Ce ne place in mod deosebit la C4?

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mar 05-Sep-2006 21:39

lenesa?! :lol: e mai rapida ca megane-ul 1.6. am tot atasat pe forum chart-ul cu plaja de cuplu/putere la motorul acesta. el functioneaza optim la acceleratii intre 4 si 6k ture. si de la 3000 se simte deje o forta. un sofer obisnuit nu va rula la astfel de turatii ca deh i-e frica sa nu borseasca motorul, deci si efectul este diminuat. as vrea sa va uitati pe respectivul grafic si sa urmariti la ce ture schimbati de obicei, si ce putere dezvolta motorul acolo. o sa vedeti ca multi se tin la cel mult 90cp. pai :lol: cum sa nu fie lenesa...
nu vb de restul masinilor concurente din clasa care cu motorizarile vechi de 1.6 sunt cu 1500 euro mai scumpe.
de asemenea consumul este unul normal. eu ii si dau in gusa si merg si linistit. am sub 9% mediu :roll: deocamdata :D sa trec de rodaj. unul care o tine numai in 6000 normal ca nu se numeste sofer si inconstient. a sofa nu inseamna curse, ci un mers cat mai strategic pt uzura pieselor. bine, astea pot fi confirmate de batranii experimentati (nu mosii care isi tin 1300-le in parcare sub prelata).
greierii sunt la toate masinile de la noi din tara. pur si simplu uzura pe componentele direct implicate in rularea autovehiculelor este mult mai mare, si cu cat e mai rigid trenul de rulare tote vibratiile se vor transmite la interior.
vad ca nu se mai termina promotia asta urban jungle :lol:
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Mie 06-Sep-2006 11:29

Desi are niste linii foarte, foarte bine desenate cand este privit de departe, in momentul in care stai de aproape si privesti de sus in jos vezi ca usile si caroseria au o forma usor "gogsita" si masina pare buhaita si aduce cu linii din anii '60 ale citroen (nu ca alea ar fi urate). totusi, nici un design nu este perfect. Imi place la coupe ca pozitia de condus e foarte aproape de jumatatea masinii, desi botul nu e lung dar bordul e amplu si spatele adunat. Pastrand astfel proportiile tipice pentru un coupe ca la carte - desi spatioasa - simti masina pe langa tine in condus. Imi place turbina variabila care reduce la minim lagul de turbo. Imi place ca este diferita. Imi place ca se dau oamenii din fata mea cand merg tare fara sa dau flashuri - masina are un aspect deosebit de agrsiv vazuta prin retrovizoare -. Imi place ca are un finisaj mai bun decat un golf. Imi place pentru ca pana acum nu am avut absolut nici o problema cu ea. Am vazut pana acum o singura masina cu care as schimba-o, dar care este acea masina vreau sa pastrez pentru mine. ideea e ca e cu 2-3000 de euro mai mult ca asta.

colegu
pasionat

Mesajde colegu » Mie 06-Sep-2006 20:22

poziĂžia de condus de la cupe e aceeaÂşi ca de la saloon,maÂşinile au aceeaÂşi lungime(aproximativ) Âşi doar spatele diferĂŁ.

motorul de 1.6 benzinar nu mi se pare leneº la turaÞii de pânã-n 2000 de ture,dar nici nu trage sã te bage-n scaun(un accord de 140 de cai diesel te bagã)
bine cĂŁ nu-s posesorul motorului de 1.4.

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Mie 06-Sep-2006 21:55

Nu stiu a stat cineva in scaunul din dreapta si sa conduca altcineva?Eu da. Acondus un prieten si accelera de la turatii incepand cu 1700 schimba in 2500 max 3000 deci nu o inebunea ,si facea slalom pe strada nu vreti sa stiti ce senzatii am avut eu (pe langa ca ma baga in scaun).La volan nu se simte asa.La urma mia spus ca avea senszatia ca stateau toate masinile pe loc...si eu la fel deci mie mi se pare f fain motoru de 1,6 chiar daca sunt oleaca obsedat si vreau mai mult.

colegu
pasionat

Mesajde colegu » Mie 06-Sep-2006 22:16

În 3000 de ture motoru de 1,6 are puterea maximã a unei dacii(40 ºi ceva kilowaÞi, nu ºtiu dacia la câte ture are puterea asta) ºi unde mai pui cã e mai grea no comment :)
110 cai sunã frumos,da pe hârtie,cã de la 6000 de ture se Înroºeºte turometru.
maÂşina devine nervoasĂŁ de la 4000 de ture ĂŽncolo,Âşi accelereazĂŁ uÂşor la viteze peste sutĂŁ,dar nu te bagĂŁ ĂŽn scaun,cel puĂžin eu nu simt asta,nici din postura de Âşofer Âşi nici din postura de pasager..

una peste alta este un motor cât se poate de decent,mai ales cã motoarele rivale au cam aceleaºi performanÞe,aici citroÍn-ul detaºându-se prin dotãri.

Âşi cĂŁ tot suntem la puncte forte ,mai ales la promoĂžia urban jungle avem climĂŁ bi-zonĂŁ automatĂŁ,computer de bord,limitator Âşi regulator de vitezĂŁ,jante pe 16(la cupe) esp pe dizelare,6 airbaguri..la aceiaÂşi bani ai de-a face cu un focus chel.

cât despre dizain nu mai spun nimic nou,atâta tot,cã e singura maºinã din gama asta de preÞ dupã care Întorci capu indiferent ce motor se gãseºte sub capotã.
degeaba ai golf r32 sau focus st, 200 de cai gĂŁseÂşti Âşi pe rabĂŁ :twisted:

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mie 06-Sep-2006 22:18

colegu scrie:poziĂžia de condus de la cupe e aceeaÂşi ca de la saloon,maÂşinile au aceeaÂşi lungime(aproximativ) Âşi doar spatele diferĂŁ.

motorul de 1.6 benzinar nu mi se pare leneº la turaÞii de pânã-n 2000 de ture,dar nici nu trage sã te bage-n scaun(un accord de 140 de cai diesel te bagã)
bine cĂŁ nu-s posesorul motorului de 1.4.

daca un diesel de 140cp te baga in scaun ma intrb ce-o face o benzina de peste 200cp sau si diesel, nu conteaza.. :lol:
hai sa fim seriosi, pt un om normal puterile astea de sub 150cp sunt destul de bune, si pot fi definite ca "te baga in scaun", dar nici pe departe de realitatea momentului. comparat cu ~70% din piata formata din masini sub 100cp e normal sa te simti superior, dar totusi e departe de a fi sport un motor cu puteri de genul.
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Mie 06-Sep-2006 22:42

Sa nu comparam dacia cu c4 ca ar fi prea absurd.Si din cate s-a mai spus nu e mare diferenta intre diesel 140 cai si 1,6 110.Eu ma refer ca pt. un motor de 110 cp trage prea bine.Sa nu comfundam afundarea in scaun care o simti la un sl 500 care intradevar ai ce simti.Oricum sa incercati sa fiti pasager si puneti pe cineva cat de cat experimentat sa va plimbe cu masina si dupaia sa spuneti cum a fost.

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Joi 07-Sep-2006 06:39

Multe motoare turbo diesel chiar si de 75 CP te baga in scaun la propriu. Nu este nevoie sa cauti ceva de 150 CP. :lol:

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Joi 07-Sep-2006 09:11

Arise scrie:Multe motoare turbo diesel chiar si de 75 CP te baga in scaun la propriu. Nu este nevoie sa cauti ceva de 150 CP. :lol:

...cu conditia sa fie doar scaunul si motorul si nu inca o tona si ceva de fier ;)

colegu
pasionat

Mesajde colegu » Joi 07-Sep-2006 10:17

daca un diesel de 140cp te baga in scaun ma intrb ce-o face o benzina de peste 200cp sau si diesel, nu conteaza..

e o chestie subiectivĂŁ bĂŁgatul ĂŁsta ĂŽn scaun.
Sa nu comparam dacia cu c4 ca ar fi prea absurd

iau ĂŽn calcul doar motorul,la 3000 de ture c4 benzinar are aceeaÂşi putere ca o dacie.graficele vorbesc.

dacĂŁ vreau sĂŁ simt acceleraĂžii Âşi senzaĂžii tari mĂŁ duc sĂŁ fac bangi jamping :).

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Joi 07-Sep-2006 11:40

ok deci din cate stiu puterea maxima de 110cp se obtine in max de turatie la 5700ture sau cat e ,prin a 5-a, deci asta insemna ca eu la 40 la ora in 3000 ture am cat puterea maxima la o dacie(banuiesc ca o dacie clasica nu logan) care obtine maximul de putere in treapta 5 in nus cate turatiii ? Pai nus cum sa spun dar e o diferenta enorma!!!

DinoG
simpatizant

Mesajde DinoG » Joi 07-Sep-2006 12:18

degeaba ai golf r32 sau focus st, 200 de cai gĂŁseÂşti Âşi pe rabĂŁ :twisted:[/quote]

Eu cred ca se cam exagereaza putin cu aceasta comparatie. Totusi un R32 este un R32, cum si un VTS va ramane VTS.

Din curiozotate cati dintre voi au reusit sa foloseasaca masina la performatele ei maxime zi de zi.

Se pare ca este foarte la moda cat de tare te baga masina in scaun, insa nu prea ii vad utilitatea in traficul de zi cu zi. Probabil ca multi a-ti cumparat aceasta masina si nu u bolid pentru ca banii nu se prea ajung, asa ca hai mai bine sa discutam despre utilitatea masinii si nu despre cat de Schumacher pot fi eu in Citroen

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Joi 07-Sep-2006 12:34

hai sa dau un caz real, in care o putere mai mare este necesara. un drum national pitesti - camulung inainte sa iau c4. ma intorceam frumos acasa de la tara cu nova si depasesc pe un individ cu nustu ce opel '90-'00 la 90kph eram aproape trecut de el, si sa ma reincadrez pe banda mea ma trezesc ca idiotu incepe sa accelereze atat ca sa nu intru la loc (din fata venea trafic) a trebuit sa fortez masina la maxim numai sa trec la mustata. ala se complexase ca il depasea o dacie si facea nazuri.

OPUS Workshop

colegu
pasionat

Mesajde colegu » Joi 07-Sep-2006 13:10

stevey scrie:ok deci din cate stiu puterea maxima de 110cp se obtine in max de turatie la 5700ture sau cat e ,prin a 5-a, deci asta insemna ca eu la 40 la ora in 3000 ture am cat puterea maxima la o dacie(banuiesc ca o dacie clasica nu logan) care obtine maximul de putere in treapta 5 in nus cate turatiii ? Pai nus cum sa spun dar e o diferenta enorma!!!

puterea maximĂŁ o ai la o anumitĂŁ turaĂžie,nu ĂŽntr-o anumitĂŁ treaptĂŁ de vitezĂŁ.

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Joi 07-Sep-2006 13:41

DinoG scrie:degeaba ai golf r32 sau focus st, 200 de cai gĂŁseÂşti Âşi pe rabĂŁ :twisted:

Eu cred ca se cam exagereaza putin cu aceasta comparatie. Totusi un R32 este un R32, cum si un VTS va ramane VTS.

Din curiozotate cati dintre voi au reusit sa foloseasaca masina la performatele ei maxime zi de zi.

Se pare ca este foarte la moda cat de tare te baga masina in scaun, insa nu prea ii vad utilitatea in traficul de zi cu zi. Probabil ca multi a-ti cumparat aceasta masina si nu u bolid pentru ca banii nu se prea ajung, asa ca hai mai bine sa discutam despre utilitatea masinii si nu despre cat de Schumacher pot fi eu in Citroen[/quote]

...sau sebastian leob ...dupa caz ! apropo, ai condus cumva o raba sa vezi ce inseamna acolo putere ?! acolo nu se pleaca de pe loc in gol cu 1-a pentru ca fortza e prea mare si zmuceste enorm. viteza 1-a este doar un ultim resort pentru cand esti incarcat in capul de rampa. dar cum glumele cu dorel sunt inspirate din viata reala va pot povesti cum am invata pe pielea mea de boboc asta cand cu zambetul pe buze instructorul mi-a spus, baga 1-a purjeaza bine si ridica repede ambreajul nu ca la alea mici. acolo "bagatul in scaun" se transforma in iesitul prin geamul din spate in corul de rasete al batranilor de langa tine. pacat ca senzatia e scurta pentru ca normal motorul se ineaca, dar este o experientza tare !

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”