Despre biciclete si ciclism

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

bezz
pasionat

Despre biciclete si ciclism

Mesajde bezz » Sâm 09-Sep-2006 20:27

Deoarece am depasit toate recordurile in materie de greutate si in general mucegaiesc 8-14h zilnic in fata calculatorului am decis sa fac putina miscare, cum altfel? pe bicicleta.
Am cumparat un mountain bike Merida MATTS Special Edition de la un prieten, care cand mi-a dat-o (e ca noua, a mers de doua ori cu ea) mi-a zis: nu stiu sa-ti explic nimic la ea, uita-te pe site :twisted: .

probl 1. Nu gasesc site Merida romania.

Sa va spun acum de experienta mea de biciclist: in total cred ca am vreo 3 ore de mers in total cu bicicleta, jumate cand aveam vreo 5 ani si mergeam pe d-aia cu roti ajutatoare, am cazut si m-am lasat de acest sport si jumatate acum un an cand si-a luat prietena mea MB (ca cea primita cadou de Nastase de ziua lui, un First Bike rosu-negru) cand am invatat si eu sa-mi tin echilbrul cat de cat pe bicicleta (nu pretind ca stiu sa merg pe bicicleta, sunt departeeeee de lucrul asta).

Bicicleta este super TARE, e ca si cum am trecut din xsara mea in VTS (desi inca nu m-am urcat in VTS :twisted: ), cam asta e comparatia First Bike-Merida, desi ambele au cam tot ce tine de rulaj fabricat de Shimano, dar diferenta in comportament este clara.
Are 8 viteze, amortizoare pe fata Mannitou, cadrul nu este in Y (cum sunt majoritatea bicicletelor de prin magazine) pe partea stanga are un selector cu 3 pozitii (1,2,3) care nu stiu ce rol are, asta ar fi probl. 2.

Problema 3 este legata de echiparea bicicletei, care a venit cheala: nu are : claxon, oglinda, far, stop, reflectorizante, aparatori, tija suport :shock: airbag-uri, aer conditionat, radio cd :lol: .In timp voi incerca sa-mi dotez bicicleta cu asa ceva, dar am inteles ca preturile la Merida sunt cam...obraznice, asa ca ma voi orienta spre hypermarketuri si First Bike.
Ce-mi recomandati la faruri? Am vazut cu baterii, dar am vazut si dinam de vanzare, care-i solutia cea mai buna?In afara de sursele de mai sus imi puteti recomanda alte magazine specializate in accesorii de biciclete?

Problema 4: Echipament de protectie? SE justifica?Intentia mea este sa pedalez 1-2 ore pe zi in parcul Herastrau, plus in concedii la munte pe drumuri usoare (gen Busteni-Gura Diham).Cand voi capata ceva experienta probabil voi incerca si ceva offroad, dar nu e cazul acum.

Problema 5: Portbagaj masina (nu am) si suport pentru 2 biciclete.La RackRoofLand am gasit portbagaj pt xsara la 160 eur +tva si suport bicicleta la 105 eur +tva parca.Alte optiuni?

Problema 6: Astept sfaturi legate de acest sport, hint-uri DAR si observatii/sfaturi din experienta voastra ca biciclisti pe drumurile cu soferi (sau ce obliga/invata/recomanda Codul Rutier pentru biciclisti).

Astept sugestiile/sfaturile voastre cu MULTA speranta, recunosc SUNT VARZA deocamdata la biciclism.

Multumesc frumos.

PS Ce presiune se recomanda sa am in pneuri? am 105 kg :oops: , manometrul e in psi :roll: .

PPS :oops: :oops: :oops: titlul threadului ar trebui sa sune "despre biciclete si ciclism" ma ajuta un moderator si il schimba? multzam
Ultima oară modificat Mar 24-Apr-2007 22:33 de către bezz, modificat 1 dată în total.
Cosmin
high energy music expression

mihai_skater16
simpatizant

Mesajde mihai_skater16 » Sâm 09-Sep-2006 22:18

daca mergi pe sosea cu ea.. va trebui sa o dotezi cu far.. stop claxon etc.. dar daca vrei sa o folosesti doar in parc.. sau la munte ,cred ca este nevoie doar de un claxon... protectie, o casca .. restu te cam incomodeaza :roll: cauciurile umflale mai tare, cred ca ajunge 2.5 , 3 bar .. si cam atat :P daca am uitat ceva ... o sa mai adaug :P

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Dum 10-Sep-2006 15:26

Bezz: iti faci prea multe probleme; Urca in sa si la drum 8)

Iti spun ca un JEDI local al ciclismului de Fagaras ce sunt :lol:
Tocmai acum m-am intors de la vreo 20 km de pedalat pe coclauri. M-au latrat / alergat niste caini - da' nu m-au prins; am trecut printr-o zona de indieni...aventuri de toamna

Ce-i drept nici eu nu am mai mers demult. Cand eram mai tanar :D , aveam zile si cu 50-60 km / zi si medii orare de 35 km / h. Si numai pe niste rable de biciclete SH aduse din Olanda...Odata mi s-a rupt furca fata in mers...Ce mecla am dat de asfalt :lol:
Ma laud, dar asa e ! :twisted:
Hai ca ma aberez, dar m-apucase nostalgia ciclistica... 8)

Deci:

Echipament de protectie...hmmm... eu zic sa iti iei daca iti dezvolti obiceiul sa cazi prea des :D

Nu merge pe drumuri nationale sau circulate intens :!:

Echipeaz-o cu refectorizante. Dinam daca vrei...daca vezi bine noaptea, nu-ti trebuie :D . Eu am si nu il folosesc ca opune rezistenta la inaintare

Din pacate nu am bicla in B, dar poate imi aduc; Nu de alta dar as vrea sa fac accidente cu tipele de pe role ce se dau prin Herastrau :D

DA!, ciclismul te ajuta sa scapi de kg si te tine in forma

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Dum 10-Sep-2006 15:43

Am citit postul tau inca o data, mai atent;
Ia-ti echipament de protectie (genunchiere, cotiere, casca). Am impresia ca o sa cazi cam des :lol: . Da' te-nveti tu... :wink:

PS - cel mai nasol, nu este sa cazi aiurea; mai nashpa este sa cazi si sa ai public; sa vezi ce rad aia (de nu mai treci prin zona o luna :D )

mihai_skater16
simpatizant

Mesajde mihai_skater16 » Dum 10-Sep-2006 15:46

jgr daca iti iei bicicleta te provoc la o expeditie pe munte :D daca tot ai atata experientza :D

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Dum 10-Sep-2006 15:48

S-ar putea sa fac rost de un mountain-bike destul de bunicel (cu dotarea actuala nu pot decat sa cobor pante...)
Nu promit nimic...te caut daca e cazul 8)

LE: daca ne intrecem, s-ar putea sa ma bati (am cam ruginit si nu m-am prea dat pe carari de munte)....dar nu am sa recunosc niciodata :twisted:

mihai_skater16
simpatizant

Mesajde mihai_skater16 » Dum 10-Sep-2006 16:25

nu tre sa ma cauti :D ca doar il stii pe tata (Cristi Stan :D )

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Dum 10-Sep-2006 23:45

cristi, in lunga mea experienta de biciclist am cazut doar o data, ceva de genul: am cazut in singura balta de pe toata strada, deci pe moale (noroi), se pare ca nu-mi voi lua inca echipament de protectie.
mult mai interesante sunt: claxon, reflectorizante, cracan (sau cum s-o chema) si eventual aparatori.
pana sa vii tu cu bicicleta in bucuresti, mai degraba vin eu cu a mea in fagaras, ca cica se desface ultrarapid (rotile se scot desfacand niste cleme rapide), din pacate nu mai pot rabata bancheta din cauza lautarilor, deci transportul pana imi voi lua portbagaj va fi o problema.
evit orice fel de drum, sa ma vedeti ce frumos traversez cu bicicleta la capastru, pe trecerea de pietoni :lol:
prin herastrau pe marginea lacului, pe alee este si pista pentru biciclisti, dar, fiind in romania, nici un grup nu s-a dat la o parte de pe acea pista :evil:, probabil fiind obligatia mea sa-i ocolesc; probabil ca-si tocesc prea tare pingelele daca merg pe aleea cu dale si prefera pista de ciclism...da nu-mi iau eu claxon :?: sa-i vad ca potarnichile.
mda, se pare ca-mi place viteza, mai ales ca la bicicleta nu-mi fac probleme de consum/radar/accidente mortale :lol:
multam de sfaturi, sper sa trezesc interesul la si mai multi forumisti, poate ne vedem si pe toacle, ca e mai sanatos si mai ecologic 8) .
Noapte buna!
Cosmin

nitro_od
pasionat

Mesajde nitro_od » Lun 11-Sep-2006 21:56

aia e pista de alergare nu de ciclism ..... :wink:
aceeias problema o am si eu cu pietonezi din harastrau, fiind un obisnuit al parcului .
oricum, e de preferat sa te plimbi pe partea cealalta ca sunt aleile mai late si e mai lejer traficul!
dupa ce te obisnuiesti cu bicla incearca sa te plimbi prin tot orasul....ai sa vezi cat de repede faci km si e si fun !
eu fac biking de 2 ani si eu si gasca mea facem in medie 50-60km pe seara in weekend.
inainte aveam mai mult timp si faceam zilnic norma dar acum ma multumesc cu 3 zile daca vrmea e ingaduitoare!
incearca sa te tii de sportul asta ca e super....
..... frantuzoaica pretentioasa !!!

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Lun 11-Sep-2006 23:15

esti sigur?
ca pe bulevardul ferdinand sau cum s-o numi (universitate-eroilor) este aceeasi chestie si am vazut si la stiri ca este pista de ciclism, nu de alergari.si la fel, pietonii nu au pic de respect nici pe acolo.
poate ne vedem downtown (dupa ce mai invat si io :oops: )
din pacate maine e zi de pauza ca e oprita apa pana la 22.00 :lol: si nu vreau sa imput casa :twisted: .
Cosmin

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Joi 21-Sep-2006 18:59

mda, se pare ca azi imi merge ca intr-o zi de marti 13...
am facut pana la bicla :cry: :cry: :cry:
adica a sunat telefonu, am pus frana, rezemat bicicleta de banca, vorbit 5 minute, cand am incalecat-o din nou fassssss pe fata...si a inceput si ploaia :evil:
vad ca am camera...unde se peticeste ce trebuie peticit? sa incerc sa-i iau niste camere mai acatarii?
bicicleta are o cupla rapida de i se scoate roata foarte usor dar de fapt nu-i asa de usor, ca nu pot s-o scot de "tamburii" de frana.please help!
ps. am scos-o fortat ca nu mai avea aer, dar cand o fi umflata cum o mai bag?
sa-i dau cu vreo unsoare (la ax)? ce-mi recomandati?
ahhhh, ce-si fi vrut sa ma intalnesc cu "dricul" pentru un maintenance rapid :twisted: !
Cosmin

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Vin 22-Sep-2006 09:08

Sunt petice de camera (cu lipici cu tot) pe la tarabe. Sunt si camere... 8)
Daca peticesti camera, verifica intr-un lighean sau in cada sa nu scape aer
Verifica si cauciucul pe interior sa nu aibe diverse chestii care ar putea taia din nou camera
Cand pui la loc camera ai grija sa o asezi cum trebuie in cauciuc. De obicei poti sa montezi si camera si cauciucul cu mainile goale, daca nu, poti folosi o subelnita lata, dar sa ai grija sa nu ciupesti camera

Roata o pui la loc la fel cum ai demontat-o. Adica desumflata, ca sa treaca de "tamburi" (poate vroiai sa spui saboti). Ai grija sa fie centrata si bine stransa

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 22-Sep-2006 13:18

nici macar nu am reusit sa scot cauciucul de pe janta, ma duc la o vulcanizare
Cosmin

kata
pasionat

Mesajde kata » Vin 22-Sep-2006 13:36

vino la mine cu ea, ca ti o fac eu. :wink:
o camera noua e 50-60 mii lei vechi.

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Vin 22-Sep-2006 14:21

bezz scrie:nici macar nu am reusit sa scot cauciucul de pe janta, ma duc la o vulcanizare

Unde erai tu cand detasamentele voioase de pionieri organizau cursuri de educatie rutiera :?: :lol: - depanatul bicicletei era unul din lucrurile pe care trebuia sa ti le insusesti la cele mai inalte standarde :D

Înapoi la “Diverse”