Interiorul
Foarte bine organizat, chiar mai bine decat la Saab si "they should know better" data fiind experienta lor in avioane.
1. Informatiile sunt dispuse pe niveluri separate, mai aproape sau mai departe de campul vizual de mers, in functie de importanta lor.
LCD-ul central e in special deosebit, acolo avand cele mai importante informatii legate de mersul masinii (viteza, combustibil, temperatura motorului, parametrii de croaziera, martori vitali de siguranta si functionare). E chiar in campul vizual, nu trebuie sa te chiorasti sub o "streasina" de 20 cm undeva jos, unde ori se reflecta soarele in sticla ce acopera bordul, ori e intuneric bezna; doar noaptea e cu adevarat vizibil. E exact ca la HUD-urile avioanelor militare si mai nou unele masini "de lux". Chiar am vazut la C4 Picasso ca au adus absolut tot in LCD-ul central, inclusiv navigatia:

Turometrul e si el pus ca lumea si prezentat corect asa cum e, ca o bara. O cifra seaca a turatiei poate nu ar fi fost la fel de "lizibila". De-abia dupa aceea sunt celelelte instrumente, pana la clima care e cea mai putin importanta si cea mai rar actualizata.
2. Informatiile sunt impartite pe categorii.
Martorii vitali de functionare au locul lor (frana de mana, erori ale sistemelor - ulei, frana etc.), cei de siguranta la fel(airbag-uri, centuri), cei legati de lumini sunt si ei grupati undeva bine si asa mai departe. La celelalte masini toti sunt aglomerati sub "streasina" aia, colorati care mai de care; cand pui contactul se aprinde tot pomul de Craciun, iar de ce se intampla in mers nici nu mai spun.
3. Hub-ul central al volanului nu se roteste
E misto ideea sa faca asta ca sa puna un airbag normal si la sofer. La celelalte masini e o "turta" mica, mult mai ineficient decat cel de la pasager.
4. Senzatia de spatiu si pozitia de condus.
Probabil data de bordul foarte lung si de spatiile vitrate largi... mi se pare ca e un spatiu imens in interior, dar nu nesimtit ca la masinile americane. Pur si simplu imi da o senzatie de confort pe care n-am avut-o nici la masini mai mari (tot "de lux"). Ma simt bestial sa conduc din jumatatea din spate a masinii

5. Sertarasele
Buna treaba sa nu mai fie gaurile alea prin/pe sub bord in care sa nu poti pune nimic ca sare tot din ele la orice curba mai stransa.
6. Design-ul si ergonomia interiorului, in ansamblu
Foarte misto, desi la capitolul asta sunt si alte masini care fac fata, nu vad nimic inovator la C4.
Exteriorul
1. Farurile
Perfecte, se potrivesc de minune. Au fost multi care s-au jucat cu forme asemanatoare, dar nicaieri n-a iesit asa de bine. De exemplu, BMW.
2. Spatele
Desi s-a mai vazut ideea si pe la alte frantuzoaice si nu numai, la fel, nimeni n-a dus-o pana la capat. Cel mai "coupe" coupe din cate am vazut si prima chestie care mi-a atras atentia la ea.
3. Design-ul exterior in ansamblu
Prababil si chestie de gust, dar pe gustul meu. Curat, deosebit de frumos si fara fitze de neam prost. In plus, una din putinele masini care te lasa cracanat indiferent de unghiul la care o privesti.
Cam asta ar fi, sper ca n-am uitat nimic.