

Mesajde danmanea » Lun 04-Sep-2006 12:04

prafuit scrie: ai grija la borduri, mai ales modelul nou are tendinta sa-si piarda numarul pt ca este pus foarte jos.
Spor la km fara probleme!

cum bine zici. mi s-a intimplat de vreo 2 ori... noroc ca are un fel de nituri care intra cu usurinta inapoi... si atit timp cit este doar numarul.... deci nu are de suferit masinuta... who cares?

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 04-Sep-2006 12:16

Desi s-a tot spus despre treaba asta cu bordurile aici, o sa confirm si eu ca asta e unul din aspectele care trebuie bine avute in vedere, mai ales la modelul nou de C3. Eu unul era sa-mi "faultez" spoiler-ul si numarul din fata. Asa ca mare grija la borduri, mai ales cand se parcheaza cu o bordura in fata. In primele zile cand am luat masina, am parcat cu o bordura din asta in fata si cand m-am dat jos din masina, mi s-a facut parul maciuca in cap. Botul masinii se afla chiar deasupra bordurii, la 2-3 mm cel mult de bordura. Am zis merci ca n-am raschetat putin cu spoilerul fata bordura respectiva. Asa ca atentie mare la borduri :shock: !

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Lun 04-Sep-2006 13:28

Modelul vechi - 2005 - are si un mini spoiler negru de aprox 5 cm. Ehh la acela eu am renuntat din motive lesne de inteles!

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 04-Sep-2006 13:44

prafuit scrie:Modelul vechi - 2005 - are si un mini spoiler negru de aprox 5 cm. Ehh la acela eu am renuntat din motive lesne de inteles!

Mie mi s-a parut ca si modelul nou de C3 are un spoiler mic din plastic negru de vreo 2-3 cm, care pare a fi facut din 3 bucati, ca si la modelul vechi. E drept ca n-am studiat inca foarte atent aspectul asta.

prafuit
pasionat

Re: Sfaturi....asa ca pt inceput!

Mesajde prafuit » Lun 04-Sep-2006 14:54

Kya scrie:Tocmai am devenit fericita posesoare a unui C3 si in curand voi fi si proprietara ei. Am asteptat f mult acest moment.......mai exact de cand a aparut modelul. :wink:
Si asa ca pt o incepatoare in ale C3-ului as avea nevoie de niste sfaturi de la voi care din cate vad sunteti experimentati rau de tot!
Vineri dimineata mi-a sosit masina, dar numai dupa servici am avut timp de ea. Ca prima impresie as putea sa spun ca sunt mai mult decat multumita. Cel mai mult imi place cum 'toarce' motorasul diesel! :D
Ieri am studiat-o amanuntit si nu i-am gasit nimic de obiectat! Asta e bine, nu? :wink:

Ne bucura faptul ca apar si fete citromobiliste! Este important sa avem si parerile femeilor in ceea ce priveste automobilele noastre si nu numai ;)

vldst
pasionat

Re: Sfaturi....asa ca pt inceput!

Mesajde vldst » Lun 04-Sep-2006 15:04

prafuit scrie:
Kya scrie:Tocmai am devenit fericita posesoare a unui C3 si in curand voi fi si proprietara ei. Am asteptat f mult acest moment.......mai exact de cand a aparut modelul. :wink:

Ne bucura faptul ca apar si fete citromobiliste! Este important sa avem si parerile femeilor in ceea ce priveste automobilele noastre si nu numai ;)

Ha, ha. Cand asteptam livrarea la buburuza mea, mi-era ciuda ca de cate ori vedeam un C3 in trafic, la volan era bineinteles o femeie. Rar mai vedeam cate un barbat. Traiam cu impresia ca toata lumea o sa rada de mine ca mi-am luat o masina de domnisoara. Acum m-am mai linistit si aproape ca m-am indragostit de ea :oops: .

Doamne sau domnisoare cu C3-uri sunt destule, dar din pacate nu prea scriu pe forumul asta. Sau o fac doar cand, Doamne fereste, au probleme cu masina si au nevoie de un sfat. Eh, le-ar trebui mai mult curaj... :lol:

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Lun 04-Sep-2006 15:49

prafuit scrie:Modelul vechi - 2005 - are si un mini spoiler negru de aprox 5 cm. Ehh la acela eu am renuntat din motive lesne de inteles!

Mie mi se pare foarte util pe post de "avertisment auditiv" cand dai de vreun obstacol prea inalt :wink: Insa exista si o problema, atunci cand mergi cu spatele pe un drum pietruit, forestier sau plin de gropi (ex: faci o manevra de intoarcere in 3 miscari) si dai de vreo denivelare cu rotile din fata - pe langa ca spoilerul acela se poate desprinde, desprinde si alte plastice de sub masina si nu ai cum sa remediezi complet problema decat urcand buburuza pe elevator :shock:

Asta ca sa nu mentionez incidentul cu bidonul de 5l de apa pe care l-am luat printre roti si l-am imobilizat strategic sub scut (oprit, avarii, 4 labe, ... ). Mda, masina de drumuri si orase civilizate. Pe cand un SUV Citroen? :twisted:

Kya
just curious

Mesajde Kya » Lun 04-Sep-2006 21:12

Va multumesc in primul rand pt welcoming-ul facut! M-am prins si eu ca botul e destul de jos cand am iesit prima data din curte de la prietenul meu. La din fata casei si pana la poarte ai de facut cam 800 m, drum care se termina cu o panta destul de abrupta la sfarsit. Am simtit cum ma proptesc un pic in pamant, dar slava Domnului ca e gazon si botul a alunecat usor si nu s-a lovit. Dar eu am un fel de plastic mai moale (gen cauciuc), care se inmoaie un pic cand il apesi si deci daca iau ceva in plin cauciucul ala de indoaie ca buretele si apoi revine la loc. Sper ca am explicat destul de bine ca nu prea ma pricep eu la limbajul tehnic. :oops:
Huse inca nu imi pun ca arata asa de bine ca totul e gri deschis si daca i-as pune huse cred ca va fi contrastul prea mare intre bordul gri f deschis si restul masinii. Cat priveste investitiile viitoare cum spunea si 'vldst' nu prea am ce inca ca am de toate ce imi trebuie:radio, CD, aer conditionat, bord-computer, senzori de ploaie, tempomat, airbaguri destule. Pneuri de iarna va trebui sa-mi cumpar cand le va veni vremea, dar habar n-am ce fel de. Momentan am Michelin Energy si sunt f ok. Am un prieten care are magazin unde vinde pneuri si imi va da fara tva, deci pot sa aleg orice, numai ca nu stiu inca de care vreau.
De faza cu turatia mi-am dat seama si eu (not a big deal), dar mii de multumiri pt sfaturi =D> Le astept in continuare cu cea mai mare placere!
Cat despre gropi incerc sa le evit. Slava Domnului ca strada mea e proaspat asfaltata si drumul pana la banca si inapoi nu e lung si trece tocmai prin centru, unde gropile nu prea exista.
Prietenul meu a fost azi la Cj pt nr rosii si sa spunem ca drumul acesta a fost un fel de drive-test ca sa vada ce poate masinutza mea. Concluzia principala a fost ca masina parca merge numai cu aer ca a facut 270 km cu numai 20 ron motorina sprint diesel. Si acesti km jumatate a mers cu a 3-a max ca drumul Dej-Cj e in constructie si mergi ca melcul ca peste tot e blocaj. Oare chiar asa de economa e?
Tocmai mi-au venit numerele rosii si ma bucur ca s-a rezlvat totul in cateva ore numai si fara umblat degeaba vreo 3 zile la rand. :D Sunt curioasa cat vor dura toate chestiile celelalte pana la inmatricularea finala? :-k Va voi tine la curent :roll:
Careva dintre voi spunea ca nu prea sunt fete in club! De ce oare? Cand te gandesti ca C3-ul e un model mai rotofel, nicideum extrem de masculin? Poate ca restul fetelor nu au timp de net si nici macar de masinutza lor! :twisted:
Acum ca am spus tot ce am avut de spus va pup pe toti de noapte buna ca maine eu deschid banca si ma trezesc early in the morning. =;

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Mar 05-Sep-2006 06:07

La din fata casei si pana la poarte ai de facut cam 800 m,

Asta zic si eu curte :)

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Mar 05-Sep-2006 19:01

DanCld scrie:Pe cand un SUV Citroen? :twisted:

Mai ai de asteptat putin, o sa poti sa il vezi in toamna la Expozitia auto de la Paris si pe strazi incepand cu 2008.

http://www.e-transport.ro/TRIPLETA_SUV_ ... 10-l1.html

Aici si o poza cu Citroen C7 (SUV):
http://www.stern.de/sport-motor/autowel ... 43590.html

Ca si in cazul tripletilor mititei (C1, 107, Aygo), si SUV-urile vor fi identice.
Fun Citroen

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”